Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Άρτα: Ομιλία με θέμα «Οι μαρτυρίες των βυζαντινών επιγραφών: νέα στοιχεία και προσεγγίσεις»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και η Ιερά Μητρόπολη Άρτης στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών Βραδιές Τετάρτης… διοργανώνουν την Τετάρτης 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 ομιλία με θέμα «Οι μαρτυρίες των βυζαντινών επιγραφών: νέα στοιχεία και προσεγγίσεις» και ομιλητή τον Δρ Χρήστο Σταυράκο, καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο κ. Σταυράκος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Λακωνία, την πεδιάδα του Έλους. Σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία (με κατεύθυνση Βυζαντινές-Νεοελληνικές Σπουδές) και εξειδικεύθηκε στη Βυζαντινή Σφραγιστική δίπλα στον καθηγητή Βέρνερ Ζάιπτ στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, όπου και συνέγραψε διδακτορική διατριβή με τίτλο (μεταφρ. από Γερμανικά) «Τα βυζαντινά μολυβδόβουλλα με ονόματα οικογενειών από το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών».

Έχει συγγράψει βιβλία σε γερμανικά και αγγλικά σχετικά με τη Σφραγιστική και την Επιγραφική που έχουν εκδοθεί σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους της Ευρώπης. Υπήρξε υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αυστριακού Υπουργείου Έρευνας και του Πανεπιστημίου Harvard (Dumbarton Oaks, Washington DC). Είναι εκδότης της σειράς Studies in Byzantine Sigillography και της σειράς Studies in the Byzantine History and Civilization του εκδοτικού οίκου Brepols (Βέλγιο). Έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια στα Ιωάννινα σχετικά με τη Βυζαντινή Σφραγιστική (σε συνεργασία με την κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου), Επιγραφική και Σχέσεις Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου και Κίνας.

Από το 2013 έως το 2017 ήταν πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Τώρα διατελεί Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Βυζαντινές Σπουδές» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. ​

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.