Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Κρυοπηγή το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες,  οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Αγία Τριάδα Αγρινίου την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 1944.

Το παρόν  στην εκδήλωση έδωσαν Κρυοπηγήτες, απόγονοι των εκτελεσθέντων, κάτοικοι του χωριού και μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βουλευτής Σύριζα Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο Βουλευτής της ΝΔ Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης  με τον Υπ. Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ματέρη και άλλους υποψηφίους, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας με το συνδυασμό ‘’Δημοτική Ανατροπή’’ κ. Βαγγέλης Ροπόκης με τον Υπ. Δημ. Σύμβουλο κ. Κωστούλη και άλλους υποψηφίους,  ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Γιώργος Ζάψας, ο οποίος συνοδευόταν από την Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Χριστίνα Κριτσιμά και άλλους υποψηφίους της παράταξης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τους Υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Δημήτρη Παππά και κα Μαρία Αγγελική Νικολάου, ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη ‘’Ήπειρος Όλον’’ του Υπ. Περιφερειάρχη κ. Ριζόπουλου, που κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωπος από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών από το Μαρτυρικό Κομμένο, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Σπύρος Αδάμης, μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπρόσωποι συλλόγων της Εθνικής Αντίστασης, των σωμάτων ασφαλείας και των Αποστράτων Στρατού και Αεροπορίας.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον εκπρόσωπο των Κρυοπηγητών κ. Χρήστο Τσούτση, ενώ η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων της Κρυοπηγής και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.