Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ήττα του Καραΐσκάκη από την Καλαμάτα στα πέναλτι

Εκκίνηση στις επίσημες υποχρεώσεις του με το αριστερό έκανε ο Καραϊσκάκης, που γνώρισε την ήττα στα πέναλτι, από την Καλαμάτα, στο παιχνίδι που διεξήχθη στην Τρίπολη, με την κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση, να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες, με 0-0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά στο ματς, και στο 12ο λεπτό, απείλησαν με τον Κουϊρουκίδη, να πλασάρει άουτ από καλή θέση. Ο ίδιος παίκτης έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του, όμως η κεφαλιά το έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 22ο λεπτό, έφυγε άουτ. Ο Καραϊσκάκης δεν μπόρεσε να φανεί επιθετικά στο πρώτο μέρος, με την Καλαμάτα να είναι εκείνη που έφτασε κοντά στο γκολ και πάλι λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Αλεξόπουλο να σημαδεύει άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη, οι τυπικά γηπεδούχοι, που είχαν την ενθουσιώδη υποστήριξη αρκετών φίλων τους, που βρέθηκαν στην Τρίπολη για το ματς, απείλησαν και πάλι πρώτοι στο 58ο λεπτό, με το Βουκμίροβιτς να δοκιμάζει το πόδι του, όμως το Μέλκα να του αρνείται το γκολ. Ο Σέρβος δύο λεπτά αργότερα, προσπάθησε εκ νέου να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του, όμως ο Μέλκας ήταν και πάλι σταθερός. Ο Καραϊσκάκης φάνηκε επιθετικά στο 64ο λεπτό, με το Χατζηστραβό λίγο πριν αποχωρήσει από το γήπεδο να σουτάρει άουτ. Η αρτινή ομάδα λίγο έλειψε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, στο 68ο λεπτό, από λάθος εκτίμηση του Πάντου, για να βγει και πάλι μπροστά η Καλαμάτα και να φτάσει κοντά στο γκολ στο 72ο λεπτό, με το Ράκιτς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να παίρνει την κεφαλιά, όμως το Μέλκα και πάλι να του λέει “όχι”. Ο γκολκίπερ του Καραϊσκάκη, που ήταν ίσως ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του, νίκησε και πάλι στο 79ο λεπτό σε διπλή ευκαιριά τους Ράκιτς και Τσιβελεκίδη. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακίνδυνη κεφαλιά του Ράκιτς στις καθυστερήσεις με το ματς να οδηγείται σε ημίωρη παράταση.

Εκεί, ο Μέλκας ήταν και πάλι καθοριστικός, αφού μόλις στο 1ο λεπτό, αρνήθηκε και πάλι εντυπωσιακά το γκολ, στο Ράκιτς που πήρε κοντινή κεφαλιά. Ο Καραϊσκάκης βρήκε χώρους και έφτασε κοντά στο γκολ στο 95ο λεπτό, με τον Κυβελίδη από πολύ καλή θέση να σουτάρει λίγο άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 101ο λεπτό, είχε νεά φάση για γκολ για την αρτινή ομάδα. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν στο 111′, ο Μέλκας έβγαλε με τα ακροδάχτυλα φάουλ του Ράκιτς, που σταμάτησε στο δοκάρι. Η Καλαμάτα έχασε νέα τεράστια ευκαιρία να πάρει το ματς, στο 115′, όταν ο Μάκος κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ιντζίδης που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έστειλε την μπάλα ψηλά. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε πέναλτι καισ τη διαδικασία των πέναλτι, στέλνοντας ξανά την μπάλα άουτ! Στην κόντρα μάλιστα ο Καραϊσκάκης, είχε την ευκαιρία με τον Κυβελίδη να παγώσει το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”. Τελικά, αυτό δεν έγινε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τις άστοχες εκτελέσεις των Τσούτση και Βλάχου και να παίρνουν μια πρόκριση στην επόμενη φάση, που με βάση τις ευκαιρίες των δύο ομάδεων, δικαιούνταν.

Καπίας 0-1
Οσμάνατζιτς 1-1
Βλάχος άουτ
Κουιρουκίδης 2-1
Μέτσε 2-2
Μπάμπης 3-2
Κυβελίδης 3-3
Ιντζίδης άουτ
Τσότσης δοκάρι
Ράκιτς 4-3

Διαιτητής : Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας) Βοηθοί : Αθανάσιος Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας) – Σπήλιος Οικονόμου (Αχαΐας)

Καλαμάτα (Βούζας): Πάντος, Τσουβαλτζίδης, Γαλούπης (83′ λ.τρ. Κωνσταντινόπουλος), Τσιβελεκίδης, Ιντζίδης, Γιόκιτς (72′ Ράκιτς), Μπάμπης, Vukmirovic (91′ Μάκος), Στεργίδης, Κουϊρουκίδης, Αλεξόπουλος (60′ Οσμάνατζιτς)

Καραϊσκάκης (Χαραλαμπίδης): Μέλκας, Παπανίκου, Παναγιώτου, Καραγιαννίδης,  Καπίας, Μασούρας, Αλμπάνης (91′ Βλάχος), Ψιάνος, Kούστα (55′ Κυβελίδης), Χατζηστραβός (65′ Μέτσε), Τσούτσης

Πηγή: http://www.artagoal.gr/content/apokleismos-sta-penalti-gia-ton-karaiskaki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.