Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η Πρεβεζάνα πιστοποιημένη μεταφράστρια Αλίκη-Λιάνα Λάζαρη στο συνδυασμό του Νίκου Γεωργάκου “Δήμος της Καρδιάς μας”

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» ανακοινώνει την υποψηφιότητα, στη Δ.Ε. Πρέβεζας, της αποφοίτου του City University of London κας Αλίκης – Λιάνας Λάζαρη.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του ψηφοδελτίου των Υποψηφίων του Συνδυασμού και κατόπιν της συνάντησης συνεργασίας που είχε προηγηθεί στο γραφείο του Υποψήφιου Δημάρχου κ. Νίκου Γεωργάκου, πραγματοποιείται η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της αριστούχου πτυχιούχου Αγγλικής Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας με εξειδίκευση σε στελέχη επιχειρήσεων ανά τον κόσμο κας Αλίκης – Λιάνας Λάζαρη.

Η συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε με τη νέα Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στη Δ.Ε. Πρέβεζας, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα ανάπτυξης τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά των επιστημόνων και των  νέων επαγγελματιών στο Δήμο που οδηγείται πολλές φορές στην ανάγκη να εγκαταλείψει το Δήμο αλλά και του  σχεδιασμού ενός Τμήματος Διεθνών Σχέσεων με έμφαση στην Κίνα όπου η υποψήφια έχει ήδη επαγγελματικές συνεργασίες και σχέσεις  στη Θεματική Ομάδα Προγραμματικού Σχεδιασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (δείτε και δώστε τη γνώμη σας στη ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα «Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ» στην ιστοσελίδα  www.dimoskardiasmas.gr ).

Η υποψηφιότητα της νέας Πρεβεζάνας αριστούχου επιστήμονα, με εργασιακή εμπειρία και σπουδές στο εξωτερικό στο Λονδίνο και στην Κίνα αλλά και με προϋπηρεσία ως συνεργάτιδα στην Κεντρική Διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Π.Ο.Υ. έρχεται να ολοκληρώσει τις επίσημες ανακοινώσεις αλλά και να κλείσει με μία εξίσου ποιοτική και με αξιόλογο βιογραφικό,  λαμπρή και ικανότατη ομάδα των γυναικών υποψηφίων στο Συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!».

Η Υποψήφια με το Συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» κα Αλίκη – Λιάνα Λάζαρη δήλωσε ως προς την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της τα ακόλουθα:

