Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον Κολυμβητικό Διάπλου 2017

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας  η συνέντευξη τύπου για τον ετήσιο Κολυμβητικό Διάπλου Άκτιο – Πρέβεζα  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου και διοργανώνεται από τα  κολυμβητικά σωματεία Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας και Ναυτικός Όμιλος Ποσειδώνας Πρέβεζας  σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την ΛΕΚ Πρέβεζας, την ΛΓ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων  και την Κλεοπάτρα Μαρίνα.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν η κα. Δήμητρα Κοψάρη, συντονίστρια της συνέντευξης, ο κ. Γεράσιμος Ντίτσος, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας, ο κ. Κατσανάκης Απόστολος από τον Ναυτικό Όμιλο Πρέβεζας, ο κ. Νίκος Αλεξίου από τον Ναυτικό Όμιλο Ποσειδώνας Πρέβεζας, ο κ. Θωμάς Τσάγκης νικητής του πρώτου Διάπλου το 1957 και ο κ. Δημήτρης Ρούσσος από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε η κα. Δήμητρα Κοψάρη και είπε τα εξής: «Σήμερα η συνάντηση αυτή γίνεται για τον αγώνα Διάπλου που θα γίνει στις 27/08, Άκτιο – Πρέβεζα (Μικρό και Μεγάλο). Καταρχήν να ξεκινήσω με τον κ. Τσάγκη Θωμά όπου είναι ο πρώτος που έκανε το Άκτιο-Πρέβεζα και επιστροφή το 1957 όπου θα είναι και ο πιο ειδικός να μας κάνει μια αναφορά».

Στη συνέχεια τον λόγο είχε ο κ. Τσάγκης όπου τόνισε τα εξής: «Οι πρώτοι αγώνες είχαν διοργανωθεί το 1957 και έτυχε να τρέξω και εγώ και τότε δεν είχαμε προπονητές και ήμουν αυτοδίδακτος και ξεκίνησε ο Διάπλους και ήρθα πρώτος με 9΄ Άκτιο-Πρέβεζα και ο κόσμος απόρησε με 9΄από το Άκτιο-Πρέβεζα και όταν έφτασα στο Εργατικό Κέντρο όπου εκεί τερματίζαμε με σήκωσαν στα χέρια».

Το λόγο στην συνέχεια είχε ο κ. Κατσανάκης Απόστολος όπου είπε τα εξής: «Το Σάββατο το πρωί θα γίνουν δυο κολυμβητικοί Διάπλοι όπου ο πρώτος θα είναι ο μικρός στα 300μέτρα για τους μικρούς αθλητές και ο μεγάλος απέναντι από την Μπούντα που λέμε και είναι περίπου στα 810 μέτρα αλλά με τα ρεύματα που επικρατούν στον  Αμβρακικό Κόλπο οι αθλητές θα κολυμπήσουν γύρω στα 1500 με 1700 μέτρα. Όσο για τις συμμετοχές έχουμε αναρτήσει στα ΜΜΕ την αίτηση συμμετοχής και έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές για τον φετινό Διάπλου αλλά και την ημέρα του αγώνα θα μπορεί όποιος θέλει να κάνει αίτηση συμμετοχής στην γραμματεία που θα υπάρχει και κάνοντας την δήλωση θα συμμετάσχουν στο Διάπλου».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσανάκης ευχαρίστησε όλους του φορείς, τους συμμετέχοντες αλλά και τους διοργανωτές όπου στηρίζουν αυτόν τον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.

Τον λόγο είχε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Γεράσιμος Ντίτσος όπου είπε τα εξής: «Είναι ένας αγώνας που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Πρέβεζα και εύχομαι να συνεχιστεί για πολλά ακόμα. Ο Δήμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια και είναι αρωγός και είναι διπλά σε ότι χρειάζεται. Πέρυσι είχαμε εβδομήντα συμμετοχές στον αγώνα μας φέτος θα ευελπιστούμε να έχουμε πολύ πάρα πάνω και πέρα από αυτά φέρνει στην Πρέβεζα αθλητικό τουρισμό. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και να κυλίσουν όλα ομαλά».

Τέλος, τον λόγο πήρε η κα. Δήμητρα Κοψάρη όπου τόνισε ότι και φέτος θα είναι εκεί και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι μπορεί ο καθένας θα το προσφέρει όπως είχαμε κάνει και πέρυσι και αυτό μας δίνει το έμβασμα να προσκαλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας και όσους παρευρεθούν να στηρίξουν το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη τύπου.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Κούρκουλας

 

Δείτε παρακάτω την προκήρυξη:

Τα κολυμβητικά σωματεία Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας και Ναυτικός Όμιλος Ποσειδώνας Πρέβεζας  σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας την ΛΕΚ Πρέβεζας την ΛΓ΄Εφορία Αρχαιοτήτων ,την Κλεοπάτρα Μαρίνα διοργανώνουν  τον ετήσιο Κολυμβητικό διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα το Σάββατο 27 Αυγούστου2017.

Επίσης την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και  κολυμβητικός αγώνας 400μ μπροστά από το Δημαρχείο για τους πιο μικρούς κολυμβητές.

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

Όποιος επιθυμεί την ημέρα του αγώνα μπορεί  αντί συμμετοχής να προσφέρει ένα ποσό για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Δικαίωμα συμμετοχής στον  κολυμβητικό διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση.

Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα apostkatsanakis@yahoo.gr-iouliaeleftheriou@yahoo.gr

 

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη κάτι που αποδεικνύεται με την

υπεύθυνη δήλωση που παραδίδουν στους διοργανωτές.

Το Σάββατο, ημέρα του αγώνα, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το Δημαρχείο Πρέβεζας.

Η εκκίνηση για τον κολυμβητικό αγώνα 400μ  θα δοθεί στις 10:00 π.μ. και του Κολυμβητικού διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα στις 11:00π.μ.και οι αθλητές πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.

 

Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα

κολύμβησης και με μαγιό .

Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα,χεράκια, κ.τ.λ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