Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με πλήθος κόσμου συνεχίστηκε η 2η μέρα του 16ου Preveza Jazz Festival

 

Με πλήθος κόσμου συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 το 16o Preveza Jazz Festival, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Πρέβεζας μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Το σημερινό πρόγραμμα άνοιξε ο τυφλός εκ γενετής καλλιτέχνης Moncef Genoud από την Ελβετία, στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι Theo Croker από την ΗΠΑ, ενώ το σημερινό πρόγραμμα έκλεισαν οι Woody Black 4 από την Αυστρία.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει :

21:00 Μουσικό σχολείο Πρέβεζας _ Τρίο με την συμμετοχή του Αποστόλη Βαγγελάκη

Το σχήμα απαρτίζεται από τον Καθηγητή παραδοσιακού κλαρίνου  Αποστολή Βαγγελάκη και τους μαθητές του μουσικού σχολείου Πρέβεζας, Βαγγέλη Παπασταύρου στο κλαρίνο, Αναστάσιο Πατσιά στην κιθάρα, Αλέξανδρο Σιάρκο στα κρουστά, Γιάννη Σιαρκο στα πλήκτρα και Μυρτώ Τσόκα τραγούδι. Θα παίξουν μουσικές από την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση με επιρροές από την ευρύτερη μουσική της Μεσογείου και την jazz.

22:00  Espen Berg Trio _Νορβηγία

Espen Berg (πιάνο), Bardur Reinert Poulsen (κοντραμπάσο), Simon Albertsen (ντραμς)

Ακολουθώντας την πλούσια τζαζική παράδοση της Σκανδιναβίας, το Espen Berg Trio βαδίζει σε έναν δρόμο που έχει ήδη γίνει αποδεκτός διεθνώς και αποτελεί ισχυρό κεφάλαιο της διεθνικής jazz. Μελωδική και με ιδιαίτερες ρυθμικές εξάρσεις μουσική, αφηγηματική και δυναμική, που σφραγίζεται από το ιδιαίτερα ευρηματικό αυτοσχεδιαστικό παίξιμο των μελών του τρίο. Με νέους, αλλά ήδη πολύπειρους μουσικούς, το τρίο θεωρείται ως ένα από τα πιο ξεχωριστά μικρά σχήματα της νορβηγικής jazz σκηνής, με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Ο δεύτερος δίσκος του Espen Berg Trio, με τίτλο Bolge, κυκλοφόρησε πέρσι από την ιαπωνική εταιρία Blue Gleam και, πριν από δυο μήνες, διεθνώς από την Odin Records. Είναι ένα άλμπουμ που δείχνει ανάγλυφα τις μουσικές και δημιουργικές αρετές του Espen Berg Trio.

23:00 Μαρίνα Σάττι + Fonέs

Ερασμία Μαρκίδη (τραγούδι), Βιργινία Φραγκούλατζη (τραγούδι), Έλενα Παπαδημητρίου (τραγούδι), Ελένη Ποζατζίδου (τραγούδι), Μαρίνα Σάττι (τραγούδι), Yoel Soto (μπάσο), Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά), Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα)

Με τίτλο “YALLA!”, που στην αραβική γλώσσα σημαίνει “ΠΑΜΕ!”, η Μαρίνα υπογράφει ένα μοναδικό και ιδιαίτερα ανατρεπτικό μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσεις.Το “YALLA!” ξεχωρίζει για την alternative, pop art αισθητική του και δημιουργεί έντονα συναισθήματα που δίνουν φωνή στην ανάγκη της ελευθερίας με στόχο να καταργήσει τις αποστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.