Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας φιλοξένησε χθες Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19:30  στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης έργα του Ιταλού καλλιτέχνη Beppe Labianca «Μεσόγειος, η θάλασσά μας», σε μία σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη.

Πρόκειται για πρωτότυπα έργα, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, σε φυσικό μέγεθος, επιζωγραφισμένα, τα όποια αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων και μυθικών μορφών με έντονο συναίσθημα και συμβολικό χαρακτήρα.

Από τον καλλιτέχνη θίγονται καταστάσεις της επικαιρότητας, όπως η σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης-προσφυγιάς, αλλά και αλληγορικές, όπως η υπέρβαση της πραγματικότητας με ανθρώπινες μορφές, μεταφυσικές συνθέσεις και  μυθικά πλάσματα.

Να θυμίσουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης άνοιξε για το κοινό, το καλοκαίρι του 2009, και έχει υλοποιήσει μέσα στα δέκα αυτά χρόνια πλήθος εκδηλώσεων, εκθέσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, παραμένοντας σημαντικό ζωτικό κύτταρο πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.