Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Εγκρίσεις μελετών για Κάστρα Κιάφας, Αγίου Ανδρέα και πρώην Κλειστό Ξιφασκίας

Αναφορά σε  θετικές εξελίξεις,  που υπάρχουν για τρία έργα έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εγκρίσεις μελετών από το ΚΑΣ και μια θετική γνωμοδότηση της ΓΓΑ για την επανεγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας. 

Ειδικότερα: 

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) εγκρίθηκαν:

  •  Η  μελέτη που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας στον ιστορικό χώρο του Σουλίου και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης «είμαστε πολύ κοντά για να προχωρήσουμε σε αναζήτηση  χρηματοδότησης, ίσως και από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε η Υπουργός».
  • Η μελέτη για τα κτίρια που προορίζονται για τη χρήση τους από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.  Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης από την Τρίτη του Πάσχα θα αρχίσουν οι εργασίες αφαίρεσης του  ελενίτ  που υπάρχει στο χώρο και τα υλικά θα αποσταλούν σε ειδική μονάδα στη Γερμανία.  Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια πρόκειται να εκπονήσει και μια δεύτερη μελέτη που θα αφορά τη συνολική συντήρηση του Κάστρου. Διαβάστε περισσότερα στο IPreveza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.