Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στην Betshop Basket League

Ο ΠΑΟΚ σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στην Betshop Basket League επικρατώντας του Ρεθύμνου Cretan Kings με 88-78. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Ουίλ Χάτσερ που είχε37 πόντους με 9/9 βολές, 5/8 δίποντα, 6/9 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ και μόνο ένα λάθος. Για τους γηπεδούχους, ο Ανδρέας Χριστοδούλου είχε 25 πόντους με 6/8 τρίποντα.

Ο ΠΑΟΚ είχε 1/10 τρίποντα στο πρώτο αλλά 9/15 στο δεύτερο ενώ καταλυτικός ήταν ο ρόλος των δεύτερων επιθέσεων αφού οι νικητές πήραν 22 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ έναντι μόλις τριών των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι και κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο. Κράτησαν τον ΠΑΟΚ χωρίς σκορ στα πρώτα τέσσερα λεπτά και «ακουμπώντας» την μπάλα στον Κλάντον –είχε επτά πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά- προηγήθηκαν με 9-5. Το Ρέθυμνο Cretan Kings είχε καλές επιθετικές επιλογές και εκμεταλλευόμενο την περιφερειακή αστοχία του ΠΑΟΚ –είχε 1/7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο- ξέφυγε με 20-11΄ στο 9ο λεπτό πριν κλείσει το δεκάλεπτο με 21-15.

Η εικόνα της δεύτερης περιόδου δεν είχε μεγάλες διαφορές από εκείνη του πρώτου. Το Ρέθυμνο Cretan Kings είχε στη διάρκεια της 4/7 τρίποντα καθοδηγούμενο από τον Στιβ Μπαρτ και τον Ελάιζα Τζόνσον (είχαν από 11 πόντους στο ημίχρονο). Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του συνέχισε να έχει αδρανές το μεγάλο του όπλο, το τρίποντο. Τελείωσε το ημίχρονο με 1/10 σουτ από την περίμετρο και παρά τις προσπάθειες του Χάτσερ (είχε 10 πόντους στο ημίχρονο) δεν μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης. Πλησίασε στους δύο (33-31) αλλά οι Κρητικοί έκλεισαν το δεκάλεπτο με σερί 9-3.

Ο ΠΑΟΚ όμως άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, κυριαρχώντας στα μεγαλύτερα διαστήματα του. Με τον Χάτσερ να καταστρέφει κάθε αμυντική προσπάθεια του Ρεθύμνου Cretan Kings, ο Δικέφαλος κατάφερε να μετατρέψει το 48-40 στο 48-54 με σερί 14-0 στο 28ο λεπτό για να κλείσει την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 57-53.

Οι Κρητικοί δεν εγκατέλειψαν βέβαια την προσπάθεια και με πολύ «ζεστό» τον Ανδρέα Χριστοδούλου που ευστόχησε στα πέντε πρώτα τρίποντα που επιχείρησε , ανέκτησαν το προβάδισμα με 70-66, 6,5 λεπτά πριν το τέλος. Δεν είχαν όμως άλλες λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ αφού μέχρι το τέλος, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα επιμέρους 22-8 με «μεγάλα» σουτ του Χάτσερ, για να έρθει το τελικό 78-88.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 42-34, 53-57, 78-88.

Ηλίας Παπαθεοδώρου (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Ήταν ένα πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος. Θεωρώ ότι η προσωπικότητα των παικτών μας κυριάρχησε και εκεί οφείλεται η νίκη στο σημερινό ματς, σε συνδυασμό με την καλύτερη άμυνα που παίξαμε στο β’ ημίχρονο στους καλούς παίκτες του Ρεθύμνου. Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που αντιδρούν οι παίκτες μας αυτό το διάστημα και συνεχίζουμε το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο Cretan Kings και ό,τι καλύτερο στην πορεία του στο πρωτάθλημα».

Βαγγέλης Ζιάγκος (Προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, αμφίρροπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Νιώθουμε όλοι ότι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια. Ήμασταν εντός πλάνου στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Μας μένει φυσικά η πικρία για ακόμα μία ήττα εντός έδρας, η οποία πολλαπλασιάζεται όταν ερμηνεύουμε τα νούμερα που έχουμε μπροστά μας, τα οποία λένε πως ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας στα σουτ εντός πεδιάς, στα ποσοστά μας, στα αμυντικά ριμπάουντ, στο δημιουργικό σκέλος (ασίστ), που είχαμε σχεδόν διπλάσιο αριθμό. Όμως δώσαμε 22 πόντους 2ης ευκαιρίας, ήτοι 12 επιθετικά ριμπάουντ στον ΠΑΟΚ και νομίζω αυτό το κομμάτι και τα πολύ μεγάλα σουτ από τον Χάτσερ μας στοίχισαν ξανά μία πολυπόθητη νίκη, που θα άλλαζε τα δεδομένα και ψυχολογικά και βαθμολογικά και αγωνιστικά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Ρεθύμνου για την εκπληκτική ατμόσφαιρα και την υποδειγματική συμπεριφορά του. Επίσης θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον Ηλία Παπαθεοδώρου που κρατάει την ομάδα ενωμένη σε μία ιδιαίτερη συνθήκη».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.