Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Νικήτρια στη ρωσική ρουλέτα η Νίκη Βόλου!

Δικαιοσύνη αποδόθηκε έστω και στα πέναλτι στην Πτολεμαΐδα, αφού η καλύτερη ομάδα που ήταν η Νίκη, κατάφερε στη ρώσικη ρουλέτα να επικρατήσει του Μακεδονικού Φούφα με 2-4 μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και να πάρει την πρόκριση για τη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (η κλήρωση γίνεται αύριο Δευτέρα στις 15.00 στα γραφεία της ΕΠΟ). Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία των κυανόλευκων είχε ο 20χρονος τερματοφύλακας, Κώστας Παπαδόπουλος, που έπιασε τα δύο πρώτα πέναλτι των γηπεδούχων.

Το 1-1 που διαμορφώθηκε στο 8’ και το 14’ από τα τέρματα των Καλογιαννίδη και Βουκομάνοβιτς δεν άλλαξε μέχρι το 90’ και έτσι το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί, η Νίκη ήταν πάλι καλύτερη, έχοντας ευκαιρίες με το μέρος της και μάλιστα τη μεγαλύτερη με τον Καρτσαμπά στις καθυστερήσεις, αλλά το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου η Νίκη πήρε αυτό που άξιζε.

Η διάταξη της Νίκης

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Κώστα Παπαδόπουλο στο τέρμα και μπροστά του με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μετούσι, Λάιο, Καρτσαμπά και Θ. Παπαδόπουλο. Μέτσε, Ιορδανίδης και Φάμπιο Ταβάρες ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Πορτογάλο να έχει τον επιθετικότερο ρόλο από τους τρεις, ενώ στην επίθεση ήταν οι Βουρδάκης (δεξιά), Δωματάς (αριστερά) στα άκρα και Βουκομάνοβιτς στην κορυφή.

Δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο μέρος

Στο 8’ ο Καλογιαννίδης με δυνατό αριστερό ψηλοκρεμαστό σουτ στην πρώτη ουσιαστικά φάση έκανε το 1-0 για τον Μακεδονικό Φούφα. Ο Μέτσε πήρε την μπάλα σε χώρο ανάμεσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής της Νίκης και το κέντρο, αλλά πήγε να κάνει ντρίμπλα. Ο σκόρερ έκλεψε, προχώρησε και εκτέλεσε τον Κώστα Παπαδόπουλο, ανοίγοντας το σκορ.

Η απάντηση της Νίκης ήταν γρήγορη, αφού στο 14’ έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από άστοχη έξοδο του Γ. Μπίντση, που ίσα που ακούμπησε την μπάλα με τις γροθιές, σε φάουλ του Δωματά από τα δεξιά, ο Βουκομάνοβιτς στόπαρε στο δεύτερο δοκάρι και βρήκε δίχτυα από το ύψος του πέναλτι, σημειώνοντας το 1-1.

Η βολιώτικη ομάδα είχε αποκτήσει τον έλεγχο του ματς κι αφού πρώτα το σουτ του Ιορδανίδη πήγε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, στο 24’ ήρθε μία μεγάλη φάση, για να γίνει η ανατροπή. Από μπαλιά του Βουρδάκη, ο Μέτσε έπιασε το σουτ και ανάγκασε σε δύσκολη όσο και σωτήρια απόκρουση τον Γ. Μπίντση στη δεξιά του γωνία.

Η Νίκη πλέον ήταν φανερό ότι είχε ανεβάσει στροφές κι ότι ζητούσε το δεύτερο γκολ. Στο 28’ η σέντρα του Φάμπιο Ταβάρες είχε αποδέκτη τον Δωματά, η κεφαλιά του οποίου δε βρήκε στόχο, ενώ στο 33’ χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία. Ο Βουρδάκης από κλέψιμο και φοβερή ατομική προσπάθεια, αφού άδειασε τον αριστερό μπακ των γηπεδούχων, Χαραλαμπίδη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μέτσε, που σε κενή εστία δεν κατόρθωσε να σκοράρει, αφού μπερδεύτηκε και δε στόπαρε ούτε πλάσαρε, με την μπάλα να απομακρύνεται από αμυντικούς.

Στο 41’ οι παίκτες της Νίκης άφησαν αμαρκάριστο τον Μαυροματίδη, το σουτ του οποίου όμως δε βρήκε εστία στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Λιγοστές φάσεις στο δεύτερο μέρος

Η Νίκη ήταν και πάλι λίγο υποτονική στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όπως και στο πρώτο, και στο 53’ από λάθος του Λάιου, ο Μαυροματίδης πήγε να κάνει τη ζημιά, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Παπαδόπουλο να καθαρίσει μία απειλητική φάση. Λίγο αργότερα (57’) από λάθος του Ιορδανίδη έξω από την περιοχή, ο Χάιτας έγινε επικίνδυνος, αλλά εμποδίστηκε έγκαιρα να σουτάρει.

Στο 65’ η κεφαλιά του Καρτσαμπά πέρασε εκτός εστίας μετά το φάουλ του Μέτσε, με τη Νίκη να μην μπορεί να φοβίσει τον αντίπαλό της, όπως στο πρώτο 45λεπτο μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 67’ πάντως από μπαλιά του Καρτσαμπά στον Θ. Παπαδόπουλο και σέντρα του τελευταίου, ο Δωματάς ολοκλήρωσε τη φάση με ένα αριστερό σουτ, που πήγε πολύ άουτ, αλλά παρά το κακό τελείωμα ήταν μία ευκαιρία που θορύβησε τους γηπεδούχους.

