Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο Μανόλης Λαοπόδης στο GoSports.gr

Το GoSports.gr και ο Βασίλης Κούρκουλας βρέθηκε στην ακαδημία Ria Sports και συνομίλησε με τον πρωτεργάτη των ακαδημιών αλλά και της ομάδας του Α.Ο. Ρία κ. Μανώλη Λαοπόδη. Ο κ. Λαοπόδης μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία, τους στόχους της ομάδας στην Ά κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, το Παιδικό και Προπαιδικό Πρωτάθλημα όπου συμμετέχει η ακαδημία.

Ως νεοφώτιστη ομάδα στο Ά τοπικό, πώς βλέπετε την μέχρι τώρα πορεία σας;

Λαοποδης: «Καταρχήν δυο λόγια για το ξεκίνημα του Α.Ο. ΡΙΑ και τους στόχους μας. Ιδρυθήκαμε πριν τρία χρόνια και άμεσα ανεβήκαμε στην Ά κατηγορία πολύ εύκολα τερματίζοντας αήττητη την περασμένη χρονιά. Είμαστε η προέκταση της ακαδημίας μας, η οποία ιδρύθηκε το 2006 και η ομάδα μας στελεχώνεται από πολλούς μικρούς σε ηλικία και άλλους έμπειρους παίχτες. Στόχος λοιπόν είναι να προωθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερα παιδιά από την ακαδημία και να εξελίσσονται ανάλογα, παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό το «πάντρεμα» των μικρών με τους μεγάλους δεν είναι εύκολο και φάνηκε στην μέχρι τώρα πορεία μας. Για μας δεν έχει ρόλο η βαθμολογική θέση ούτε είναι αυτός ο σκοπός μας να παραμείνουμε στη Ά κατηγορία. Θέλουμε επαναλαμβάνω να εξελίσσονται και να προωθούνται τα μικρά παιδιά. Έτσι συνοψίζω και λέω ότι η πορεία μας είναι σε γενικές γραμμές καλή, αλλά υπάρχει και διαφορά δυναμικότητας με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας μας και το παραμικρό λάθος δεν συγχωρείται στον αγωνιστικό χώρο, αντίθετα με αυτό που συνέβαινε στο πρωτάθλημα της ‘Β κατηγορίας.»

Πού πιστεύετε ότι υστερεί η ομάδα;

Λαοπόδης: «Δεν υπάρχει η λέξη «υστερεί» στην ομάδα μας. Υπάρχει «προσπαθώ και μαθαίνω». Όσο μπορούμε παίζουμε όλα τα παιχνίδια όπως έχετε δει και εσείς, όμως, χάνουμε τα περισσότερα παιχνίδια στις λεπτομέρειες προς το τέλος λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσής των μικρών μας.»

Στις επόμενες 3 αγωνιστικές της λήξης του Ά γύρου αντιμετωπίζεται τον Θρίαμβο Λούρου, τον Οδυσσέα Νυδριού και τον ΠΑΣ Πρέβεζα 2016. Θα κοιτάξετε να χτυπήσετε κάποια από αυτά τα ματς;

Λαοπόδης: «Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι τα ίδια. Όπως προανέφερα υπάρχουν πιο έμπειρες και ιστορικές ομάδες, εμείς διορθώνουμε τα λάθη μας αγώνα με τον αγώνα, ώστε να φτάσουμε με τη λήξη του πρωταθλήματος στη διαδικασία των μπαράζ. Αν τα καταφέρουμε πιστεύω ότι θα σωθούμε διότι οι μικροί μας θα μπορούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους από τα από τα συνεχή παιχνίδια που αγωνίζονται , παίρνοντας μόνο θετικές παραστάσεις.»

Στον προηγούμενο αγώνα με την Φουρτούνα Βαλανιδοραχης είδαμε τρεις νεαρούς της ακαδημίας να έχουν καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες από την ακαδημία στην ομάδα;

Λαοπόδης: «Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη των προπονητών στην ακαδημία γι’ αυτό το θέμα και αποφασίσαμε να μπουν περισσότερα παιδιά πιο νωρίς από ότι είχαμε προγραμματίσει, διότι βασικοί μας παίχτες είναι τραυματίες, κάρτες κ.λ.π. με αποτέλεσμα να μικραίνει το ρόστερ μας. Έτσι επιλέχθηκαν τρεις ακόμη νεαροί οι οποίοι έκαναν ντεμπούτο και τα πήγαν πολύ καλά. Φτάσαμε δε στον αγώνα να αγωνίζονται στην βασική εντεκάδα τρεις μεγάλοι και οκτώ μικροί κάτω των 20 ετών αυτό είναι πολύ μεγάλη πρόοδος που σημαίνει πιάνουμε τους στόχους μας πιο γρήγορα.»

Θα γίνουν μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας ενόψει του ΄Β γύρου του πρωταθλήματος;

Λαοπόδης: «Αυτό το θέμα των μεταγραφών είναι μεγάλο πρόβλημα για τη συγκρότηση των «μικρών» ομάδων, διότι κάθε ποδοσφαιριστής δικαιούται σε ένα χρόνο τρεις μεταγραφές και οι περισσότεροι πηγαίνουν με μεγαλύτερες, ιστορικές ομάδες καθώς και σε «κομήτες» ομάδες για διάφορους λόγους. Εμείς δεν χρειαζόμαστε. Θα προωθήσουμε ακόμη πέντε μικρούς από την ακαδημία μας με το τέλος του Παιδικού πρωταθλήματος σε ένα μήνα.»

Πείτε μας δυο λόγια για το φετινό παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας και για την ομάδα του Α.Ο. ΡΙΑ  όπου συμμετέχει σ’ αυτό με νέα ταλέντα από την ακαδημία ποδοσφαίρου Ria Sport.

Λαοποδης: «Η διοργάνωση των παιδικών πρωταθλημάτων διεξάγεται σε δυο ομίλους με ηλικίες 2003-2004 και στην συνέχεια τον προπαιδικό με ηλικίες 2005-2006. Εμείς συμμετέχουμε ανελλιπώς και στα δυο πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια όπου δίνεται η δυνατότητα να αγωνίζονται τα παιδιά με άλλα της ηλικίας τους σε κανονικό γήπεδο με τους κανόνες του ΚΑΠ. Το αποτέλεσμα και η βαθμολογία είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει. Τα παιδιά σε αυτήν την φάση τους αποκτούν μόνο θετικά πράγματα , σκέψεις, συμπεριφορά και όλα τα στοιχεία που τους δίνουμε από τις προπονήσεις στην ακαδημία μας. Γενικά τα μαθαίνουμε το σωστό ποδόσφαιρο και ο στόχος είναι να προωθηθούν στη μεγάλη ομάδα και όσο πιο ψηλά μπορούν. Έτσι περάσαμε όπως προανέφερα τρία άτομα στη μεγάλη ομάδα και έπονται και τα υπόλοιπα, σχεδόν το σύνολο των παιδιών μας του παιδικού πρωταθλήματος θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μια ολόκληρη 18αδα στην Ά κατηγορία από παιδιά μόνο από την ακαδημία μας. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία και συγχρόνως μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίζουμε να υπηρετούμε το χώρο του ποδοσφαίρου με τον καλύτερο εαυτό μας για το μέλλον των παιδιών. Επίσης θα ήθελα να σας τονίσω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανήκουμε στο δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΟΚ και συνέχεια στέλνουμε παιδιά για δοκιμές και προώθηση στην ομάδα της συμπρωτεύουσας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.