Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
spot_img

Συναντήσεις του δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού για την παραλία των Εγκρεμνών

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, στην Αθήνα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην παραλία των Εγκρεμνών. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Λευκάδας παρουσίασε λεπτομερώς την μελέτη επικινδυνότητας που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και την αδυναμία του δήμου Λευκάδας να υλοποιήσει τα μέτρα τα οποία προτείνονται σε αυτή, γεγονός το οποίο καθιστά μη δυνατή το άνοιγμα της οδού και κατά επέκταση της παραλίας των Εγκρεμνών στο ευρύ κοινό.

Κρίθηκε αναγκαίο να τεθούν τα ζητήματα της παραλίας των Εγκρεμνών στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθότι υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος πυρκαγιάς, λόγω του πυκνού πευκοδάσους που υπάρχει στη περιοχή, καθώς επίσης και της έντονης σεισμικής δραστηριότητας. Έγινε αντιληπτό από τους φορείς του αρμόδιου υπουργείου, των ολέθριων συνεπειών που μπορούν να επιφέρουν αυτά τα δύο φυσικά φαινόμενα.

Ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε τις επόμενες ημέρες να στείλει κλιμάκιο από το υπουργείο, έτσι ώστε να γίνει αυτοψία στην περιοχή, και να καταθέσει τις προτάσεις του για την επίλυση του πολύ σημαντικού προβλήματος για την Λευκάδα και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που έχει η παραλία των Εγκρεμνών.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης υπήρξε συνάντηση και με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε να επισκεφτεί την Λευκάδα για την συζήτηση και επίλυση όλων των ζητημάτων που αφορούν την πολιτική προστασία της Λευκάδας.

Related news

Βασίλης Κούρκουλας
Βασίλης Κούρκουλαςhttps://gosports.gr
Ο Βασίλης Κούρκουλας, Αρχισυντάκτης του GoSports.gr καλύπτει καθημερινά την επικαιρότητα και με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις αθλητικές εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.