Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στο χώρο του ΚΔΑΠ “ΜΑΘΑΙΝΩ” δίδαξε ο Μάστερ Άγγελος Σολδάτος

Σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Μάστερ Σολδάτος Άγγελος δίδαξε στον χώρο του ΚΔΑΠ “ΜΑΘΑΙΝΩ”. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ δυναμικά ακολουθώντας το πρόγραμμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.Το TAEKWON-DO θα είναι μια από τις πολλές δραστηριότητες που θα κάνουν τα παιδιά στο χώρο του ΚΔΑΠ “ΜΑΘΑΙΝΩ” με εκπαιδευτή τον Μαστερ Σολδάτο Άγγελο.

Τα μαθήματα θα γίνονται Τρίτη 4-5 και Πέμπτη 6.30-7.30.

Με τo TAEKWON-DO
1. Το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται και να εξωτερικεύει το άγχος, το θυμό του και άλλα αρνητικά συναισθήματα, διοχετεύοντας έτσι την ενέργεια του με έναν υγιή τρόπο, η οποία θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να οδηγήσει σε λάθος δρόμο με αρνητικές συνέπειες (π.χ. παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα, βία).
2. Βελτιώνει τις συναισθηματικές ικανότητες, την πειθαρχία, την υπακοή, το θάρρος, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και αυξάνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού.
Το παιδί μαθαίνει να συγκρατεί την ψυχραιμία του και τον αυτοέλεγχο, καθώς επίσης να τηρεί και να συμβαδίζει με τους κανόνες της ομάδας και του συνόλου.
Τα παραπάνω είναι βασικά στοιχεία για την ορθή συμπεριφορά, τη σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού και την ομαλή ένταξη του σε άλλα κοινωνικά σύνολα όπως είναι το σχολείο, η οικογένεια, η παρέα του, μια αθλητική ομάδα κτλ.
3. Αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης, την αντίληψη και κρίση του παιδιού, καθώς και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την επικοινωνία (λεκτική ή μη λεκτική). Μέσω του Tae Kwon do το παιδί λαμβάνει ερεθίσματα, τα οποία καλείται να αποκωδικοποιήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να λάβει δράση σύμφωνα με την δική του κρίση. Γενικότερα εξασκεί και βελτιώνει τις διανοητικές και γνωστικές του ικανότητες.
4. Το παιδί έρχεται σε επαφή με τον εαυτό του, γνωρίζει τις αδυναμίες του , τα όρια του αλλά και τις δυνατότητες και ικανότητές του.

Πηγή: NEA TOY TaeKwon-Do

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.