Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου

Καίρια παρέμβαση του Κυριάκου Παναγιωτίδη με προτάσεις που έχουν να κάνουν με τις προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ιωαννίνων, έδωσε τα διαπιστευτήρια του με τον πιο άριστο τρόπο, αφού με μέριμνα δική του, πραγματοποιήθηκε το Σ/Κ 18/19-6-2022 στην πόλη των Ιωαννίνων, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (ΠΕΠΠ), έχοντας αποκομίσει την ευαρέσκεια των παρευρισκόμενων προπονητών, για την άψογη προετοιμασία και εκτέλεση των εργασιών.

Η ΓΣ της ΠΕΠΠ, διεξήχθη στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου EPIRUS PALACE, με την παρουσία αντιπροσώπων των κατά τόπους συνδέσμων από όλη την Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των συνδέσμων, αγγίζει τον αριθμό των σαράντα ενός (41). Παρευρέθηκαν από δύο (2) αντιπρόσωποι από σαράντα (40) συνδέσμους. Δεν μπόρεσαν να έρθουν οι εκπρόσωποι μόνο, του Συνδέσμου Χαλκιδικής. Από τον ΣΠΠ Ιωαννίνων, έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος κ. Ανέστης Ζώης (κατέχει και το αξίωμα του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΠ), καθώς και ο Αντιπρόεδρος του συνδέσμου Ιωαννίνων κ. Κυριάκος Παναγιωτίδης (εκπροσωπεί και τους προπονητές Πρέβεζας και Λευκάδας, που δυστυχώς σήμερα δεν υφίσταται σύνδεσμος). Και οι 2 προαναφερόμενοι προπονητές, είναι ευρέως γνωστοί στα ποδοσφαιρικά δρόμενα της Ηπείρου και Πρέβεζας, αλλά και των γειτονικών νομών.

Σκοπός της ετήσιας ΓΣ, αποτελούσε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, της ομολογουμένως δύσκολης ποδοσφαιρικής χρονιάς που πέρασε, αφού είναι σε όλους γνωστά τα προβλήματα που δημιούργησε ο Covid-19 και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι εργασίες του απολογισμού, διεξήχθησαν το Σάββατο 18/6, αναλύθηκαν τα δρώμενα της χρονιάς που πέρασε, ενώ και όλοι οι εκπρόσωποι, αναφέρθηκαν στα κατά τόπους προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Επισημάνθηκαν τα προβλήματα, αλλά και οι λύσεις που δόθηκαν, οι αδυναμίες υλοποίησης των λύσεων και δημιουργήθηκε παρακαταθήκη των λύσεων για την νέα χρονιά. Ακολούθησε ομόφωνη έγκριση των απολογισμών, τονίστηκαν οι δημιουργικές ενέργειες της ΕΕ/ ΠΕΠΠ, που είχαν να κάνουν εκτός των άλλων με την διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων της δύσκολη περίοδο του Lock Down με την διαδικτυακή βοήθεια (Οπτική και δια ζώσης), αλλά και οι καίριες παρεμβάσεις της ΠΕΠΠ(στα πλαίσια του δυνατού), στην ομαλή πραγματοποίηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην εν λόγω περίοδο.

Την Κυριακή 19/6, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση των αλλαγών που επιβάλλονται από την UEFA και κατ’ επέκταση από την ΕΠΟ, αναφορικά με τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στα καταστατικά λειτουργίας της ΠΕΠΠ, των Συνδέσμων, αλλά και των Αθλητικών ομάδων-σωματείων. Ο εκ Πρεβέζης προπονητής κ. Κυριάκος Παναγιωτίδης, έκανε καίρια παρέμβαση, καταθέτοντας στην ολομέλεια, προτάσεις που έχουν αν κάνουν με τις προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού.

Ο κ. Παναγιωτίδης, επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ίδρυσης συνδέσμου στην περιοχή της Πρέβεζα και Λευκάδας, αφού ο αριθμός διπλωματούχων προπονητών, είναι ικανός να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Όμως επισήμανε ότι η ίδρυση του νέου συνδέσμου, θα πραγματοποιηθεί, όταν οι υπάρξουν συνθήκες ομόνοιας και ομαδικών ενεργειών από τους ενδιαφερομένους προπονητές των εν λόγω περιοχών και ωριμάσουν επίσης η βιωσιμότητα  του συνδέσμου, καθώς και η θέληση και η παρουσία όλων των προπονητών. Μέχρι δε την δημιουργία του, τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης, οφείλουμε όλοι οι προπονητές, να είμαστε υπό την σκέπη του ήδη υπάρχοντος (και με αξιόλογη δράση) συνδέσμου Ιωαννίνων.

Επίσης τονίσθηκε ιδιαίτερα η απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής ΕΠΟ (παρευρέθηκε στις εργασίες και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Παπαχρήστος), αλλά και της ανάλογης επιτροπής επιμόρφωσης των προπονητών της ΕΠΟ, για την πραγματοποίηση των Σχολών Αναθεώρησης Ταυτοτήτων 3τίας όλων των διπλωμάτων UEFA (όπου πραγματοποιούνται  ενημερώσεις των προπονητών για τις νέες μεθόδους και τρόπους σύγχρονης προπόνησης), μέσω διαδικτύου, προς αποφυγή επιπρόσθετης κούρασης, λόγω μετακινήσεων των προπονητών από την έδρα τους. Σύμφωνα με την ΕΠΟ, οι εν λόγω σχολές θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα, με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση, δια στόματος του Προέδρου της ΠΕΠΠ κ. Λάμπρου Ανδριόπουλου, οι σχολές θα πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ και μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην κατηγορία διπλωμάτων UEFA Pro και από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινάνε στην κατηγορία UEFA «Α», ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν Σχολές για διπλώματα UEFA «Β» και τέλος UEFA «C».

Ήδη έχουν κατηγοριοποιηθεί οι κατέχοντας διπλώματα προπονητές των περιοχών ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ακολουθεί προγραμματισμός για τις υπόλοιπες περιοχές της ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.