Πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην πλατεία Ανδρούτσου τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής μαρμάρινης επιγραφής, η οποία αναφέρεται στην έμπνευση, το σχεδιασμό και την εκτέλεση του όλου έργου της πλατείας Ανδρούτσου, έργο το οποίο εκτελέστηκε κατά την περίοδο 1962-1963 επί νομαρχίας Γεωργίου Μαρκόπουλου (πατέρα του γνωστού συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου).

Αρχικά μίλησε ο μηχανικός Αναστάσιος Αναστασόπουλος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή της κατασκευής, της οποίας είχε και την επίβλεψη-εκτέλεση. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Βαγγέλης Συγκούνας που αναφέρθηκε στην ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα του εμπνευστή, χορηγού και οραματιστή του έργου, του αείμνηστου νομάρχη Πρέβεζας Γιώργο Μαρκόπουλο. Για τον αρχιτέκτονα Βασίλειο Χαρίση μίλησε ο κ. Αναστάσης Αναστασόπουλος, ενώ στον κ. Αναστασόπουλο αναφέρθηκε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας-Πρόνοιας και Πολιτισμού κα Ελευθερία Αγγέλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαίλη να δίνει αναμνηστικά βιβλία στους γιούς των Χαρίση και Μαρκόπουλου, που έδωσαν το παρόν.

Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά και έγινε υπό την αιγίδα της Περιηγητικής Λέσχης Πρέβεζας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας.