Με σκορ 3-1 υπέρ του Αμβρακικού τελείωσε χθες Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Βόνιτσας το τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Αμβρακικό Βόνιτσας και τον ΠΑΣ Θύελλα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας. Δείτε ΕΔΩ

Μετά το τέλος του αγώνα οι προπονητές των δυο ομάδων έκαναν δηλώσεις στο gosports.gr και ον Βασίλη Κούρκουλα.

Κονιδάρης-Χαντζάρας(προπονητές ΠΑΣ Αμβρακικού): Ο Αμβρακικός είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία στην κατηγορία και πρέπει να τον σέβονται.

Τάκης Κονιδάρης: ‘”Το παιχνίδι κρίθηκε στη δύναμη και στο ποιος το ήθελε πιο πολύ. Πιστεύω παρόλο που μείναμε στο σκορ πίσω με τη φάση του πέναλτι, τα παιδιά δείξανε ψυχική δύναμη, το γυρίσανε και καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν δυνατοί σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, δε χάσανε καμία προσωπική μονομαχία. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί ο Αμβρακικός ήταν και θα είναι μια ομάδα που θα έχει ιστορία και κόσμο. Και πρέπει να καταλάβουν ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα βρισκόταν σε μια παρακμή και προσπαθούμε από την αρχή να την ξαναστήσουμε. Βαδίζουμε σε καλό δρόμο. Γίνανε κάποια άτυχα αποτελέσματα που ίσως φταίμε και εμείς γιατί πήρανε τα μυαλά μας αέρα. Δε γίναμε απότομα μια ομάδα από το να παλεύει να μείνει στην κατηγορία στα μπαράζ να γίνει μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι σκοπός μας αυτός. Σκοπός μας είναι αποκλειστικά και μόνο να μείνει στην κατηγορία όσο γίνεται  πιο γρήγορα και να παίζει ωραία ποδόσφαιρο και να φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό δεν είναι εύκολο γιατί έχουμε πολλά προβλήματα με το θέμα των γηπέδων, και τα δυο γήπεδα είναι σε άθλια κατάσταση. Γίνονται προσπάθειες και ευελπιστώ τα πράγματα να είναι σε καλύτερη κατάσταση με τον καινούριο χρόνο αν πάνε όλα να μπούμε στο δικό μας γήπεδο το πλαστικό. Για το παιχνίδι, παίζαμε με τον πρωτοπόρο, αλλά έχουμε δείξει και στο κύπελλο, αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση με τη Φιλιππιάδα που ήμασταν κακοί και σε αυτό φταίω εγώ μαζί με το team όλο γιατί θέλαμε να ξεκουράσουμε ποδοσφαιριστές, δε θέλαμε να έχουμε τραυματισμούς γιατί το γήπεδο είναι σε άθλια κατάσταση. Πήραμε τα ρίσκα μας, δε μας βγήκε, δεν ισοφαρίσαμε, δεν πήραμε ένα πέναλτι που λένε ότι ήτανε, και ξεκουράσαμε κάποια παιδιά γιατί θέλαμε να είμαστε δυνατοί στο παιχνίδι με το Μοναστηράκι. Γιατί ξέχωρα από το γεγονός ότι θέλουμε βαθμούς, ήταν και ένα τοπικό ντέρμπι και τα τοπικά ντέρμπι ο Αμβρακικός πρέπει να τα κερδίζει. Ο Αμβρακικός δεν είναι Μοναστηράκι, χωρίς να υποτιμάω την ομάδα, αλλά δεν έχει την ιστορία που έχει ο Αμβρακικός το Μοναστηράκι και κάποιες άλλες ομάδες. Ο Αμβρακικός, η Φιλιππιάδα ακόμα και η Πάργα είναι τα πιο ιστορικά σωματεία στην κατηγορία, έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες και πρέπει να το σέβονται. Προσπαθούμε αυτό να πετύχουμε. Κρίθηκε στην δύναμη και στον τσαμπουκά που είχαν οι ποδοσφαιριστές. Το βγάλανε και κερδίσαμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο, υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και καλή συνέχεια στο Μοναστηράκι.

Τάσος Χαντζάρας:Ο σκοπός του Αμβρακικού αυτή τη χρονιά είναι να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερα παιδιά τουλάχιστον από εδώ από τα μέρη μας και εδώ από τη Βόνιτσα με την προοπτική να κάνουμε μια ομάδα η οποία θα είναι αντάξια της ιστορίας της. Μια ομάδα που δε θα πρέπει, όπως πέρυσι, να δίνει μάχες για να γλυτώσει την κατηγορία, γιατί ο Αμβρακικός είναι και το μεγαλύτερο σε χωριό μέγεθος, έχει 5-6 χιλ. κόσμο. Αυτός είναι και ο σκοπός προσωπικά για μένα είναι να προσελκύσουμε τα περισσότερα παιδιά στο γήπεδο, να κάνουμε μια ομάδα με υποδομές και να μάθουν να σέβονται το όνομα και την ιστορία του.

