Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η Κύμη πήρε το θρίλερ και την πρώτη νίκη

Με τους Θάντους ΜακΦάντεν (35 πόντοι με 11/15 σουτ), Κάμερον Τζόουνς (28 πόντοι με 12/20 σουτ) να είναι ασταμάτητοι, η Κύμη πέτυχε την πρώτη νίκη της στην STOIXIMAN.GR Basket League της φετινής σεζόν, στην Νέα Σμύρνη και στην παράταση επί του Πανιωνίου Βίκος Cola (92-91, κ.α. 80-80).

Οι «κυανέρυθροι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη 2,7’’ πριν την λήξη της κανονικής περιόδου όταν κέρδισαν τρεις βολές με το σκορ 80-78 υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ευστόχησε στις δύο (80-80) και το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Στην παράταση η Κύμη έδειξε ψυχικά αποθέματα και με εννέα πόντους με ένα τρίποντο του ΜακΦάντεν, που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με τους φιλοξενούμενους, πήρε τη νίκη σε έναν αγώνα «τελικό». Για την ομάδα της Εύβοιας ήταν οι πρώτοι δύο βαθμοί στο πρωτάθλημα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, ενώ ο Πανιώνιος Βίκος Cola, που έπαιξε χωρίς την βοήθεια των φίλων του λόγω τιμωρίας, παραμένει χωρίς νίκη. Για την Κύμη, επίσης, ήταν το πρώτο «διπλό» στην σύντομη ιστορία της στην STOIXIMAN.GR Basket League.

Η ομάδα της Εύβοιας προηγήθηκε και με 10 πόντους (55-45) στο 24′, αλλά οι «κυανέρυθροι» με τρία τρίποντα σε διάστημα ενός λεπτού, τα δύο ήρθαν από τα χέρια του Μπορίς Ντιαλό και το τρίτο από τον Έιβερι Γούντσον, προσπέρασαν με 59-58, 2′ και 42” πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Στην συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ κάποιος από τους δύο αντιπάλους με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στις λεπτομέρειες και στο έξτρα πεντάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-42, 61-61, 80-80 (κ.α.), 91-92.

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Κύμης): «Για την Κύμη είναι ξεχωριστή η σημερινή νίκη γιατί είναι η πρώτη εκτός έδρας στην STOIXIMAN.GR Basket League. Γνωρίζουμε με πόσο πάθος την ζητούσε ο κόσμος που βρίσκεται γύρω από την ομάδα. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο μας, στην διοίκηση, στους παίκτες, σε όσους καθημερινά παλεύουν για να δουλεύουν όλα εύρυθμα. Σκύβουμε το κεφάλι. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να συνεχίσουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον κόουτς Ζιάγκο και στον Πανιώνιο, είναι σαφές ότι η ομάδα τους έχει διαφορετικό πρόσωπο και πολύ μαχητικό πνεύμα»

Βαγγέλης Ζιάγκος (προπονητής Πανιωνίου Βίκος Cola): «Συγχαρητήρια στην Κύμη και προσωπικά στον Γιάννη Καστρίτη. Είναι από τους προπονητές της νέας γενιάς, πολύ ταλαντούχος και αγαπητός. Για μας είναι ακόμη μια ήττα, αλλά με ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί έχει διπλό κόστος. Αφενός το αγωνιστικό, μας αφήνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και προέρχεται από ομάδα με παρόμοιους στόχους και αφετέρου το ψυχολογικό. Για μας ο αγώνας ήταν «τελικός», έτσι τον είχαμε προσεγγίσει. Είχαμε στοχεύσει από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Πανιώνιο, αυτό το ματς.

Χρειαζόμαστε οκτώ με εννέα νίκες αυτή την πολύ ιστορική ομάδα σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές στην διαδρομή της. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εμείς παίξαμε σε άδειες εξέδρες. Ο κόσμος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της ομάδας και του αναλογεί σε κάθε παιχνίδι ένα συγκεκριμένο μερίδιο στις επιτυχίες της. Με εξαίρεση μια αναμέτρηση στο Κύπελλο και κόντρα στον Παναθηναϊκό για την STOIXIMAN.GR Basket League, έχουμε παίξει τα υπόλοιπα εντός έδρας μας χωρίς θεατές στις κερκίδες. Το ερώτημα που θέτω είναι ποια θα ήταν η θέση της ομάδας εάν είχε παίξει με κόσμο στους τέσσερις αγώνες που έχουμε αγωνιστεί «κεκλεισμένων των θυρών».

Ο ΜακΦάντεν έκανε τεράστιο παιχνίδι. Η δική μας ολιγωρία στο αμυντικό ριμπάουντ και τα λάθη μας κόστισαν. Όπως και η αστοχία μας στις βολές και η έλλειψη διαύγειας στις δύο τελευταίες κατοχές».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.