«Όλα τα χρόνια των σπουδών και της επαγγελματικής μου καριέρας είτε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, είτε στο Λονδίνο αλλά και για κάποιο διάστημα στην Κίνα, είχα πάντα στην καρδιά μου την Πρέβεζα που μεγάλωσα. Το Δήμο της καρδιάς μας, τον οποίο όλοι οι φίλοι και οι συνεργάτες φιλοξενούμενοι που είχα από το εξωτερικό τα καλοκαίρια στον τόπο μας, είχαν μαγευτεί από τις ομορφιές του και τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο μα συνεχώς με ρωτούσαν για το έλλειμμα ανάπτυξης και οργάνωσης ως προς τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Μία εύκολη και εξόφθαλμη δυστυχώς διαπίστωση όχι μόνο από τους ξένους επισκέπτες αλλά και για όλους του Δημότες που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας τα προβλήματα αλλά και ιδιαίτερα για εμάς τη νέα γενιά την εσωστρέφεια και τη μη παραγωγική αξιοποίηση αυτού του φυσικού, πολιτιστικού, ιστορικού και παραγωγικού και αλιευτικού πλούτου του Δήμου μας. Από καιρό αν και νεότερη τότε, είχα σκεφθεί ότι είχα καθήκον να συμβάλλω ενεργά και να βοηθήσω τον τόπο να ξεκολλήσει από τα τετριμμένα και ξεπερασμένα και να ανοίξει πανιά για την εθνική και παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει. Αυτό θα το έκανα πράξη μόνο μέσα από μία διαδικασία υψηλού ήθους και γνωστικής ποιότητας αλλά και με ένα σύγχρονο και δυναμικό team ικανών Δημοτών και τεχνοκρατών με σχέδιο και ικανότητες να το υλοποιήσουν. Η ώρα έφτασε και η πρόταση του ικανού και αξιόλογου Πολιτικού Μηχανικού κ. Νίκου Γεωργάκου που αποτελεί μία ξεχωριστή υποψηφιότητα ως Δήμαρχος ανανέωσης και ώθησης του Δήμου προς την παραγωγή και την εξωστρέφεια μόνο αμέτοχη και μη σύμφωνη δεν μπορούσε να με αφήσει. Ιδιαίτερα, η κατά γενική ομολογία, εξαιρετική σύνθεση από ικανούς συμπολίτες, άξιους επαγγελματίες και επιστήμονες και κυρίως Δημότες με όραμα και γνώσεις του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» οι οποίοι ως μία ενωμένη ομάδα μπορούμε να μετατρέψουμε τα σχέδια σε έργα και να δώσουμε λύσεις στις ανάγκες της καθημερινότητας των Δημοτών. Επίσης ιδιαίτερα με βρήκε απόλυτα σύμφωνη στο να αναπτύξουμε επιτέλους ένα οργανωμένο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών και συμμαχιών ένας τομέας ανάπτυξης στον οποίο θέλω και μπορώ να συμβάλλω ενεργά. Όλα αυτά, με οδήγησαν στο  να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση να είμαι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Πρέβεζας και να δώσω με τη συμμετοχή το μήνυμα ότι «Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!» μόνο αδιάφορη δεν είναι για τους νέους ανθρώπους του Δήμου μας που τόσο επιθυμούμε να λειτουργήσει και ανεβεί στο πιο ψηλό επίπεδο όπως αξίζει για όλους τους Δημότες.»

Όλοι οι υποψήφιοι, τα στελέχη και οι εθελοντές του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» καλωσορίζουμε την Πρεβεζάνα Πιστοποιημένη Μεταφράστρια και πρώην στέλεχος διεθνών οργανισμών στην επιλογή της νίκης των Δημοτών!

Η κα Αλίκη – Λιάνα Λάζαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα και είναι κόρη του Γιάννη Λάζαρη και της Αλέκας Πλέουρα. Στα σχολικά της χρόνια πήγε στο 3ο Δημοτικό, στο 1ο Γυμνάσιο και πήρε το απολυτήριο από το 1ο Λυκείου όπου και αρίστευσε με 19,6. Αποφοίτησε με άριστα στο πτυχίο της από τη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας και στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία όπου και αποφοίτησε στο μεταπτυχιακό του μεταφραστικού στο City University of London και κατόπιν εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών σε ιδιωτικά κολλέγια του  Λονδίνου.  Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια μεταφραστικού τομέα στην Κίνα όπου και έχει πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται για ένα χρόνο ως συνεργάτιδα και μεταφράστρια ανώτερου στελέχους του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και παρόλο την πρόταση που είχε να συνεχίσει στα κεντρικά του WHO στη Δανία, συνέχισε τις συνεργασίες της στην Αθήνα. Συγκεκριμένα εργάστηκε ως συνεργάτιδα και μεταφράστρια σε γραφείο Προέδρου μεγάλης ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας καθώς και ως συνεργάτιδα και μεταφράστρια του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Σήμερα εργάζεται συνεργαζόμενη με Αμερικανικό Δίκτυο ψηφιακής εκπαίδευσης στην αγγλική γλώσσα εταιρικών στελεχών από την Κίνα. Από τα παιδικά της χρόνια και συνεχίζοντας την παράδοση του πατέρα της ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και τη γυμναστική, έχει επιτελέσει μέλος της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ» παίζοντας σαξόφωνο και ήταν επίσης επί σειρά ετών μέλος της χορωδίας «ΑΡΜΟΝΙΑ» Πρέβεζας. Τέλος εκτός από πιστοποιημένη μεταφράστρια στην αγγλική γλώσσα είναι πτυχιούχος της ιταλικής γλώσσας στο υψηλότατο επίπεδο εθνικής πιστοποίησης Γ1 και έχει πιστοποίηση ECDL.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.