Ο Δήμος Πρέβεζας σε συνέχεια της ευρύτερης συνεργασίας του  με τη Γαλλική Πρεσβεία, διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τελετή μνήμης και τιμής στο Μνημείο Πεσόντων  στον  Αγ. Ιωάννη Ριγανά, τοποθεσία όπου και διεξάχθηκε η μάχη της Νικόπολης το 1798 από 280 Γάλλους γρεναδιέρους και Έλληνες (Σουλιώτες – Πρεβεζάνους) οι οποίοι και πολέμησαν αμυνόμενοι στον Αλή Πασά .

Στην τελετή μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε η από κοινού ανακοίνωση της ανέγερσης του μνημείου για την ιστορική μάχη της Νικόπολης προ του Χαλασμού της Πρέβεζας, μετά την οποία οι ορδές του Αλή Πασά σφάγιασαν στην επέλασή τους τον τοπικό πληθυσμό και παρέστη ο εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντής του IFG κ. Nicolas Eybalin και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καραμανίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης, κ. Γεώργιος Σαριάνογλου και κ. Νίκος Παγγές , ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Λεωνίδας Αργυρός, η Λιμενάρχης Πρέβεζας Σταματία Μαργέλη, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής , οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κύριοι Γεώργιος Μότσιος και Απόστολος Κατσανάκης αντίστοιχα, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου της γαλλικής γλώσσας κα Χαϊδω Νάτση, η εκπαιδευτικός γαλλικών στην Πρέβεζα κ. Παρασκευή Παππά και πολίτες. Την κεντρική ιστορική ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο κ. Σπύρος Σκλαβενίτης Αρχειονόμος, δρ. Ιστορίας, προϊστάμενος ΓΑΚ Πρέβεζας και το συντονισμό ο Ειδικός Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Δημήτριος Γερογιάννης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ειδικός Σύμβουλος Επικοινωνίας & Στρατηγικού Σχεδιασμού Δημάρχου Πρέβεζας κ. Δημήτριος Γερογιάννης, ενώ στη συνέχεια μίλησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος και ο εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντής του IFG κ. Nicolas Eybalin.

Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Σκλαβενίτη, αλλά και κατάθεση στεφάνων.

Στις 16:00 το πρόγραμμα περιλαμβάνει και  ξενάγηση στο Μουσείο της Νικόπολης.