Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

«ΠΑΣ Θύελλα 2015» Τρία χρόνια δύο πρωταθλήματα και άνοδο στην Γ Εθνική.

Το Gosports.gr κάνει μια αναφορά στην πρωταθλήτρια ομάδα της Α ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας 2019-2020 ΠΑΣ Θύελλα αλλά και τα όσα έχει πετύχει μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια παρουσίας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Π-Λ.

Η ομάδα του Μοναστηρακίου ξεκίνησε δειλά-δειλά με σκυμμένο το κεφάλι έχοντας ως στόχο να διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ο κόσμος του χωριού αρωγός της, δίπλα της πάντα και στα εντός και στα εκτός παιχνίδια ακόμη και τη χρονιά 2017-2018 όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Γυναίκες, μικρά παιδιά με τη φανέλα του ΠΑΣ Θύελλα δίπλα στους παίχτες και σε όλο το Δ.Σ δίνοντας τους ώθηση να φτάσουν στην κορυφή.

NOVATEK CAMERA

Μια πληγή τότε για την ομάδα ήταν το χωμάτινο γήπεδό της, με την ομάδα να αγωνίζεται στο γήπεδο Παλαίρου και εκεί πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Α.Ο Παλαίρου που είναι δίπλα σε κάθε σωματείο όταν έχει ανάγκη για ποδοσφαιρική στέγη και χωρίς πολλές κουβέντες συμπαραστέκεται και συνδράμει.

Αλλά και εκεί ο ΠΑΣ Θύελλα δε το έβαλε κάτω.. Με πρωτεργάτη τον προπονητή της τότε κ. Βαγγέλη Γρίβα αλλά με τον κ. Χρήστο Καράμπαλη να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας τον Σεπτέμβρη του 2017, όπου με τη σωστή καθοδήγησή του και με τους παίχτες να θέλουν τη νίκη αλλά και να στηρίζουν τα θέλω του Δ.Σ κατάφεραν την πρώτη χρονιά παρουσίας τους στη Β ΕΠΣ Π-Λ να σηκώσουν την κούπα του πρωταθλήματος τη χρονιά 2017-2018 και την άνοδό τους στο Α Τοπικό. Η πρώτη χρονιά στην Α ΕΠΣ Π-Λ ήταν αναγνωριστική. Με τον κ. Ηρακλή Στασινό στον πάγκο της η ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα, κρατώντας μια θέση ασφαλείας και παρατηρώντας και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα.

Πολλές φορές βρέθηκα σε συζητήσεις με μέλη του Δ.Σ. αλλά και με παίχτες. Πάντα μιλούσαν ομαδικά, πάντα κοιτούσαν το καλό και το μέλλον της ομάδας και πάντα ήθελαν το κάτι παραπάνω από το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Π-Λ, με τους στόχους να πέφτουν στο τραπέζι το καλοκαίρι του 2019 και να θέτονται σε πλήρη εφαρμογή και με κάθε κόστος με στόχο την άνοδο στη Γ Εθνική.

Στη διάρκεια του πρωταθλήματος 2019-2020 ο ΠΑΣ Θύελλα 2015 προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ. Νέοι ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν, παλιοί ποδοσφαιριστές που αγαπούσαν την ομάδα και αυτό που πρέσβευε έφυγαν αλλά και πάλι εκεί ήταν όλοι δίπλα στην προσπάθεια της. Δίπλα σαν φίλαθλοι, βάζοντας μπροστά όχι το εγώ τους αλλά την αγάπη για την ομάδα, για το χωριό, για το ποδόσφαιρο. Και πιστεύω ότι αυτό είναι το πρέπον για κάθε άθλημα, να αγαπάς την ομάδα του χωριού σου, της πόλης σου, να στηρίζεις με κάθε μέσο και να είσαι πάντα δίπλα και κυρίως για αθλητές από τον τόπο τους να στηρίζουν τις ομάδες.

Τη φετινή χρονιά το Δ.Σ έθεσε υψηλά τον πήχη, έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και ενεργώντας επαγγελματικά με σωστή οργάνωση επέλεξε τους κατάλληλους παίχτες για κάθε θέση κάνοντας μια ομάδα πρότυπο που κατάφερε από την αρχή να ξεχωρίσει. Αλλά ακόμα και εκεί, ακόμα και όταν η ομάδα είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Γ Εθνική, πάλι παρουσιάστηκαν ταπεινοί, παίζοντας κάθε ματς σαν να ήταν το τελευταίο και ακόμη και αν το πρωτάθλημα δεν είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας πάλι θα έπαιζαν τον κάθε αγώνα σαν να ήταν ο τελευταίος, παρόλο που είχαν αποκτήσει ένα μαξιλαράκι 11 βαθμών διαφορά από τον δεύτερο του πρωταθλήματος.

Πέτυχαν σε 24 αγώνες 90 γκολ, έχοντας 20 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες και κρατώντας το ‘’κάστρο’’ του Μοναστηρακίου αήττητο. Το ‘’κάστρο’’ αυτό που από χωμάτινο, πλέον είναι ένας εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος.

Η καινούργια χρονιά 2020-21 πλέον θα βρει τον ΠΑΣ Θύελλα στη Γ Εθνική. Μια διαφορετική κατηγορία, ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα με παραπάνω απαιτήσεις τόσο αγωνιστικές όσο και οικονομικές, μια διαφορετική πρόκληση.

Εμείς  να συγχαρούμε την ομάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να  ευχηθούμε τόσο στο Δ.Σ αλλά και στους παίχτες καλή συνέχεια, καλή πορεία με υγεία και επίτευξη των στόχων της.

Βασίλης Κούρκουλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