Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Στο 90′ με το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο (Vid-Photo)

Το Gosports.gr και το Ιpreveza.gr θέλοντας να σπάσουν τα τετριμμένα και τα κλισέ, κάλεσαν το Δήμαρχο Πρέβεζας και επικεφαλή του συνδυασμού ”Δήμος της καρδιάς μας” κ. Νίκο Γεωργάκο να ”παίξει μπάλα” σε μια αλλιώτικη συνέντευξη εντός έδρας.

  • Δήμαρχε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη στο 90’ σε όρους αγώνα. Πιστεύετε ότι θα λήξει νικηφόρα η εκλογική αναμέτρηση για το Συνδυασμό «Δήμος της καρδιάς μας!»;  Αρχικά ευχαριστώ για τη συνέντευξη στο… 90’ όπως λέτε των εκλογών, αλλά στο 80΄θα πρόσθετα εγώ της πρώτης θητείας πριν την επόμενη, αφού πρώτα οι Δημότες με τιμήσουν με τη συμφωνία της Νίκης όλων των Δημοτών επιλέγοντας το Συνδυασμό προόδου, ανάπτυξης, ήθους και ποιότητας με τους εξαιρετικούς Υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.

 

  • Το ρόστερ της ομάδας του Συνδυασμού Δήμαρχε όντως εξαιρετικό και με ηχηρές μεταγραφές!

Η τιμή της εμπιστοσύνης είτε από ικανούς έμπειρους αιρετούς (προερχόμενους από τις άλλους τρεις μη αμιγώς κομματικούς συνδυασμούς των εκλογών του 2019), είτε όμως και των εξαιρετικών υποψηφιοτήτων από τοπικές προσωπικότητες ικανών, επιτυχημένων  επιστημόνων ή και ανθρώπων της αγοράς, γυναίκες και άντρες, είναι μεγάλη. Αυτή η ομάδα Νίκης με τις άξιες μεταγραφές αλλά και εγγραφές είναι και η πιο αποστομωτική απάντηση σε κάθε γραφικό συκοφάντη. 

Η ομάδα μας είναι πιο δυνατή και διευρυμένη από ποτέ, με δυνατές μεταγραφές αλλά και νέες και νέους παίκτες στο αυτοδιοικητικό σκηνικό και πιστεύω έχουμε όπως λέμε και στο ΝΒΑ μία dream team. 

Μία ομάδα σαν όνειρο συνεργασίας, ένα ψηφοδέλτιο νίκης, εμπειρίας, γνώσεων, ικανοτήτων και κυρίως ποιοτικών υποψηφίων με ποιοτικό παρελθόν και παρόν στην προσωπική τους ζωή και πορεία. 

Είμαι περήφανος για την ομάδα νίκης του Συνδυασμού μας, αλλά και εγγύησης της συνέχειας διοίκησης δίχως πειραματισμούς με σοβαρές συνέπειες στην ανοδική πορεία του τόπου μας.

  • Δήμαρχε σε αυτές τις εκλογές αν και οι συνδυασμοί τρεις το παιχνίδι δεν ήταν καθαρό πολλά τα αντικανονικά και «αντιαθλητικά» κλαδέματα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι φανατισμός που προκαλείται από την εσωστρεφής ματαιοδοξία του «εγώ πρέπει κάποτε να εκλεγώ»  αλλά και την τυφλή τοξικότητα του διχασμού, λερώνει έως και προσβάλει τη δημοκρατική αυτή διαδικασία. Βλέπετε είναι όπως και στα σπορ που όταν μία ομάδα δεν έχει το επίπεδο αλλά και τη δυναμική της άλλης, αντί της προσπάθειας καταφεύγει σε αντιαθλητικές πρακτικές μπας και πάρει το παιχνίδι, μήπως και γυρίσει την κατάσταση, έτσι είναι και στην πολιτική. 

