Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κύπελλο Ανδρών: Προμηθέας Π.-Παναθηναϊκός 68-85 – Δηλώσεις Η. Ζούρος, Κ. Ρέι, Δ. Πρίφτη και Γ. Παπαγιάννη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέας Πάτρας με 85-68 στο νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια και έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/2, 17.00). Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του σημερινού (18/2) δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Oι Αχαιοί ήταν οι πρώτοι που πήραν τα ηνία του αγώνα με τον Δημήτρη Αγραβάνη σε πρώτο πλάνο. Το 4-5 (1’40’’) έγινε 11-5 (2’40’’) με απόλυτη ευστοχία στα εντός πεδιάς σουτ, την ώρα που οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Η διαφορά έφτασε στο +14 (27-13) στο τέλος της πρώτης περιόδου με σημαντική συμβολή του Άντριτς.

Ο παίκτης που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κάνει τη δική του ανατροπή ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ μπήκε στο παιχνίδι με 1/8 σουτ, ευστόχησε για πρώτη φορά στο 13’25’’, αλλά σημείωσε οχτώ συνεχόμενους πόντους σε περίπου ένα λεπτό για να βοηθήσει ώστε το 33-24 (14’35’’) να γίνει 35-36. Το πρώτο εύστοχο τρίποντο των «πράσινων» δε, ήρθε μόλις στο 10’20’’ από τα χέρια του Έβανς.

Η διαφορά έφτασε στο +6 (44-50, 25’30”), με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου στο +8 (50-58) και με την έναρξη της τέταρτης για πρώτη φορά πήρε διψήφια τιμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους (50-61, 30’20”) με τρίποντο του Μέικον. Ο Προμηθέας μείωσε (57-63, 32’20”) με τον Σίμπσον, αλλά ο Μέικον ήταν εκεί για το +14 (59-73, 35’30”), με τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει μπει στο παιχνίδι και να γράψει το 62-79 (38′), πριν το τελικό 68-85 δώσει το εισιτήριο για τον τελικό στον Παναθηναϊκό.

*Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας παρατάχθηκε χωρίς τους Νίκο Γκίκα και Τζεράι Γκραντ.

Διαιτητές: Φούφης, Παπαπέτρου, Κάρδαρης

Δεκάλεπτα: 27-13, 39-38, 50-58, 68-85

Προμηθέας Π. (Ζούρος): Ρέι 19 (1), Γκάντι 4, Χαντ 6, Αγραβάνης 14 (1), Ρογκαβόπουλος 3 (1), Σίμπσον 11 (1), Άντριτς 9 (1), Μπαζίνας 2, Τανούλης

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 12 (2), Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 3 (1), Κασελάκης, Ουάιτ 12, Γιόβιτς, Νέντοβιτς 18 (2), Έβανς 15 (1), Μαντζούκας 6 (2), Σαντ Ρόος 8 (1)

Ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, Ηλίας Ζούρος, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, ήρθαμε χωρίς προπόνηση εδώ, αφού ουσιαστικά μετά το παιχνίδι της Προύσας δεν κάναμε προπόνηση. Δύο παίκτες έπαιξαν ηρωικά μετά από κορωνοϊό, με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό και χωρίς δυνάμεις. Η ομάδα πάλεψε, ήταν συγκεντρωμένη όσο μπορούσε, αλλά κάποια στιγμή σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις και αυτό οδηγεί σε λάθος επιλογές. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού, συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για τη διοργάνωση του Final Four και εύχομαι να γίνουν δύο ακόμη καλά παιχνίδια. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Προμηθέα γιατί για μία ακόμη σεζόν έφτασε τόσο μακριά στο Κύπελλο, μετά τους δύο τελικούς συμμετέχοντας φέτος και στο Final Four».

Ο Κέντρικ Ρέι πρόσθεσε: «Παίξαμε με πολλή ενέργεια στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια έπαιξε ρόλο η κόπωση. Τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν».

Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών με τη νίκη επί του Προμηθέα Πάτρας. Λίγο μετά το φινάλε του πρώτου ημιτελικού του Final 4 που φιλοξενείται στο Ηράκλειο, ο Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου.

«Αρχίσαμε το παιχνίδι υποτονικά στην άμυνα”, τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε: “Όταν ανεβάσαμε την πίεση και δυσκολέψαμε τον αντίπαλο, προωθητικά και με υπομονή κερδίσαμε καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο. Μένει ένα ακόμη παιχνίδι να παίξουμε δυνατά, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας και να είμαστε σίγουρα πιο ανταγωνιστικοί από ό,τι σήμερα. Είσαι αυτό που είσαι κάθε μέρα και σε διάρκεια. Η εμφάνιση του δευτέρου μέρους δείχνει τις δυνατότητές μας. Πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτό που μπορούμε. Είναι σημαντικό να έχουμε 3-4 παίκτες σε καλή επιθετική μέρα και όλη η ομάδα να είναι καλή στην άμυνα. Σήμερα δεν το κάναμε από την αρχή. Πιστεύω πως την Κυριακή θα μπούμε δυνατά από το ξεκίνημα. Έχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς που μας δυσκολεύουν στη διαχείριση του ρόστερ, αλλά θα είμαστε αυτοί που είμαστε και σήμερα».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης δήλωσε: «Δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, ο Προμηθέας πήρε ένα καλό προβάδισμα. Όμως επιστρέψαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη».

ΠΗΓΗ-ΕΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.