Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ευπαθών Ομάδων Φίλων Εθελοντών και Ιατρών “ΜΑΖΙ” Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης ΚΑΤΑ του Καρκίνου του Μαστού διοργανώνουν τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο <<ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ>> που θα λάβει χώρα την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 και ώρα 10:00 π.μ .

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Μπροστά από το κτήριο του Δημαρχείου Πρέβεζας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ
ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η 25η Οκτωβρίου είναι καθιερωµένη ως η Παγκόσµια Ηµέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του µαστού, σε µία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενηµέρωσης όλων των γυναικών για τη σοβαρή αυτή ασθένεια, η οποία όµως εάν διαγνωσθεί έγκαιρα µπορεί να αντιµετωπισθεί αποτελεσµατικά.

Τα ποσοστά εµφάνισης της ασθένειας δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι υψηλά, καθώς υπολογίζεται ότι µία στις οχτώ γυναίκες παγκοσµίως θα εκδηλώσει καρκίνο του µαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Εφόσον όµως η διάγνωση γίνει έγκαιρα, όταν ακόµη ο καρκίνος βρίσκεται σε πρώιµο στάδιο οι πιθανότητες ίασης, και αποφυγής εξάπλωσης του, αυξάνονται.

Γι’ αυτό το λόγο κάθε γυναίκα πρέπει να καθιερώσει για την ίδια, σε σταθερή ετήσια
τη δική της ηµέρα εξέτασης, ως ένα δώρο ζωής γα τον εαυτό της. Με αγάπη για την ΓΥΝΑΙΚΑ όλες εµείς οι γυναίκες θέλουµε να τονίσουµε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, µέσω τακτικής επίσκεψης στον γυναικολόγο και µέσα από την αυτοεξέταση µαστού και τα αντίστοιχα σεµινάρια που διοργανώνονται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τα παραρτήµατά της ή από τα Νοσοκοµεία και άλλους φορείς κλπ. Η Ιατρική εξελίσσεται και οι σύγχρονες µέθοδοι βοηθούν στην αντιµετώπιση του προβλήµατος.Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Διοργανώνουμε την 25η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00μ.μ στην αίθουσα <<ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ>> Ημερίδα με θέμα : << Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ>> με κεντρικούς ομιλητές : Ευάγγελος Συγκούνας Ογκολόγος, Γρηγόριος Χατζόπουλος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ερμιόνη Κανιώρη Ψυχολόγος, Ευάγγελος Κίτσος Διατροφολόγος.