Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τσάβι Πασκουάλ: «Κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό»

Ελληνικός «εμφύλιος» για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό Superfoods να αντιμετωπίζει σήμερα  Παρασκευή (10/11, 21:00)στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ότι: «Κάθε τέτοιο ντέρμπι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και δεν έχει σημασία ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές».

«Θα είναι πολύ σημαντικός ο ρυθμός του παιχνιδιού και τα ριμπάουντ», επισήμανε ο κόουτς των «πρασίνων» και εξήγησε: «Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Κάθε τέτοιο ντέρμπι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και δεν έχει σημασία ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές, είναι ένα παιχνίδι για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας».

Σε ερώτηση για τα «κλειδιά» του αγώνα, ο Πασκουάλ απάντησε ότι: «Τα πάντα είναι σημαντικά σε αυτό το παιχνίδι. Από τα ριμπάουντ μέχρι και τα λάθη στην επίθεση, ενώ πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Ο Ολυμπιακός γενικά αλλά και στο γήπεδό του παίζει πολύ καλή άμυνα».

Για τις ασίστ κι αν θέλει η μπάλα να κυκλοφορεί περισσότερο: «Είναι ξεκάθαρο, δεν είναι ότι οι παίκτες δεν θέλουν να πασάρουν. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις, καθώς σουτάρουμε με παίκτες μπροστά μας που είναι πιο δύσκολο. Πρέπει να βελτιώσουμε τις αποστάσεις και τις έξτρα πάσες».

«Σίγουρα μπορούμε», ήταν η απάντηση του Τζέιμς Γκιστ στην ερώτηση εάν μπορεί ο Παναθηναϊκός Superfoods να νικήσει και πάλι τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ όπως στο πρωτάθλημα. «Όταν παίζεις σε έναν αγώνα μπάσκετ, οι πιθανότητες είναι 50-50», σχολίασε ο 31χρονος Αμερικανός φόργουορντ και υπογράμμισε: «Εχουμε ευκαιρία για νίκη σίγουρα. Θα είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρωτάθλημα».

Για την κατάσταση της ομάδας του ο Γκιστ παρατήρησε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και φόρμα. Απλώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίζουμε καλά στην έδρα μας και για 25-30 λεπτά εκτός έδρας, αλλά εκτός έδρας πρέπει να παίζεις καλά για 40 λεπτά, ειδικά σε γήπεδα όπως του Ολυμπιακού, που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, στην άμυνα, στην επίθεση να τρέχουμε όποτε μπορούμε. Αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να καθορίσουν το παιχνίδι».

«Σημαίνει πολλά για τον κόσμο», ήταν η απόκριση του 31χρονου Αμερικανού φόργουορντ στην ερώτηση τι σημαίνει η νίκη επί του Ολυμπιακού. «Για εμάς είναι ένα παιχνίδι», συνέχισε ο Γκιστ και εξήγησε: «Πρέπει να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας παίξει ήδη πέντε πριν από αυτό. Σημαίνει πολλά για τον κόσμο μια νίκη επί του Ολυμπιακού και θα σημαίνει και πολλά για εμάς, προσθέτοντας μια ακόμα νίκη, αλλά είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ελπίζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε εκτός έδρας. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας, να πάρουμε εκτός έδρας νίκη, που θα σημαίνει πολλά».

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους τόνισε ότι οι «πράσινοι» πρέπει να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στο ΣΕΦ σε σχέση με την εικόνα τους στους τελευταίους αγώνες: «Ναι μπορούμε να νικήσουμε. Θα είναι πιο δύσκολο, γιατί θα έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους, αλλά έχοντας χάσει πολλά παιχνίδια, πρέπει να βγούμε μπροστά και να αλλάξουμε την εικόνα για τον κόσμο μας. Να παίξουμε καλύτερα και αν το κάνουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, μπορούμε να νικήσουμε ξανά».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού Superfoods ο 23χρονος Λιθουανός γκαρντ σχολίασε: «Δεν είμαστε σε καλή θέση. Χάσαμε κάποια παιχνίδια, έχασαν κι αυτοί. Και για τις δύο ομάδες είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, αφού και οι δύο θέλουν τη νίκη. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Πηγή: esake.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.