Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Στις 23 Ιουνίου η ανακοίνωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Στις 23 Ιουνίου 2023, στο εμβληματικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι, εκεί όπου ο Πιερ Ντε Κουμπερτέν καθιέρωσε την ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23  Ιουνίου 1894, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τη συμμετοχή και της ΕΟΕ.

Για πρώτη φορά, Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα προβούν σε κοινή επίσημη ανακοίνωση απευθυνόμενοι στα Διεθνή ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας ημερομηνίες και λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Γαλλικό έδαφος.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος από τη σκηνή του αμφιθεάτρου της Σορβόννης θα μιλήσει για την σημασία της Ολυμπιακής Φλόγας και τον συμβολισμό της τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, θα δώσει στοιχεία σχετικά με τη διαδρομή της επί ελληνικού εδάφους μέχρι την παράδοσή της στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την παράδοση της, η Φλόγα θα μεταφερθεί στη Γαλλία με το τρικάταρτο εμβληματικό ιστιοφόρο, Belem, διασχίζοντας την Μεσόγειο και φτάνοντας στην πόλη της Μασσαλίας στις 8 Μαΐου 2024. Η Μασσαλία θα είναι και ο πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί γαλλικού εδάφους πριν συνεχίσει το ταξίδι της ως το Παρίσι και την Τελετή Έναρξης στις 26 Ιουλίου 2024.

Το «παρών» θα δώσει στη συνέντευξη τύπου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των τελετών Αφής και Παράδοσης της Φλόγας καθώς και της λαμπαδηδρομίας στην ελληνική επικράτεια.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΟΕ

press@hoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