Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στη συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου, θα μειωθεί τόσο ο ΦΠΑ στα συμβόλαια των αθλητών αλλά και στα εισιτήρια των γηπέδων, με την πρόταση να κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Αυγενάκης: «Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν να μην ξεκινάει το πρωτάθλημα της Super League»

«Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας.  Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία», είπε ο Αυγενάκης.

Ικανοποιημένοι οι φορείς του ποδοσφαίρου

Την ικανοποίησή τους για πορεία των συζητήσεων που έχουν με την αθλητική ηγεσία εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο ομόλογός του στην Super League 1 Μηνάς Λυσάνδρου αλλά και ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Γραμμένος είπε ότι «βήμα-βήμα» θα επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την πάταξη της βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ ο κ. Λυσάνδρου τόνισε ότι η παρέμβαση της Πολιτείας σε βασικά ζητήματα του ποδοσφαίρου, επιλύει προβλήματα με «αστραπιαία ταχύτητα». Στα «αντανακλαστικά» της αθλητικής ηγεσίας πάνω στα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου στάθηκε και ο κ. Λεουτσάκος.

Οι δηλώσεις των διοικητικών ηγετών του ελληνικού ποδοσφαίρου
Βαγγέλης Γραμμένος: «Έχουμε αρχίσει και μπαίνουμε σε ειδικότερα θέματα. Αυτό που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα είναι ότι υπάρχει βούληση και από πλευράς των υπουργείων και από τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές, ότι ο κοινός στόχος και η κοινή προσπάθεια, στο τέλος θα ευδοκιμήσει και θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βήμα-βήμα θα κατευθυνθούμε στον στόχο που έχουμε χαράξει όλοι, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός: η πάταξη της βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Νομίζω ότι με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες από την πλευρά του υπουργού, της Ομοσπονδίας και των Λιγκών, θα φτάσουμε εκεί που πρέπει».

Μηνάς Λυσάνδρου: «Αυτός ο διάλογος με την Πολιτεία και εξελίσσεται και φέρνει αποτελέσματα. Με ικανοποίηση βλέπουμε κάποια αποτελέσματα να φαίνονται με αστραπιαία ταχύτητα. Δηλαδή πάγια αιτήματα, όπως η ελάφρυνση σε φορολογικό επίπεδο κάποιων υποχρεώσεων, βλέπουμε ότι παίρνει σάρκα και οστά πάρα πολύ γρήγορα, ευχαριστούμε το Υπουργείο για την πρωτοβουλία.  Είναι γνωστό βέβαια, ότι είτε μιλάμε για τα οικονομικά, είτε για την ασφάλεια και τη βία, χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων, όχι μόνο των αθλητικών αλλά και σε επίπεδο κυβέρνησης, άπτονται της αρμοδιότητας διαφορετικών υπουργείων. Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αθλητισμού βλέπουμε ότι τα πράγματα προχωράνε πολύ γρήγορα. Η Σούπερ Λίγκα είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη του διαλόγου και θα συμμετάσχει ενεργά για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Ο υφυπουργός δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά σε θέματα ποδοσφαίρου. Έδειξε σύμφωνος σε κάποια μέτρα που πρέπει να πάρουμε κι εμείς ως Λίγκες και η ΕΠΟ, για να έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακούσατε και από τον πρόεδρο της Super League κάποια θέματα, στα οποία δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο με τον υφυπουργό, θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί και είμαστε μαζί του. Ήταν πολύ σημαντική η συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό. Έχει τόσο μεγάλη υπομονή ο κ. Αυγενάκης που μας βλέπει και μας ακούει, σε αυτά είναι καλός».
Πηγή: iefimerida.gr