Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο Δημήτρης Παππάς στο Gosports.gr μιλά για το τένις, την ιστορία του και το Preveza Cup 2018

Ο Δημήτρης Παππάς, αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α, πρόεδρος των πρωταθλημάτων όλης της Ελλάδος και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Αθλητισμού-Πολιτισμού της ΚΕΔΕ,  μίλησε στο GoSports.gr με αφορμή την διοργάνωση του Preveza Cup 2018 – Juniors 18 ITF Tennis όπου ξεκινάει στις 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την  1 Ιουλίου στα Δημοτικά Γήπεδα Τένις στην Κυανή Ακτή με μεγάλη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών.

Ο κ. Παππάς μας μίλησε αρχικά για την ιστορία του Τένις στην πόλη την Πρέβεζας. Η Γυμναστική Ένωση Πρέβεζας, τόνισε ο κ. Παππάς, ιδρύθηκε το 1983 και σήμερα μετρά 35 χρόνια ζωής στον χώρο του Αθλητισμού. Μετά από τόσα χρόνια πρέπει να γίνει και μια γιορτή για την ύπαρξη της Ένωσης με καλεσμένους από τον χώρο του Αθλητισμού και όχι μόνο του Τένις. Στη συνέχεια ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στις μεγάλες δραστηριότητες του Συλλόγου όπου ξεκίνησαν το 1995 με τα γήπεδα του τένις να ήταν μόνο δυο και  τσιμεντένια  και με το έργο του Συλλόγου να ήταν δύσκολο γιατί δεν μπορούσαν να διοργανωθούν ούτε πρωταθλήματα ούτε τίποτα. Αργότερα εξασφαλίστηκε σε συνεργασία με τον κ. Συγκούνα μια μικρή χρηματοδότηση από την Γ.Γ. Αθλητισμού όπου φτιάχτηκαν τα δυο και παράλληλα έγιναν και τα άλλα δυο τα οποία χρησιμοποιεί ο Όμιλος σήμερα. Από τότε δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση στον τάπητα,  με τον κ. Παππά να τονίζει: «Μας ανέχεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία να κάνουμε αγώνες και να έρχονται αθλητές σε αυτά τα γήπεδα. Το καλό ναι μεν είναι ότι ποτέ δεν ξοδέψαμε χρήματα για συντήρηση και αποκατάσταση ενώ αν πάρετε όλους τους όμορους Δήμους κάθε 3 με 4 χρόνια αποκαθιστούν και φτιάχνουν καινούργια γήπεδα, ενώ τα δικά μας γήπεδα όπως τα παρέλαβαν από την Γ.Γ. Αθλητισμού και μέχρι και σήμερα κανένας δήμαρχος δεν έκανε κάποια βελτίωση, καμία αποκατάσταση με την φθορά του χρόνου να έχει φανεί στον αγωνιστικό χώρο».

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάδειξη αθλητών μέσα από τον Όμιλο. « Ό Όμιλος βοήθησε και πάρα πολλά παιδιά να μάθουν το τένις και να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα, ενώ πάρα πολλοί αθλητές αναδείχθηκαν και σε Πανελλαδικό άλλα και Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το τένις της Πρέβεζας αναβαθμίστηκε όταν εγώ διεκδίκησα σε συνέλευση στην Θεσσαλονίκη να πάρω ένα Περιφερειακό Πρωτάθλημα που σήμερα είναι το Πανελλαδικό, με την τότε συμμετοχή να φτάνει τα 850 παιδιά και με την Πρέβεζα να γίνεται πόλος έλξης για πολλούς τενίστες όπου υπήρξαν και μεγάλα έπαθλα προς τους νικητές όπως π.χ. 25,000$ και 30,000$ ενώ την σκυτάλη πήραν τα Πανευρωπαϊκά όπου ήταν 10 με 15,000$. Τα τελευταία 15 χρόνια διοργανώνουμε τα ITF με την συμμετοχή των αθλητών να είναι από 14 χρονών έως 18 χρονών άλλα αυτό δεν έχει κάποιο χρηματικό έπαθλο, αφού μόνο κίνητρο είναι η βαθμολογία για την Παγκόσμια κατάταξη. Οι υπάρχουσες συμμετοχές είναι από Ινδία, Αυστραλία, Καναδά, Αμερική και αναφέρω τα πιο μακρινά σημεία. Κάθε χρόνο είναι αυξανόμενες οι συμμετοχές το οποίο το είχα υποσχεθεί πέρυσι και έγινε φέτος με την αναβάθμιση του περνώντας σε άλλη μια κατηγορία πιο πάνω στην Διεθνή Ομοσπονδία οπότε οι παίκτες που έρχονται φέτος είναι ποιοτικά καλύτεροι.»

