Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Άκρως ενδιαφέρουσα και πετυχημένη η ημερίδα ψυχολογίας της ακαδημίας ποδοσφαίρου Ιόνιος (Photo).

Η ακαδημία ποδοσφαίρου Ιόνιος διοργάνωσε σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου ώρα 11:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Margarona Royal Hotel Ημερίδα Ψυχολογίας για παιδιά και γονείς με βασικό ομιλητή τον καταξιωμένο ψυχολόγο και επικοινωνιολόγο και επιστημονικό συνεργάτη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Αχιλλέα Υφαντίδη.

Ο κ. Υφαντίδης με το βιβλίο του ‘’Πάσα στην ψυχή’’ (Θέματα ψυχολογίας και επικοινωνίας για προπονητές, γονείς και ποδοσφαιριστές στις αναπτυξιακές ηλικίες), κάνει μια απόπειρα να ιδωθεί το ποδόσφαιρο στις αναπτυξιακές ηλικίες από μία διαφορετική οπτική. Τον πρώτο λόγο δεν θα τον έχουν οι προπονητικές μέθοδοι και οι τεχνικές αναλύσεις αλλά οι ψυχολογικές και επικοινωνιακές συνιστώσες που διατρέχουν τους πρωταγωνιστές του. Τους προπονητές, τους γονείς και βεβαίως τα ίδια τα παιδιά – αθλητές. Τον πρώτο λόγο δεν έχει το ποδόσφαιρο που βλέπουμε αλλά το ποδόσφαιρο που νιώθουμε, όπως γράφει ο ίδιος.

Ο κ. Υφαντίδης συνομίλησε με τα παιδιά ρωτώντας τις δικές του απόψεις για το θέμα και κάνοντας διάλογο, ενώ ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους ιδιοκτήτες της Ιόνιας Ακαδημίας Μάκη Δήμα,  Χρήστο Δήμα και Θοδωρή Ζαρκαντώνη.

Ομιλητές επίσης ήταν η κα Μαίρη Βαραγγούλη, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη της δράσης Βάζουμε γκολ για το Χαμόγελο του Παιδιού, η οποία διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο, σε αυτό το υπέροχο άθλημα, όπως είπε, που μαθαίνει στα παιδιά τι σημαίνει ομάδα, μαθαίνει τη συνεργασία, το πώς να διαχειρίζονται την ήττα αλλά και τη νίκη, αλλά και ο κ. Κωνσταντίνος Καράς Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ. Λεωνίδας Αργυρός.

Μια επιτυχημένη ημερίδα από την ακαδημία Ιόνιος που έχει δείξει ότι δε την ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός αλλά στόχος τους μέσω των έμπειρων διπλωματούχων προπονητών τους να καθοδηγήσουν με κάθε ευθύνη τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου με κατεύθυνση την εξέλιξη τους σε ολοκληρωμένους αθλητές, με πρωταρχικό σκοπό την διασκέδασή και την ανάπτυξη της φυσικής τους κατάστασης.

Το παρόν έδωσαν παιδιά και γονείς, προπονητές, ο προπονητής της ακαδημίας του ΑΣ Αγίου Βαρνάβα Λούρου κ. Γρηγόρης Μπάκας, ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας κ. Ηλίας Φίτσας, ο προπονητής και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προπονητών ποδοσφαίρου Ιωαννίνων κ. Κυριάκος Παναγιωτίδης και πολλοί άλλοι, οι οποίοι βρήκαν άκρως ενδιαφέρουσα την ημερίδα, δίνοντας συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες του Ιόνιου για αυτή τους την πρωτοβουλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.