Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τι ισχύει για Play Off και υποβιβασμό στην Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας.

Το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας φτάνει στο τέλος του έχοντας απομείνει 4 αγωνιστικές (19η έως 22η) και με τις ομάδες όπως όλα δείχνουν να οδεύουν στα Play Off για την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά και την κατάκτηση του εισητηρίου για την άνοδο στη Γ΄Εθνική κατηγορία.

Βέβαια πέρα των παραπάνω υπάρχει και ο υποβιβασμός όπου εκεί υπάρχουν δυο τα σενάρια παρότι ο ΠΑΣ Πρέβεζα δεν κατέβηκε στην αγωνιστική χρονιά όπου ήταν η 12η ομάδα που είχε δηλώσει συμμετοχή ο κίνδυνος να βρεθούν στην Β΄κατηγορία θα είναι για μια ή και δυο ομάδες όπου συμμετέχουν φέτος.

Η βαθμολογία έως τώρα (18η Αγωνιστική):

 1. Αμβρακικός Βόνιτσας 16 -43
 2. Απόλλων Πάργας 16-41
 3. Ερμής Καναλίου 17-39
 4. Θρίαμβος Λούρου 17-38
 5. Εθνικός Φιλιππιάδας 17-29
 6. Πανλευκάδιος 16-23
 7. Απόλλων Βουβοποτάμου 16-19
 8. Οδυσσέας Νυδριού 16-13
 9. Α.Ο. Πλαγιάς 17-7
 10. Αχέρων Καναλακίου 16-6
 11. ΠΑΣ Παλιάμπελα 16-3

Οι εναπομείναντες αγωνιστικές: 

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ – ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ – ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ – ΠΑΣ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ – ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ

Σας παραθέτουμε το τι ισχύει για τα Play Off αλλά και τον υποβιβασμό στην φετινή αγωνιστική σεζόν:

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ PLAY-OFF Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Α. Οι αγώνες των Play-off δεν θα διεξαχθούν εφόσον η μεταξύ τους διαφορά του πρώτου (1ου) με το δεύτερο (2ο) είναι άνω των έξι(6) Βαθμών (π.χ. 50 ο πρώτος και 43 ο δεύτερος, αναδεικνύεται πρωταθλητής ο 1ος του Πρωταθλήματος). Εάν δεν υπάρχει η ως άνω διαφορά, οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των Play-off για την ανάδειξη Πρωταθλητή, όπως αναφέρεται και παρακάτω…

Β. Θα συμμετέχουν οι ομάδες οι οποίες κατέκτησαν τις τέσσερις(4) πρώτες θέσης του Πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί Μίνι Πρωτάθλημα μεταξύ αυτών των Ομάδων.

Γ. Το Πρόγραμμα του μίνι Πρωταθλήματος των play-off για την ανάδειξη του Πρωταθλητή θα γίνει με κλήρωση στα Γραφεία της Ένωσης ( οι αγώνες θα είναι διπλοί εντός-εκτός έδρας).

Δ. Οι Βαθμοί που θα ξεκινήσουν οι ομάδες του Πρωταθλήματος play off Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι οι Βαθμοί που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. (π.χ. 1ος 50 βαθμοί, 2ος 48, 3ος 43, 4ος 40, Πρωταθλητής θα αναδειχθεί αυτός που θα συγκεντρώσει συνολικά τους περισσότερους βαθμούς από την κανονική διάρκεια και το Μίνι Πρωτάθλημα.)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων μετά την ολοκλήρωση των αγώνων Play-off, υπερισχύει η ομάδα που στην κανονική περίοδο τερμάτισε υψηλότερα. Μετά τη διεξαγωγή των Play-off κατοχυρώνονται οι 1η, 2η, 3η και 4η θέση του Πρωταθλήματος

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Η Πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, περιόδου 2023-2024, θα πάρει μέρος στους αγώνες κατάταξης της ΕΠΟ για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Στην περίπτωση που δεν ανέβει στην Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2023-2024 τότε υποβιβάζονται οι 10η, 11η και 12η ομάδα της βαθμολογίας.

Στην περίπτωση που ανέβει στην Γ΄ Εθνική ο πρωταθλητής της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2023-2024 τότε υποβιβάζονται οι 11η και 12η ομάδα της βαθμολογίας

Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις από την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, ανέρχονται στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία τρεις (3) ομάδες. Η πρώτη ομάδα (πρωταθλήτρια) του κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας, ενώ η τρίτη ομάδα θα προκύψει έπειτα από αγώνα κατάταξης μεταξύ των δευτεραθλητών των δύο ομίλων όπως αναφέρεται στο άρθρο 12 της Προκήρυξης. )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.