Τάκης Κονιδάρης:Αυτή η ομάδα, γιατί εγώ υπήρξα και ποδοσφαιριστής της δυο χρόνια, έζησα καλές στιγμές. Πρωτάθλημα και άνοδο στη Δ Εθνική τότε και αήττητοι στο ξερό γήπεδο. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχει αυτή τη μεταχείριση από την κοινωνία εδώ της Βόνιτσας, πρέπει να την αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο και μπορούνε. Να έχει αυτό τον κόσμο που είχε σήμερα, σίγουρα με τη βοήθεια τη δικιά μας και των ποδοσφαιριστών. Έζησα καλές στιγμές και θεωρώ ότι είναι ποδοσφαιρική περιοχή. Δεν είναι καμία ομάδα με μικρό μέγεθος. Είναι μια ομάδα με ιστορία, με πρωταθλήματα, με κατηγορίες μεγαλύτερες και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα οι ποδοσφαιριστές της Βόνιτσας που φοράνε αυτή τη φανέλα. Εγώ όταν δέχτηκα την πρόταση μαζί με τον Τάσο να αναλάβουμε την ομάδα, δε το σκέφτηκα καθόλου. Ήξερα ότι υπήρχανε προβλήματα αλλά ήξερα ποιοι είναι στη διοίκηση, ποια παιδιά που είναι νέοι και με τη βοήθεια του κόσμου δεν προβληματίστηκα καθόλου. Παρόλου που δεν έχουμε το μπάτζετ το μεγάλο, ένα χαμηλό μπάτζετ να παίρνουμε κάνα δυο ποδοσφαιριστές από τη γύρω περιοχή. Θα προσπαθήσουμε να είσαστε σίγουροι το Δεκέμβρη να προσελκύσουμε παιδιά που είναι από την περιοχή μας και το βλέπετε ότι στην εντεκάδα παίζουν παιδιά που είναι από τη Βόνιτσα, από τον Άγιο Νικόλαο, από τη Λυεκάδα και την Πρέβεζα.

Ηρακλής Στασινός(προπονητής ΠΑΣ Θύελλα): ‘’ Προηγηθήκαμε, δε μας βγήκε το παιχνίδι. Ήταν δίκαιη η νίκη του Αμβρακικού’’

Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε την ομάδα μας γιατί το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι. Το χω πει στους παίχτες μου απλά οι παίχτες μάλλον σήμερα δε το κατάλαβαν ότι παίζουμε σε μια ιστορική ομάδα και δε δείξανε το απαιτούμενο πάθος, δύναμη για ένα ντέρμπι για να μπορέσουν να κερδίσουν το παιχνίδι. Εμείς συνεχίζουμε, έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι προσπαθούμε να κάνουμε ομάδα, προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το είδατε και σήμερα παρόλο τις αντίξοες συνθήκες εμείς προσπαθήσαμε με κάτω τη μπάλα να παίξουμε. Προηγηθήκαμε, δε μας βγήκε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο που ήταν πάρα πολύ καλός. Ήθελε πιο πολύ νομίζω το παιχνίδι από εμάς, γι’ αυτό κέρδισε. Κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες, δεύτερες μπαλιές και πήρε ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Κατά την άποψη μου ήταν πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη του Αμβρακικού. Εμείς κρατάμε γιατί πιστεύω και από τις ήττες μπορούμε να μαθαίνουμε κάποια πράγματα και συνεχίζουμε Τετάρτη το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας με την ΑΕΝ Σαμψούντας. Συνεχίζουμε γιατί το πρωτάθλημα είναι ένα μαραθώνιος, όπως σας ξανάπα, δε χάθηκε σήμερα τίποτα. Σίγουρα μια ομάδα που θέλει να οργανώνεται πάντα κοιτάζει τι μπορεί να κάνει και στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Τον Δεκέμβριο σίγουρα θα ενισχυθούμε γιατί όταν κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται να έχεις και βάθος και πάγκο που λέμε. Εμείς ακόμα είναι κάποια παιδιά, έχουμε πρόβλημα στους μικρούς και πιστεύω το Δεκέμβρη θα τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα, θα κάνουμε κάποιες μεταγραφές για να μπορέσει η ομάδα στον δεύτερο γύρο γιατί εκεί ξεκινάει ένα νέο πρωτάθλημα κατά τη γνώμη μου, οι 4-5 ομάδες που θα είναι στις πρώτες θέσεις και θα παλεύουν, και πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε πλήρες το ρόστερ για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός πρωταθλήματος όμορφου με καλές ομάδες. Στην πρώτη 6αδα-7αδα είναι ομάδες ανταγωνιστικές γιατί το ποδόσφαιρο είναι ωραίο και για τις ομάδες και για τους φιλάθλους. Εμάς σήμερα μας στεναχώρησε το αποτέλεσμα αλλά στο γήπεδο σήμερα είχαμε φιλάθλους και εύχομαι κάθε Σάββατο να υπάρχουν αυτοί οι φίλαθλοι γιατί είναι ωραίο κέρδος που δημιουργήσουμε εμείς σαν ΠΑΣ Θύελλα να έρχεται κόσμος στο γήπεδο. Αν δεν κάνω λάθος ήταν γεμάτη η κερκίδα και εύχομαι να είναι πάντα έτσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.