Δυστυχώς κάποιοι από αδυναμία και ίσως μη αρκετά δυναμικό αλλά και «γερασμένο και καμμένο» ρόστερ όπως λέτε, το έριξαν στα «βρώμικα» αντικανονικά «κλαδέματα» και στην τακτική του να «σπάσουν» τα πόδια του αντιπάλου… Όμως εκτός από τους φανατικούς οπαδούς που παθιάζονται δίχως να βλέπουν ή και να ακούνε, το μεγάλο υγιές κοινό της πλειοψηφίας των Δημοτών όπως και των αγνών φιλάθλων, είναι και σκεπτόμενο και ελεύθερο και σίγουρα βλέπει, αναλύει και κατανοεί… 

Στη δημοκρατία διαιτητής είναι ο λαός που έχει κρίση και σοφία αλλά και ξέρει που θα βγάλει και πότε την κόκκινη κάρτα αλλά και ποιος παίζει βρώμικα και ανήθικα το παιχνίδι…

  • Δήμαρχε τώρα στο 90’ των εκλογών και στο 80’ της πρώτης θητείας, πιστεύεις ότι με τη δημοτική σου αρχή σκόραρες. Έχεις επιτύχει γκολ και καλάθια;

Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά που μπαίνουν με τη συνεργασία της ομάδας ασχέτως αν στο τέλος φαίνεται να σκοράρει ο Δήμαρχος. 

Στη δική μας θητεία, πιστεύω ότι εισάγαμε το σύστημα της ενότητας και της συνεργασίας σε βαθμό που αυξήσαμε, ή ακόμα καλύτερα διπλασιάσαμε το ρόστερ εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, προ των εκλογών από 6 εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους σε 12. Αυτό είναι ανάποδο ψαλίδι του Δημάρχου και επικεφαλής Γεωργάκου στο γάμα της εστίας των αντιπάλων, μετά από σέντρα και συνεργασία με πάσες 11 συμβούλων. Επίσης το γήπεδο δεν ήταν πάντα θετικό για εμάς… Παίξαμε τρία χρόνια στη διοίκηση εκτός έδρας και δίχως κοινό λόγω πανδημίας αλλά και για μία ολόκληρη θητεία κολλούσαμε στο λασπωμένο τερέν της απλής αναλογικής, που σταματούσε κάθε θετική κατάκτηση ή πρόταση, όπως την απόκτηση των στρατοπέδων και την εσωτερική οργάνωση του Δήμου όπου με το νέο οργανόγραμμα δημιουργούσαμε και νέες εξειδικευμένες θέσεις  ώστε να στελεχωθεί επιπλέον το δυναμικό του Δήμου. Αυτά τα δύο θα πάνε στο… VAR μετά τη νίκη μας. Επίσης σε όρους βόλεϊ κάναμε πολλά επιτυχημένα μπλοκαρίσματα τόσο στις συνέπειες της πανδημίας, διαμέσου των ενισχύσεων και της κοινωνικής πολιτικής σε ευπαθή νοικοκυριά όσο και με διευκολύνσεις και εκπτώσεις στους επαγγελματίας αλλά και στους Δημότες. Σε μπασκετική απόδοση τώρα σε θέματα εξωστρέφειας, συνεργασιών, αθλητικών υποδομών και της υποστήριξης των Πρεβεζάνων αθλητών αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης πετύχαμε το νταμπλ σκορ! Επίσης στη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων κάναμε εντυπωσιακό κάρφωμα στη θητεία μας! Επίσης σε όρους τένις, πετύχαμε τους άσσους της ανάπλασης της παραλίας της Πρέβεζας, της ανανέωσης του στόλου καθαριότητας, της έναρξης λειτουργίας του βιολογικού στο Λούρο, της συμφωνίας με το ENTERPRISE GREECE για πεντάστερο ξενοδοχείο στο Κανάλι, την κατασκευή του πράσινου σημείου και του καταφυγίου αδέσποτων που ξεκίνησε, την ανάπλαση με επέκταση του ιστορικού κέντρου της Τάφρου του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, την ανανέωση και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου, τα Ιαματικά Λουτρά και άλλα πολλά. Τέλος έχουν μείνει για σκοράρισμα στις καθυστερήσεις και στα πέναλτι το Μουσικό Σχολείο και το Κάστρο του Παντοκράτορα. Πιστεύω φεύγουμε νικητές στο εκτός έδρας λόγω πανδημίας, απλής αναλογικής και ενεργειακής κρίσης παιχνίδι της πρώτης τετραετίας με όχι με το σκορ που θέλαμε αλλά σίγουρα με πολλά γκολ, καλάθια, καρφώματα και άσσους! Σίγουρα στη ρεβάνς της επόμενης θητείας με την εμπιστοσύνη των δημοτών και όπου θα παίξουμε εντός έδρας με το καλύτερο δυνατό ρόστερ αλλά και με πλήρη ομάδα διοίκησης 17 + Δημοτικών Συμβούλων, των Τοπικών Συμβουλίων και Προέδρων, πάμε για το μεγάλο σκορ επίτευξης στόχων και γκολ ανάπτυξης και υποδομών.

