Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα… χρειάστηκε αλλά τελικά τα κατάφερε η Γαλλία

Τα… χρειάστηκε αλλά τελικά τα κατάφερε η Γαλλία, που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου νικηφόρα, μετά το 2-1 απέναντι στην Αυστραλία και έκανε με το… καλημέρα βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μετά από ένα μοιρασμένο και αν μη τι άλλο αναιμικό πρώτο ημίχρονο, τα… αίματα άναψαν στην επανάληψη, όπου είχαμε τον ορθό καταλογισμό δυο πέναλτι, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να ανοίγει το σκορ στο 58΄ και τον Μάιλ Γέντινακ να «απαντάει» τέσσερα λεπτά αργότερα. Για να έρθει ο Πολ Πογκμπά και να «λυτρώσει» έστω και από… σπόντα την φιναλίστ του Euro 2016, στο 81’…

Στα αξιοσημείωτα η χρήση από πλευράς Αντρές Κούνια του Video Assistant Referee, στη φάση όπου αρχικά ο Ουρουγουανός ρέφερι δεν δίνει τίποτα αλλά κατόπιν βλέπει ότι ο Γκριεζμάν ανατράπηκε από τον Τζόσουα Ρίντσον και η Γαλλία έκανε το 1-0, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ!

Ενώ από… στατιστικής πλευράς καταγράφονται αφενός η 99η συμμετοχή του Ούγκο Γιορίς με το εθνόσημο στο στήθος, αφετέρου το γεγονός ότι ο Κίλιαν Εμπαπέ έγινε ο νεότερος σε ηλικία Γάλλος που αγωνίζεται σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Γαλλία να μπαίνει πιο αποφασιστικά και να προσπαθεί να ανοίξει το σκορ, με τα σουτ των Εμπαπέ, Πογκμπά και Γκριεζμάν πριν το δεκάλεπτο, για να ξεκλειδώσει την άμυνα του αντιπάλου της, αλλά… εις μάτην.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παρέταξε την ομάδα του με τον Ουσμάν Ντεμπελέ στα αριστερά, τον Εμπαπέ στο κέντρο και τον Γκριεζμάν στα δεξιά της επίθεσης. Μετά από 15 λεπτά αγώνα, τους άλλαξε θέσεις, τοποθετώντας τον Εμπαπέ αριστερά, τον Ντεμπελέ δεξιά και τον Γκριεζμάν στην κορυφή, ενώ στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου «ανακάτεψε» εκ νέου την… τράπουλα. Αποτέλεσμα; Μηδέν!

Με εξαίρεση μιας σέντρας σουτ του Ερνάντες, οι «τρικολόρ» δεν παρουσίασαν καμία απολύτως άλλη επιθετική ενέργεια, άξια αναφοράς, παρουσιάζοντας έλλειμμα εμπνεύσεων…

Στην αντίπερα όχθη, μετά το… χλωμό της ξεκίνημα, η Αυστραλία κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και έχοντας την κατοχή της μπάλας δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, Ήταν μάλιστα εκείνη που έφτιαξε και την πιο επικίνδυνη φάση, για να σημειωθεί το πρώτο τέρμα στον αγώνα.

Όταν στο 17’ ο Λέκι έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρήκε στον Τολισό και ο Γιορίς αναγκάστηκε να διώξει ενστικτωδώς με υπερένταση!

Συνολικά, οι «σόκερους» αποδείχθηκαν συμπαγείς, καλά οργανωμένοι και με μπροστάρηδες τους Τρεντ Σένσμπουρι στην άμυνα και Άαρον Μόουι στο κέντρο, ήταν εκείνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, το ενδιαφέρον ανέβηκε κατακόρυφα και σε αυτό έπαιξαν ρόλο αφενός τα τρία γκολ που σημειώθηκαν, τελικά, αφετέρου ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκαν το κάθε ένα…

Οι «μπλε» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ… από το πουθενά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της διαύγειας του Πογκμπά με την κάθετη προς τον Γκριεζμάν και την ψυχραιμία του στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης από την άσπρη βούλα.

Το προβάδισμά τους διήρκεσε ωστόσο μόνο τέσσερα λεπτά, αφού η… γκάφα του Ουμτιτί, που άπλωσε ανεξήγητα το χέρι του και έκανε πέναλτι, έδωσε στα «καγκουρό» τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν με τον ίδιο τρόπο, με τον αρχηγό τους να μην λαθεύει από τα 11 βήματα!

Κι ενώ όλα έδειχναν πως Γαλλία και Αυστραλία θα αρκούνταν στο 1-1, με το αποτέλεσμα να «δικαιολογείται» από την εμφάνιση που έκαναν οι δυο ομάδες, σε γενικές γραμμές και τηρουμένων των απαιτήσεων που υπάρχουν από τα ρόστερ τους, ήρθε ο μάλλον… εξαφανισμένος Πογκμπά και έδωσε στον Ντεσάμπ το «τρίποντο»…

Όταν, εννιά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ευρισκόμενος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μπέχιτς, πήρε τροχιά, χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και μετά πέρασε την τελική γραμμή του τέρματος του Ράιαν, για το τελικό 2-1!

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Τολισό (78’ Ματουιντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70’ Ζιρού), Εμπαπέ, Ντεμπελέ (70’ Φεκίρ).

Αυστραλία: Ράιαν, Ρισντόν, Σένσμπουρι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Μόουι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (71’ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (84’ Αρζάνι), Ναμπούτ (64’ Γιούριτς).

Πηγή: sport-fm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.