Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Γιάννης Σφαιρόπουλος: “Θέλουμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε νίκες”

Κομβικής σημασίας αναμέτρηση χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την αναμέτρηση της Πέμπτης (1/2, 21:00) του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε για την 21η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

«Την Πέμπτη είναι ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για εμάς», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» και τόνισε: «Θέλουμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε νίκες, για να ανακάμψουμε, αλλά και επειδή βαθμολογικά ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Όλοι στην ομάδα το γνωρίζουν αυτό. Θα μιλήσουμε με τους παίκτες για τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, όμως, το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε με καρδιά, θέληση, πάθος, ψυχή και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Επίσης, θέλουμε ο κόσμος μας να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών».

Για το ευρωπαϊκό σερί της τουρκικής ομάδας, αλλά και για το τί πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει τους βαθμούς της νίκης, ο Σφαιρόπουλος επισήμανε: «Η αντίπαλός μας μετρά πέντε σερί νίκες. Ξέρει πως να παίξει μέσα στο παρκέ και έχει ομογένεια. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να εξουδετερώσουμε τους κινητήριους μοχλούς της, τους δημιουργούς της δηλαδή. Παράλληλα θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι στην επίθεση. Με καλή άμυνα, λοιπόν, να τους εγκλωβίσουμε στην επίθεση και εμείς να διαβάσουμε καλά την άμυνά τους, να τρέξουμε και παίξουμε όπως θέλουμε».

Ο 24χρονος φόργουορντ, Ιωάννης Παπαπέτρου, δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» σύμφωνα με τον κόουτς των «ερυθρολεύκων»: «Όχι δεν τον υπολογίζω. Δεν έχει προπονηθεί. Πονάει. Είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι έτοιμος ούτε για προπόνηση».

Σε ερώτηση αν εκτός από τον αγώνα με την Φενέρ είναι εξίσου σημαντικός και εκείνος με την Ρεάλ Μαδρίτης στην μάχη για το πλεονέκτημα έδρας, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Είπα από την πρώτη στιγμή πως το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε είναι πολύ σημαντικό βαθμολογικά. Αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο αγώνας με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα μακριά».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού υπογράμμισε μετά από ερώτηση για το αν υπάρχει επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα και αν προσανατολίζεται σε αλλαγές: «Έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό και έχω απαντήσει στην ερώτηση. Διαφωνώ… Η ομάδα με την Μακάμπι και με τον Προμηθέα έβαλε 90 πόντους. Όταν δεν παίζουμε καλά, δεν παίζουμε καλά ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Δηλαδή με τον Ερυθρό Αστέρα που βάλαμε 80 πόντους χάσαμε από την επίθεση»;

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.