Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρέβεζα: Με κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου στο Κοιμητήριο της πόλης (Photo).

Τελέστηκε σήμερα Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 στις 18:00 το απόγευμα η Περιφορά του Επιταφίου στο Κοιμητήριο της Πρέβεζας, με πλήθος πιστών να παρακολουθούν με κατάνυξη την περιφορά.

Είναι ένα έθιμο που αναβίωνε παλαιότερα στην Πρέβεζα και επανήλθε μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Κ. Χρυσοστόμου μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, θέλοντας να δώσει την δυνατότητα στους πιστούς να βιώσουν τις στιγμές αυτές δίπλα στους αγαπημένους τους που έχουν φύγει από την ζωή.

Gosports.gr – Πρέβεζα: Περιφορά του επιταφίου στο Κοιμητήριο

Αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Κοιμητηρίου πραγματοποιήθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια,  η περιφορά του επιταφίου γύρω από την εκκλησία, με τους πιστούς να τον συνοδεύουν, ενώ τον επιτάφιο μετέφεραν μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα το βράδυ στις 22:15 θα πραγματοποιηθεί και η έξοδος και λιτάνευση των Επιταφίων από τις κεντρικές εκκλησίες της Πρέβεζας κατά το τυπικό της Μεγάλης Παρασκευής, με τους πιστούς να κρατάνε κεριά, υπό τους πένθιμους ήχους της φιλαρμονικής, προς την Πλατεία Ανδρούτσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.