Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
spot_img

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027»

Τις βασικές αρχές του  Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος  2021-2027» του νέου ΕΣΠΑ,  παρουσίασαν  στο Δήμο Πρέβεζας τα στελέχη της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος,  η επιστημονική συνεργάτιδα  του Δήμου κα Σέβη Κονταξή και  υπηρεσιακοί παράγοντες  οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα  αναφορικά με τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου φάσματος παρεμβάσεων   για τους Δήμους της Ηπείρου.

 

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027  “κινείται” σε πολλούς τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων,  η αντιμετώπιση  πλημμυρικών φαινομένων, κατολισθήσεων , διαβρώσεων  κλπ, ο  εκσυγχρονισμός των  δικτύων ύδρευσης,  η βελτίωση της  αστικής κινητικότητας, οι  υποδομές προσχολικής φροντίδας, τα νέα σχολικά κτίρια και ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων, η βελτίωση υποδομών  για τους  Ρομά και πολλές ακόμη δράσεις που  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας  θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τον Δήμο.

 

Ο κ. Γεωργάκος, ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας για την ενημέρωση  υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία και έχουν “χαραχθεί” οι βασικοί άξονες που θα ακολουθήσει ο Δήμος για να  εντάξει και να υλοποιήσει έργα που θα αναβαθμίσουν όχι μόνο τις υποδομές αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Related news

Βασίλης Κούρκουλας
Βασίλης Κούρκουλαςhttps://gosports.gr
Ο Βασίλης Κούρκουλας, Αρχισυντάκτης του GoSports.gr καλύπτει καθημερινά την επικαιρότητα και με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις αθλητικές εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.