Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δεκάδες πυροτεχνήματα και πλήθος κόσμου στην Ανάσταση στον Άγιο Θωμά (Photo-Video)

Πλήθος πιστών παρακολούθησε και φέτος την Αναστάσιμη Ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά και στη συνέχεια το έθιμο με τα πυροτεχνήματα, που ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής και που κάθε χρόνο κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Ο Ιερέας της Ενορίας πριν ψάλει  το «Χριστός Ανέστη» μαζί με τους πιστούς με τα κεριά στα χέρια κατευθύνθηκαν στο γραφικό λιμανάκι του χωριού, εκεί όπου με τους κατοίκους, αλλά και επισκέπτες έψαλαν το «Χριστός Ανέστη».

Με το άκουσμα του Χριστός Ανέστη δεκάδες πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν στο πρεβεζάνικο oυρανό, μεταφέροντας το χαρμόσυνο γεγονός και δίνοντας μια διαφορετική νότα.

Φέτος για πρώτη φορά την απρόσμενη χρωματιστή στο φόντο της νύχτας έκρηξη επιμελήθηκε έμπειρος επαγγελματίας ρίπτης φτιάχνοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα με εναέρια βεγγαλικά, μέσα από την θάλασσα σε ειδική εξέδρα με εξειδικευμένο ασύρματο πυροκροτητή κάνοντας 1700 ρίψεις, με το αποτέλεσμα να είναι φαντασμαγορικό.

Πρόκειται για τον πιο εντυπωσιακό εορτασμό της Ανάστασης στο Δήμο της Πρέβεζας που πραγματοποιείται επί σειρά ετών και κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες, καθιστώντας την Πρέβεζα πασχαλινό προορισμό.

Το  παρών μεταξύ άλλων έδωσε εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας η Ειδική Σύμβουλος του Δήμου κα Γιώτα Γεωργάκου αλλά και η Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Στέλλα Βαρτελάτου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο στο IPreveza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.