Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) παρουσίασε τον νεοσύστατο Ελληνικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων για το 2017. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Eurasian Money Show Athens.

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων αξιολογεί τις δημοτικές αρχές τις χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. (Σχετικός σύνδεσμος: https://www.kefim.org/wp-conte…/uploads/…/01/DHMOI_final.pdf)

Ο Δήμος Λευκάδας κατέλαβε τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη στην κατηγορία του μεγάλος ορεινός και νησιωτικός δήμος.

Στην κατηγορία του, ο Δήμος Λευκάδας κατέλαβε τις εξής θέσεις:
1. Την 3η θέση στο πεδίο της οικονομικής διαχείρισης
2. Την 1η θέση στην υποκατηγορία των δαπανών για επενδύσεις (υποδομές, δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα κλπ.)
3. Την 5η θέση στο πεδίο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες (υπηρεσίες προς για τις γυναίκες, τους νέους και την εκπαίδευση, υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους, λειτουργία συσσιτίου).

Η προσπάθεια του Δήμου Λευκάδας συνεχίζεται, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.