  • Σας βλέπουμε ότι είστε στο ιταλικό κατενάτσιο παίζοντας πολύ άμυνα… Να περιμένουμε στη δεύτερη θητεία και επίθεση ;

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει και δεν θα το καταλάβουν ή και θα το βιώσουν μάλλον ποτέ, οι αυτόκλητοι ψευτοδικαστές του διαδικτύου αλλά και οι κατά φαντασία «πλανητάρχες» και οι κατά δήλωση δίχως επιτυχία πρώην υποψήφιοι Δήμαρχοι και νυν απλά υποψήφιοι Σύμβουλοι, είναι όταν διοικείς ένα Δήμο δεν είσαι ας πούμε Πρόεδρος κάποιας ομάδας ή ομαδάρχης ενός μπουλουκιού οπαδών, αλλά Πρόεδρος όλων της FIFA ας πούμε. Αυτό που σε ενδιαφέρει και για αυτό που εργάζεσαι και μοχθείς είναι το σύνολο των δημοτών ασχέτως ομάδας και χρώματος. Δεν είναι η σοβαρότητα, η ευπρέπεια και το ήθος άμυνα, αλλά αντίθετα η  εγγύηση προς όλους του δημότες για το αύριο, ότι ασχέτως επιλογής τους δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Αντίθετα όσοι παίζουν διχαστικά και βρώμικα άλλα επικίνδυνα μηνύματα περνούν στην κοινωνία. Ο Δήμαρχος αποτελεί ένα θεσμό και μία υπηρεσία προς κάθε δημότη και κάτοικο του Δήμου και όχι μία καρέκλα κάποιας μακροχρόνιας εμμονής για εκτόνωση των όποιων κόμπλεξ κατωτερότητας και κοινωνικών ανασφαλειών… Άρα αυτό που λέτε άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση προσφοράς προς το σύνολο.

  • Τελικά θα το κερδίσει το «παιχνίδι» «ο Δήμος της καρδιάς μας!» ή πάμε playoff;

Αρχικά και αφού σας συγχαρώ και ευχαριστήσω για την πρωτότυπη αυτή σε αθλητικό λεξιλόγιο συνέντευξη, να μου επιτρέψετε μου να μην απαντήσω στο κλείσιμο ως προς το «παιχνίδι» διότι το μέλλον των Δημοτών και των παιδιών μας δεν είναι «παιχνίδι»  και ποδόσφαιρο ή κλοτσοσκούφι όπως μόνο αυτό ξέρουν από τη ζωή τους κάποιοι διαχρονικοί υποψήφιοι… Στις  εκλογές δεν σκοράρει ούτε ο επικεφαλής, αλλά ούτε οι υποψήφιοι του όποιου συνδυασμού. Στη δημοκρατία σκοράρει ο ίδιος ο λαός, δηλαδή οι δημότες για τη δική τους νίκη και όχι τη νίκη της ομάδας που υποστηρίζουν. 