Πολλοί συνδυάζουν το τένις με τις καλοκαιρινές διακοπές και γι’ αυτό έχει και μεγάλη ζήτηση. Είναι ένα πολιτισμικό γεγονός αφού συνυπάρχουν όλες οι θρησκείες και οι γλώσσες του κόσμου, με πάνω από 60 χώρες από τις 5 Ηπείρους να έρχονται το διάστημα του τουρνουά στην  Πρέβεζα.

Το ITF διοργανώνεται από την ΕΦΟΑ αλλά συνιστάται να υπάρχει και η στήριξη από τις τοπικές αρχές. Υπάρχει βέβαια μια μικρή βοήθεια από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πρέβεζας. Η συμμετοχή των αθλητών που θα φτάσουν στο τουρνουά και στην πόλη της Πρέβεζας ανέρχεται γύρω στα 500 άτομα μαζί με τους συνοδούς (γονείς και προπονητές),  ενώ η διαμονή των αθλητών γίνεται με προσωπικά έξοδα.

Το όφελος της δημιουργίας του τένις στην Πρέβεζας είναι τεράστιο. Τόσα χρόνια έχουν περάσει από εδώ κάποιες χιλιάδες παιδιά, με το οικονομικό όφελος της πόλης να είναι μεγάλο αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό, αλλά με ενδιαφέρει ότι δόθηκε η ευκαιρία και σε παιδιά από εδώ να ασχοληθούν με το τένις και με την μετάβαση τους στην Γυμναστική Ακαδημία και έγιναν γυμναστές με ειδικότητα στο τένις.

Παρότι πριν δυο χρόνια είχε πραγματοποιηθεί σχολή προπονητών για το τένις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και βγήκαν 400 περίπου άτομα, ακόμα και σήμερα υπάρχει έλλειψη σε προπονητές του Τένις και κοιτάμε να ξαναδημιουργήσουμε Σχολή Προπονητών όπου με διακόσες εξήντα ώρες και με άτομα που έχουν ασχοληθεί με το τένις να μπορούν να πάρουν την άδεια.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο αν το τένις είναι ακριβό άθλημα για έναν που θέλει να ασχοληθεί με αυτό και τόνισε τα εξής: «Το τένις είναι ακριβό με άλλη έννοια, σαν αθλητής και σαν γονέας χρειάζεσαι ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα σορτς, φανελάκι και μια ρακέτα όπου μπορείς να πάρεις μια καλή ρακέτα με λίγα χρήματα. Το δύσκολο στο τένις είναι το εξής, στο γήπεδο του τένις μπορεί να παίξουν από 2-4 άτομα, σαν προπόνηση μέχρι δέκα άτομα. Εμείς εδώ στην Πρέβεζα έχουμε πέντε γήπεδα τα δυο είναι για το κοινό και τα τρία για εμάς με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αυξήσεις τον αριθμό όσων θέλουν να έρθουν στο άθλημα και από την άλλη πλευρά είναι και ο χειμώνας όπου εφόσον δεν υπάρχει κλειστό με τένις οι αθλητές μειώνονται, Και ως Έλληνες έχουμε και την νοοτροπία ότι όταν τα παιδιά πάνε στην 1η Λυκείου τα παιδιά πάνε φροντιστήρια με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνουμε ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στον κάθε αθλητή, όπου είναι δύσκολο. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ένα ατομικό άθλημα όπου σου προσφέρει πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση. Μετά το τουρνουά θα φροντίσουμε να κάνουμε μια καμπανιά ώστε να ενισχυθεί ο Όμιλος. Το πρόβλημα μας πάντα είναι τα γήπεδα και ότι εγκαταλείφθηκαν οι υποδομές. Αν είχαμε περισσότερα γήπεδα  θα μπορούσε να γίνει κέντρο βαλκανικό, να ήταν η Πρέβεζα κέντρο προπονητικό με τις ομάδες να έρχονται και να προπονούνται για τα μεγάλα event γιατί η Πρέβεζα είναι ένας ευλογημένος τόπος με ηλιοφάνεια τον περισσότερο καιρό και θα μπορούσαν να έρθουν εδώ να προπονούνται και εμείς να επενδύσουμε στον Αθλητικό τουρισμό».

Τέλος μας ανέφερε ότι οι αγώνες θα διεξάγονται τις πρώτες ημέρες από τις 09:00π.μ. έως το βράδυ ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να δει τένις μιας και φέτος είναι μια παραπάνω κατηγορία από πέρυσι και έτσι ο κόσμος θα έχει φέτος την ευκαιρία να δει πιο ποιοτικό τένις.

Εγώ εκμεταλλεύομαι την παρουσία σας και σας ευχαριστώ που πάντα προβάλλετε όλα τα αθλήματα, που φύγατε από έναν άλλο τομέα και πήγατε σε έναν τομέα που χωλαίνει οικονομικά αλλά δίνετε πολλά για τον τόπο και τον αθλητισμό και γι’ αυτό πρέπει να σας ευχαριστήσω.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.