Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 στο ΔΑΚ Πρέβεζας η γιορτή του Συλλόγου με την συμμετοχή αρκετών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι όλοι μαζί κάνανε εξάσκηση σε τεχνικές του Taekwondo ενώ απονεμήθηκαν και πτυχία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο Ευκλέας που δημιουργήθηκε στις 20/09/ 1989 από μια ομάδων μαθητών που είχαν κοινό ζήλο για το άθλημα και την τέχνη του Taekwondo με επικεφαλής τον master Άγγελο Σολδάτο και τον κ. Λώλη Θεόδωρο, μετρά 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας με σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και σπουδαίες διοργανώσεις.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κάνει ευρέως γνωστή την τέχνη του Taekwondo, διοργανώνοντας επιδείξεις, διασυλλογικά, πανελλήνια και ανοιχτά πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και διεθνές και εθνικά σεμινάρια με τη συμμετοχή κορυφαίων δασκάλων.

Από τη σωστή και αποτελεσματική δουλειά του Συλλόγου έχουν προκύψει άξιοι και ικανοί δάσκαλοι, όπως οι παρακάτω:

  • Λώλης Θεόδωρος (Άρτα) 6 DAN
  • Βουλιστιώτης Ιωάννης (Βόνιτσα) 6 DAN
  • Καββαδίας Ευστάθιος (Λευκάδα) 6 DAN
  • Κατσαούνου Γρηγορία (Λούρος) 6 DAN
  • Ευθυμιάτος Τάσος (Δίστομο) 5 DAN
  • Αλεξάνδρου Δημήτρης (Φανάρι) 4 DAN
  • Καραγιώργος Ιωάννης (Πλαγιά) 3 DAN
  • Γεωργάρας Πέτρος (Διάσελλο) 2 DAN
  • Τσιάπης Νικόλαος (Κανάλι) 2 DAN

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν  ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Νεολαίας, Αθλητισμού και Μαζικού Αθλητισμού κ. Δημήτρης Καραμανίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου κ. Γρηγόρης Κουμπής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Βαγγέλης Γιαννουλάτος,  κ. Τάσος Αμάραντος, κ.  Φώτης Ζέρβας αλλά και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανάπτυξη Τώρα” κ. Γιώργος Νίτσας.

Ο πρωτεργάτης του Συλλόγου master Άγγελος Σολδάτος δήλωσε στο gosports.gr: ‘’ Τριάντα χρόνια από το 1989 κλείσαμε 20 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμά μας σήμερα φιλοξενεί συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Μας έχουν τιμήσει από το Δίστομο, Δαύλεια, από μακριά, από την Αράχωβα. Πολλοί επίσης σύλλογοι θέλανε να βρίσκονται απόψε κοντά μας στη γιορτή και πολλές μαύρες ζώνες οι οποίες έχουν βγει μέσα από το σύλλογο. Τo πρόγραμμα μας περιλαμβάνει εξάσκηση πάνω σε αυτό που αγαπάμε και κάνουμε όλοι και απονομή πτυχίων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στα παιδιά που δίνανε το καλοκαίρι μαύρη ζώνη και πήραν τις βαθμίδες. Νιώθουμε πολύ περήφανοι και αυτό που αποδεικνύεται μέσα από τη σωστή και συστηματική δουλειά που γίνεται είναι ότι ο Σύλλογος δε θα κλείσει μόνο τα 40 και τα 50 χρόνια αλλά φεύγοντας και εμείς οι αρχαιότεροι από τον χώρο του Συλλόγου, υπάρχουν από πίσω παιδιά τα οποία δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν το έργο του Ευκλέα. Εύχομαι υγεία σε όλους, καλή σταδιοδρομία στους μαθητές μας στη μόρφωσή τους και καλούς αγώνες χωρίς τραυματισμούς. Ο αθλητισμός στην πόλη μας πιστεύω να πηγαίνει συνεχώς ανοδικά αλλά και οι γονείς να παρακινούν τα παιδιά να στρέφονται στον αθλητισμό και όχι σε άλλες πράξεις. Ευχαριστώ και τον Δήμο και τον υπεύθυνο του αθλητισμού για την παραχώρηση του σταδίου καθώς και τους γονείς και επισήμως οι οποίοι μας τιμήσαν με την παρουσία τους. ‘’