Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Νίκησε και προσπέρασε την Κύμη, το Ρέθυμνο Cretan Kings

Τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Betshop Basket League σημείωσε το Ρέθυμνο Cretan Kings καθώς επικράτησε στην έδρα του, της Κύμης με 78-64. Πλέον οι Κρητικοί ανέβηκαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ άφησαν πίσω τους την ομάδα της Εύβοιας.

Η ομάδα του Ρεθύμνου που είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κυριάρχησε στα ριμπάουντ καθώς είχαν 38 έναντι 25 ενώ από αυτά τα 13 ήταν επιθετικά. Παράλληλα οι γηπεδούχοι είχαν 18 πόντους στον αιφνιδιασμό και άλλους 13 από δεύτερες επιθέσεις τη στιγμή που η Κύμη τελείωσε με 11 και 4 αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και ήδη με τη συμπλήρωση των πρώτων τριών λεπτών προηγούνταν με 8-0. Η Κύμη μείωσε με τον Χόρτον σε 14-8 αλλά και πάλι οι Κρητικοί άνοιξαν τη διαφορά και έφτασαν στο +11, με τον Τζόνσον να κάνει το 21-10 στο 7′. Οι Ευβοιώτες ωστόσο με πέντε πόντους τους Σαγκς μείωσαν ως και το 23-17 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τον Μπαρτ να σημειώνει επτά γρήγορους πόντους το Ρέθυμνο διατήρησε το προβάδισμά του (33-25 στο 13′) ενώ με τον Τζόνσον να παίρνει τη σκυτάλη και να σημειώνει επτά αναπάντητους συνεχόμενους πόντους ξέφυγε στο 15′ με 40-27. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, με το Ρέθυμνο Cretan Kings να κλείνει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενο με 48-38.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο η Κύμη άρχισε με ένα επιμέρους σκορ 9-2 που την έφερε σε απόσταση αναπνοής (50-47) στο 23′. Η διαφορά μειώθηκε κι άλλο με τον Σαγκς να ευτσοχεί σε τρίποντο και να κάνει το 53-52 στο 27′ όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 8-0 κλείνοντας την τρίτη περίοδο με 61-52.

Ο Λιούις παρότι έκανε πολλά λάθη (τελείωσε με 7) με τις εύστοχες ελεύθερες βολές κράτησε την Κύμη κοντά στο σκορ (66-58 στο 35), αλλά οι γηπεδούχοι με τους Μπαρτ και Τζόνσον έτρεξαν ένα νέο σερί 7-0 που τους έφερε στο +15 (73-58) δύο λεπτά πριν από το τέλος. Παρά τα τρίποντα των Σαγκς και Στυλιανού το Ρέθυμνο κατάφερε να συντηρήσει το προβάδισμά του και να φτάσει στη νίκη με 78-64.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-38, 61-52, 78-64

Ισίδωρος Κουτσός (προπονητής Κύμης): «Θεωρώ ότι έγινε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες χρειαζόντουσαν πολύ τη νίκη. Είχε πάρα πολύ μεγάλη ένταση στην άμυνα και από τις δύο ομάδες, αλλά εμείς δεν ήμασταν καλοί στο τελευταίο κομμάτι της άμυνας που είναι το ριμπάουντ. Αυτό μας στοίχισε. Άλλο ένα κομμάτι είναι ότι δεν είχαμε επιθετική ισορροπία στο τελευταίο δεκάλεπτο και κάναμε πολλά λάθη, δίνοντας το δικαίωμα στο Ρέθυμνο Cretan Kings να βρει πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Και το τελευταίο κομμάτι που κάνει τη διαφορά είναι ο Στιβ Μπαρτ ο οποίος με την προσωπικότητα του σπρώχνει την υπόλοιπη ομάδα. Αυτήν τη στιγμή εμείς δεν έχουμε τέτοιο παίκτη».

Βαγγέλης Ζιάγκος (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε θέσει 3 προτεραιότητες στο παιχνίδι μας πριν το ματς που θεωρούσαμε πως θα είναι οι παράγοντες κλειδιά για την αποψινή νίκη. Ήταν η καθαρότητα στις αποφάσεις μας επιθετικά, η αμυντική συμπεριφορά κυρίως σε καταστάσεις ένας με έναν και στα πικ εν ρολ και το πώς θα αναχαιτίσουμε την αθλητικότητα και το επιθετικό τους ριμπάουντ. Νομίζω σε γενικές γραμμές και βάσει των αριθμών πιάσαμε τον στόχο δεδομένου ότι δώσαμε 64 πόντους στο σύνολο. Δώσαμε μόλις 4 επιθετικά ριμπάουντ που μέχρι σήμερα μάζευε 12 και τελειώσαμε με 48% στο μακρινό σουτ, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο που αμύνεται η Κύμη θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο.

Μας προβληματίζει η κακή εικόνα του γ’ δεκαλέπτου και οφείλουμε να διαγνώσουμε το πρόβλημα. Χάσαμε τον ρυθμό και τον προσανατολισμό μας μέσα στο παιχνίδι, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Αργήσαμε να προσαρμοστούμε στην άμυνα ζώνης και στις αλλαγές της Κύμης. Τελειώσαμε το ημίχρονο με 7 λάθη και 9 ασίστ, ενώ στο β’ μέρος κάναμε 11 λάθη και δώσαμε 3 ασίστ. Αυτό αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της ομάδας στο β’ ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά οφείλω να αναγνωρίσω στα παιδιά, γιατί σε τέτοια ματς οι τακτικές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, το πάθος που έδειξαν. Μας περιμένει μεγάλη ανηφόρα».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.