Είναι πολύ σημαντική αυτή η ανάλυση και καλώ όλους τους Δημότες να μελετήσουν καλά για να επιστρέψω στα αθλητικά τις συνθέσεις των ομάδων και τα βιογραφικά αλλά και τον βίο και πολιτεία αλλά και το μορφωτικό επίπεδο και ιδίως των επικεφαλής σε κάθε διάσταση! Το θέμα είναι να κερδίσει το «παιχνίδι» της προόδου, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και του σήμερα και αύριο ο τόπος και οι Δημότες και όχι η όποια ομάδα ή ο όποιος υποψήφιος. Κάποιοι σας καλούν από την απαλλαγή από την πορεία της εναρμόνισης στο σήμερα και την κατάκτηση στο μέλλον που οδηγεί το Δήμο Πρέβεζας στην πρώτη κατηγορία σε εθνικό αλλά και στο “Champions League” σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι οι κατά δήλωση «άμπαλοι» μεγάλοι «μπαλαδόροι» της εύκολης θεωρίας στα λόγια και στην πράξη ειδική στο «πολιτικάντικο κλοτσοσκούφι». Αυτοί που έχουν ξεμείνει στις «αλάνες» του παρελθόντος και δεν έχουν ούτε τις ικανότητες αλλά ούτε τις γνώσεις  και την εμπειρία στον αληθινό στο στίβο της ζωής να ανεβάσουν το Δήμο μας κατηγορία… Άλλωστε κρίνονται στο βρώμικο και ανήθικο παιχνίδι τους που τους χαρακτηρίζει και ότι έχουν αναλάβει στη ζωή τους ή έπεσε κατηγορία ή απέτυχε. Είμαι πεπεισμένος ότι τελικά η λογική θα επικρατήσει στην παράνοια, η συνέπεια θα επιβληθεί της ματαιοδοξίας, ο ρεαλισμός θα νικήσει τις ψευδαισθήσεις και κυρίως το φως της ήθους και της παιδείας θα αφήσει πίσω το σκοτάδι της απρέπειας και της άγνοιας. 

Εμείς ως ομάδα τρέχουμε, αλλά η μπάλα εδώ στις εκλογές βρίσκεται στα χέρια και στα πόδια των Δημοτών είτε να τη κλωτσήσουν εκτός στόχου από την παρόρμηση της «απαλλαγής» προς το αύριο είτε να σκοράρουν στην κάλπη συμμετέχοντας στο κάλεσμα της συνέχειας προς το αύριο με ανάπτυξη, ενότητα και εξωστρέφεια.

  • Τελικά το 2029 θα τη σηκώσει την κούπα ο Δήμος Πρέβεζας;

Έχουμε ήδη κάνει πολύ δουλειά και προετοιμασία για έργα και προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο άμεσο επόμενο διάστημα και από το 2024 όπως ο φωτισμός και μία σειρά έργων. 

Με την υπάρχουσα εμπειρία, την ενίσχυση της ομάδας και έξω από το λασπωμένο γήπεδο της απλής αναλογικής, η ομάδα της Δημοτικής Αρχής του «Δήμος της καρδιάς μας!» έχει την εμπειρία, τα ικανά και τεχνοκρατικά στελέχη που μπορεί να σηκώσει όπως είπατε την κούπα του οράματος που εμείς την ονομάζουμε Πρέβεζα 2030! Ενός σύγχρονου βιώσιμου και εναρμονισμένου Δήμου στις καλές πρακτικές και στις προκλήσεις του αύριο, που θα αξιοποιεί και θα κεφαλαιοποιεί με το βέλτιστο τρόπο λειτουργίας και στο μέγιστο βαθμό, τόσο τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα του τόπου όσο και τη σπουδαία δυναμική ανάπτυξης που έχει προσφέροντας στους Δημότες ποιότητα ζωής σε μία λειτουργική και βιώσιμη καθημερινότητα, με κοινωνική πολιτική αλλά και ισχυρή ανάπτυξη. 

Πάμε να κάνουμε μαζί το άλμα εις ύψος αλλά και το άλμα εις μήκος ώστε ο Δήμος Πρέβεζας να πάει ακόμα πιο ψηλά και να φτάσει ακόμα πιο μακριά σπάζοντας κάθε ρεκόρ και σημειώνοντας γκολ σε κάθε επίπεδο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