Η Νίκη είχε βρει τον τρόπο να αυξήσει την πίεσή της και στο 69’ ο Φάμπιο Ταβάρες είδε τον Χαραλαμπίδη να διώχνει σχεδόν επί της γραμμής το σουτ που επιχείρησε, στερώντας από τους κυανόλευκους το 1-2.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους Βολιώτες να έχουν το πάνω χέρι στο ματς και τον Μακεδονικό Φούφα να δείχνει πως πρώτος του στόχος είναι η παράταση. Και τελικά πέτυχε τον στόχο του, αφού το 1-1 έμεινε μέχρι το 93’ μετά από τρίλεπτο των καθυστερήσεων.

Μεγάλη ένταση στην παράταση με δύο κόκκινες

Στο 94’ ο Ντινιωτάκης αντί να δώσει στην ευρισκόμενο σε καλύτερη θέση Βουκομάνοβιτς, που μπορούσε να απειλήσει πιο εύκολα, έκανε ένα κακό σουτ, ενώ στο 95’ ο Σέρβος φορ μετά από σέντρα του Μετούσι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στην κλειστή γωνία του Μπίντση, που μπλόκαρε.

Η Νίκη συνέχισε να επιτίθεται και στο 97’ ο Μπίντσης απέκρουσε το σουτ του Αναστασίου, που βρήκε ανοιχτό πεδίο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τζουβάρας έδωσε γροθιά στο στομάχι του Αναστασίου, αλλά έμεινε ατιμώρητος, με την κίτρινη κάρτα να τη δέχεται ο Δούφας. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα και στο επόμενο λεπτό δόθηκε κόκκινη κάρτα στους Χάιτα και Ντινιωτάκη, με τον παίκτη της Νίκης να δέχεται χτύπημα, ωστόσο δε συγκράτησε τα νεύρα του και ανταπέδωσε. Έτσι, οι δύο ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες.

Στο 107’ ο Καντούτσης (πέρασε στο δεύτερο μέρος της παράτασης στη θέση του Μετούσι, με τον Λάιο να πηγαίνει στη θέση του δεξιού μπακ και τον νεοεισελθόντα δίπλα στον Καρτσαμπά) έκανε την κεφαλιά μετά την τροφοδότηση του Μέτσε, αλλά ο Γ. Μπίντσης μπλόκαρε. Στο 109’ ο Μέτσε έδωσε τον Αναστασίου, που έκανε ένα σχετικά αδύναμο σουτ, ο Βουκομάνοβιτς προσπάθησε για την προβολή, αλλά δεν τα κατάφερε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελευταία αλλαγή για τη Νίκη ήταν ο Παπαδήμας στη θέση του Ιορδανίδη, με τον πρώτο να πηγαίνει στο δεξιό άκρο της άμυνας και τον Λάιο να αγωνίζεται σε τρίτη διαφορετική θέση ως αμυντικός μέσος.

Στο 118’ έγινε φάουλ πάνω στον Παπαδήμα από τον Χαραλαμπίδη, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδωσε κίτρινη στον παίκτη της Νίκης, προκαλώντας απορίες.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για τη Νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, με συνέπεια να οδηγηθούμε στα πέναλτι. Συγκεκριμένα, ο Παπαδήμας πέρασε τον Χαραλαμπίδη, έβγαλε τη συρτή σέντρα, ο Αναστασίου έκανε τη λόμπα και στη συνέχεια σε κενή εστία ο Καρτσαμπάς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε κενή εστία.

Τα πέναλτι

Καρτσαμπάς 0-1 για τη Νίκη

Τοπάλης απέκρουσε ο Κώστας Παπαδόπουλος και δοκάρι

Μέτσε 0-2 για τη Νίκη

Μαυροματίδης απέκρουσε πάλι ο Παπαδόπουλος

Φάμπιο Ταβάρες 0-3 για τη Νίκη

Τακίδης 1-3 για τον Μακεδονικό Φούφα

Θ. Παπαδόπουλος απέκρουσε ο Γ. Μπίντσης

Τζουβάρας 2-3 για τον Μακεδονικό Φούφα

Αναστασίου 2-4 για τη Νίκη στο πέμπτο πέναλτι και πρόκριση για τους κυανόλευκους

Κίτρινες: 55’ Χαραλαμπίδης, 91’ Τοπάλης-48’ Βουρδάκης, 118’ Παπαδήμας

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Γ. Μπίντσης, Σιδηρόπουλος (λ. τρ. 112’ Κοπατσάρης), Χαραλαμπίδης, Τζουβάρας, Τακίδης, Φωτιάδης, Τοπάλης, Καλογιαννίδης (50’ Μόσχος), Χάιτας, Ματούλας (74’ Δούφας), Μαυροματίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κ. Παπαδόπουλος, Μετούσι (106’ Καντούτσης), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Λάιος, Μέτσε, Ιορδανίδης (λ. τρ. 115’ Παπαδήμας), Φάμπιο Ταβάρες, Βουρδάκης (69’ Ντινιωτάκης), Δωματάς (78’ Αναστασίου), Βουκομάνοβιτς

ΠΗΓΗ: magnesiasports

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.