Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Α΄και Β΄ ΕΠΣ Π-Λ: Συμπληρωματική προκήρυξη των αγώνων Πρωταθλήματος περιόδου 2021-2022.

Συμπληρωματική προκήρυξη των αγώνων Πρωταθλήματος περιόδου 2021-2022:

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022-2023.

Σύμφωνα με την αριθμ. Νο 13/25-10-2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων Ε.Π.Σ.Π.-Λ. που πάρθηκε, ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα την επομένη αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Αη ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 14

Βη ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσες ομάδες συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας, εκτός από τις ομάδες που συμμετέχουν στις Εθνικές Κατηγορίες και στην Α ΄Ερασιτεχνική Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Π.-Λ..

Συν τις ομάδες που θα ιδρυθούν και θα επαναδραστηριοποιηθούν στην περίοδο 2022-23. Τα Σωματεία αποδέχονται ανεπιφύλακτα το καταστατικό της Ε.Π.Ο. και Ε.Π.Σ. και τους εκδιδόμενους κανονισμούς και αποφάσεις.

ΑΡΘΡΟ 12: ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 90΄λεπτά της ώρας σε δύο ημίχρονα των 45΄το καθένα. Η διάρκεια της ανάπαυλας (ημίχρονο) δεν θα ξεπερνά τα δεκαπέντε (15) λεπτά. Σε περιπτώσεις αγώνων που διεξάγονται σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας, ο Διαιτητής του αγώνα δύναται να διακόψει τον αγώνα, για χρονικό διάστημα ενός(1) έως τριών(3) λεπτών, στα μέσα του κάθε ημιχρόνου, για λήψη υγρών και ανάκτηση δυνάμεων. Ο χρόνος αυτός προστίθεται κάθε ημίχρονο στο χρόνο των καθυστερήσεων.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Α. Το Πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί με δέκα τέσσερις (14) ομάδες.

Β. Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος, γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή δεν θα υπάρχει το Σύστημα Play–Off ούτε η διεξαγωγή Play–out για τον υποβιβασμό των ομάδων.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Α. Το Πρωτάθλημα Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο(2) ομίλους. Το κριτήριο διαχωρισμού των ομάδων σε δύο ομίλους, είναι η γεωγραφική τους θέση(χιλιομετρικές αποστάσεις-γήπεδο). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων ομάδων το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα (1) όμιλο.

Οι τελικοί Πρωταθλητές των δύο Ομίλων αναδεικνύονται οι πρώτοι μετά το πέρας των δύο γύρων του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος για να κατοχυρωθούν η 1η και 2η θέση, θα γίνουν αγώνες κατάταξης σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

Οι Πρωταθλητές των δύο ομίλων επιτυγχάνουν απευθείας την άνοδό τους στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ.Π.-Λ. 2022-23.

Β. Η Τρίτη ομάδα που θα ανέβει στο Πρωτάθλημα Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2022-23 επιτυγχάνεται ως εξής:

Οι ομάδες που κατέκτησαν την 2η θέση από τον κάθε Όμιλο, μετά το πέρας του Πρωταθλήματος, θα οδηγηθούν σε μονό αγώνα κατάταξης σε γήπεδο που θα οριστεί από την διοργανώτρια.

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και αν υπάρξει ξανά ισοπαλία τερμάτων ο νικητής θα αναδειχθεί στη διαδικασία λακτισμάτων πέναλτι.(ΚΑΠ άρθρο 20)

Ο Νικητής αυτού του αγώνα επιτυγχάνει την άνοδό του στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ.Π.-Λ. 2022-23.

ΑΡΘΡΟ 32: ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Η Πρωταθλήτρια της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, περιόδου 2021-2022, θα συμμετέχει στο «ειδικό πρωτάθλημα» προβιβασμού της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2021-22.

Στην περίπτωση που δεν ανέβει στην Γ΄Εθνική ο πρωταθλητής της Α΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2021-2022

α) και δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της ΕΠΣ από την Γ΄Εθνική (Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου) τότε υποβιβάζεται η 12η ομάδα της βαθμολογίας.

β) και υποβιβασθεί μία ομάδα της ΕΠΣ από την Γ΄Εθνική (Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου) τότε υποβιβάζονται η 11η και η 12η ομάδα της βαθμολογίας.

γ) και υποβιβασθούν και οι δύο ομάδες της ΕΠΣ από την Γ΄Εθνική (Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου) τότε υποβιβάζονται η 11η , 12η και η 13η ομάδα της βαθμολογίας

Στην περίπτωση που ανέβει στην Γ΄Εθνική ο πρωταθλητής της Α΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2021-2022

α) και δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της ΕΠΣ από την Γ΄Εθνική (Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου) τότε δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

β) και υποβιβασθεί μία ομάδα της ΕΠΣ από την Γ΄Εθνική (Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου) τότε υποβιβάζεται η 12η ομάδα της βαθμολογίας.

γ) και υποβιβασθούν και οι δύο ομάδες της ΕΠΣ από την Γ΄Εθνική (Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου) τότε υποβιβάζονταιη η 11η και η 12η ομάδα της βαθμολογίας.

Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις από την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, ανέρχονται στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία τρεις (3) ομάδες. Η πρώτη ομάδα (πρωταθλήτρια) του κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας, ενώ η τρίτη ομάδα θα προκύψει έπειτα από αγώνα κατάταξης μεταξύ των δευτεραθλητών των δύο ομίλων όπως αναφέρεται στο άρθρο 12 της Προκήρυξης. )

ΠΡΕΒΕΖΑ, 26.10.2021

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       ΤΑ ΜΕΛΗ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΚΚΑΛΗΣ Γ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – Ν.ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