Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Οι Goatriders στο Gospοrts.gr για τον αγώνα του Enduro Greek Series στο Ζάλογγο – Δηλώστε συμμετοχή

Οι Goatriders φιλοξενούν για πρώτη φορά τον αγώνα του Enduro Greek Series στην Πρέβεζα, τον απόλυτο συνδυασμό για βουνό και θάλασσα, με μονοπάτια που ποικίλουν μεταξύ τους σε βλάστηση και έδαφος, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Σεπτεμβρίου στο Ζάλογγο.

Τη διοργάνωση του αγώνα καθώς και την διάνοιξη αλλά και την συντήρηση των μονοπατιών την έχουν αναλάβει ο Γιώργος Αλαμάνος αλλά και ο Ηλίας Τσίρης, έχοντας ρίξει παρά πολύ προσωπική εργασία.

Τους επισκεφτήκαμε και συνομιλήσαμε μαζί τους γι’ αυτή τη διοργάνωση.

  1. Καλησπέρα Γιώργο, μίλησέ μας αρχικά λίγο για τους Goatriders.

–              Τους Goatriders τους δημιουργήσαμε εγώ και ο Ηλίας το 2016 και συμμετέχουμε στους αγώνες ως ομάδα. Εκτός από την συμμετοχή μας σε αγώνες ασχολούμαστε και με το trailbuilding ,την διάνοιξη δηλαδή και την διαμόρφωση μονοπατιών για χρήση με ποδήλατο. Πλέον τα μέλη της ομάδας στην Πρέβεζα είναι περίπου 15 συν κάποιοι φίλοι μας από άλλα μέρη της Ελλάδας που τρέχουν ως goatriders. Σκοπός μας είναι να κάνουμε γνωστό το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και συγκεκριμένα της Enduro ποδηλασίας στην Πρέβεζα και να συμμετέχουμε στους αγώνες με μεγαλύτερο αριθμό αθλητών.

  1. Φέρνετε για πρώτη φορά στην Ήπειρο τον αγώνα του Enduro Greek Series. Ποιος ο στόχος σας;

–              Στόχος του Enduro Greek Series είναι να αναπτυχθεί η ποδηλασία τύπου Enduro ως άθλημα, ενώ μία από τις προτεραιότητες είναι να συμβάλει αποτελεσματικά στην επέκταση και την τελειοποίηση του βιώσιμου και δομημένου δικτύου μονοπατιών στην Ελλάδα. Το enduro greek series ως διοργάνωση γίνεται εδώ και 5 χρόνια. Κάθε διοργάνωση αποτελείται από 6 αγώνες ανά την Ελλάδα. Φέτος είναι η πρώτη φορά που αγώνας της συγκεκριμένης διοργάνωσης φιλοξενείται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στις 17-19 Σεπτεμβρίου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πρέβεζας.

  1. Μιλήστε μας λίγο για τη διοργάνωση. Υπάρχει συμμετοχή;

Ξεκινώντας από το χωριό της Καμαρίνας κάτω από το ιστορικό μνημείο του Ζαλόγγου και καταλήγοντας στο χωριό του Ωρωπού, συνδυάζεται ένα δίκτυο μονοπατιών που περιέχει τεχνικά χαρακτηριστικά με αρκετή ταχύτητα, που θα απολαύσει ο κάθε αναβάτης αλλά και οι θεατές. Υπολογίζουμε πως θα έχουμε μεγάλο αριθμό αθλητών και το θετικό για την ανάπτυξη του αθλήματος είναι ο μεγάλος αριθμός αγωνιζομένων στην κατηγορία junior (κάτω των 18).

Στις 17 και 18/9 οι αθλητές θα προπονούνται στα μονοπάτια και την Κυριακή 19 θα είναι ο χρονομετρημένος αγώνας. Είναι αγώνας ατομικής χρονομέτρησης που αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές (καταβάσεις από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια). Εκκίνηση του αγώνα θα είναι στην Καμαρίνα και τερματισμός στον Ωρωπό.

  1. Υπάρχει στήριξη από την τοπική κοινωνία σε αυτό σας το εγχείρημα;

–              Η τοπική κοινωνία αλλά και ο Δήμος Πρέβεζας μας στηρίζουν ενεργά στην προσπάθεια μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο αλλά και τον κ. Καραμανίδη Δημήτριο διότι μας στηρίζουν έμπρακτα από την αρχή της προσπάθειας καθώς ο αγώνας γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πρέβεζας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. ΣτύλοΙωσήφ όπου μέσω της εταιρείας του stilos plants ,από την ίδρυση ακόμα της ομάδας goatriders μας στηρίζει έμπρακτα, καθώς και πολλούς άλλους επαγγελματίες της Πρέβεζας οι οποίοι στηρίζουν την διοργάνωση.

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