Στο συντονιστικό Συμβούλιο Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας – Τουρισμού του  Υπουργείου  Οικονομίας και Ανάπτυξης, ορίστηκε ως μόνιμο μέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας την οποία θα εκπροσωπεί.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, το Συντονιστικό Συμβούλιο λειτουργεί ως βασικό υποστηρικτικό εργαλείο για την επεξεργασία, τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων και θέσεων προς την πολιτεία που συνδέει τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποιητική βιομηχανία.

Αρμοδιότητά του είναι η χάραξη πολιτικής σε άμεση και μεσομακροπρόθεσμη βάση, στο οποίο συμμετέχουν: Ο Γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, ο Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Εκπρόσωπος του Γενικού γραμματέα Εμπορίου, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών – ΣΕΒ, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – ΣΕΒΤ,  Εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας – ΓΣΕΒΕΕ,  Εκπρόσωπος του Enterprise Greece, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, Εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – ΕΝΠΕ,  Εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ, Εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας,  Εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Στόχος  του συγκεκριμένου Συντονιστικού οργάνου είναι η σταδιακή αλλαγή του τουριστικού προτύπου της χώρας και η µετ’ εξέλιξή του σε ένα σύγχρονο συνδυαστικό µοντέλο που θα αξιοποιεί της σύγχρονες µορφές επιχειρηματικής λειτουργίας, µέσω της δημιουργίας αλυσίδων αξίας, δικτυώσεων και άλλων συνεργατικών σχημάτων των τουριστικών και παραγωγικών επιχειρήσεων πρωτογενούς και δευτερογενούς τοµέα, επιτυγχάνοντας να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις µε αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Η τοποθέτηση του κου Ιωάννη  Μπούρη στην συγκεκριμένη επιτροπή είναι πολύ σημαντική για το Επιμελητήριο Πρέβεζας, καθώς αφενός θεωρείται απο τις πιο σημαντικές  και ουσιαστικές επιτροπές της Κ.Ε.Ε.Ε.  και αφετέρου αποτελεί επιβράβευση των συνεχών προσπαθειών που καταβάλει  η  Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.