Πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας  με θέμα «Τουριστική θερινή περίοδος 2020 και πανδημία COVID19», πραγματοποιήθηκε χθες 21 Μαΐου 2020 και ώρα 12:30  στην Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης, παρουσία φορέων, εκπροσώπων του τουρισμού και της εστίασης αλλά και επικεφαλών των δημοτικών παρατάξεων.

Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

‘’ Ο Νομός Πρέβεζας έχει όλες τις δυνατότητες και τις δυνάμεις να σταθεί όρθιος σε συνεργασία όμως με Δήμου, Περιφέρειες και τους Βουλευτές του Νομού μας. Εμείς βέβαια έχουμε βάλει υψηλούς στόχους, έχουμε εδώ και 15 χρόνια που παλεύουμε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα του τουρισμού στον τόπο μας από τουριστικά γραφεία που δεν είναι εύκολο να έρθουν στον τόπο μας. Όταν έχουμε τους μεγάλους και δυνατούς ανταγωνιστές όπως είναι η Λευκάδα και η Πάργα αλλά όπως ξέρουμε όλοι αυτό είναι που πουλάει η Λευκάδα και η Πάργα είναι τα Μνημεία της Πρέβεζας, την ιστορία της Πρέβεζας, την φυσική ομορφιά της Πρέβεζας, τις παραλίες της Πρέβεζας, την φιλοξενία της Πρέβεζας, την ποιοτική γαστρονομία της Πρέβεζας, άρα έχουμε όλα τα συντριπτικά πλεονεκτήματα και πρέπει να τα αγκαλιάσουμε όλοι μαζί, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον και όχι να παλέψει ο ένας τον άλλον για να μπορέσουμε να βγάλουμε την καλύτερο εικόνα προς τα έξω.

Μπορεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρχουν και αντιπαραθέσεις, αντιδράσεις αλλά δεν πρέπει δημόσια να διατηρούμε τα προβλήματά μας και πρέπει να τα λύνουμε όμορφα, πολιτισμένα και οργανωμένα.

Βέβαια η Κυβέρνηση έδωσε ένα μεγάλο έτσι βήμα και μια βοήθεια σε όλες τις επιχειρήσεις με τα μέτρα που έχει πάρει. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουμε και κάποια βοήθεια, μια οικονομική χρηματοδότηση για το επόμενο διάστημα γιατί δεν θα είναι μόνο η φετινή χρονιά, θα είναι και οι επόμενες και είναι σίγουρο αυτό. Αυτό θα πρέπει να το δούμε και να το αποφασίσουμε όλοι μαζί και εκεί θα πρέπει πάλι να συνεργαστούμε, να παλέψουμε για τα βασικά έργα υποδομών, γιατί δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα για τον τουρίστα. Η Πρέβεζα θα πρέπει να στοχεύσει και σε άλλα πράγματα. Ένα κομμάτι είναι η αρχαιολογική και οι ιστορικοί χώροι, αυτά όπως είδατε ξεκίνησε η διαδικασία με πρόταση της Ένωσης ο καθαρισμός της Αρχαίας Νικόπολης, ένας πλούτος αρχαιολογικός που ήταν θαμμένος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με τον ιστορικό τουρισμό και με τους λάτρεις των αρχαιοτήτων θα μπορούσαμε να δουλέψουμε όλο τον χρόνο και εκεί πρέπει να στοχεύσουμε και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναστήλωση αλλά και τις ανασκαφές της Αρχαίας Νικόπολης.

Όπως γνωρίζεται τα ιαματικά λουτρά, ξεχασμένος, ιαματικός τουρισμός σημαντικό πράγμα. Θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να μην περνάνε τα χρόνια γιατί έχουμε κουραστεί στις συναντήσεις, στις επιτροπές, συμβούλια. Δεν πάει άλλο παιδιά, δεν είναι ευχάριστη η θέση να τα λέμε, να τα ξαναλέμε και να το ξανασυζητάμε, εμένα δε μου αρέσουν αυτά έχω κουραστεί, δεν θέλω άλλο. Να τρέξουμε όλοι μαζί, να πάμε στους Υπουργούς, να βγάλουμε κονδύλια, να εξασφαλίσουμε οικονομικούς πόρους και να μπούμε στη διαδικασία που πρέπει να μπούμε.

Θα πρέπει να μιμηθούμε και άλλα πράγματα, όπως είναι οι πόλεις γύρω μας, όπως είναι τα Γιάννενα. Έχουν θάλασσα τα Γιάννενα που δουλεύουν 12 μήνες το χρόνο. Ούτε τα Γιάννενα ούτε η Αθήνα ούτε και η Θεσσαλονίκη, άρα υπάρχουν τα συνέδρια. Συνεδριακός τουρισμός, εκθεσιακός τουρισμός, σχολικός τουρισμός και οι οδικοί άξονες, ένα μεγάλο κομμάτι και ένα μεγάλο θέμα το οποίο 30 χλμ είναι και το Γιοφύρι της Άρτας.

Δε θέλω να φανώ κακός αλλά μήπως κάποιοι γειτονικοί νομοί δεν θέλουν την προσέλευση του τουρίστα, του κόσμου προς τον Νομό της Πρέβεζας, μήπως θέλουν να τα πάνε προς άλλες κατευθύνσεις. Δε θέλω να τα ονομάσω, αλλά πρέπει να τα δει η Πολιτική ηγεσία του τόπου, πρέπει να ανταπεξέλθετε, να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις. Εμείς είμαστε δίπλα, να βοηθήσουμε, να πάμε στους Υπουργούς και να απαιτήσουμε. Δε θα πάμε να τους πούμε καλημέρα και καλησπέρα, αυτά έχουν τελειώσει. Τα χαϊδέματα και τα γλυκόλογα στο Νομό Πρέβεζας πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν.  Μόνο με διεκδικήσεις θα πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί, μια ομάδα, όπως κάνουν και οι άλλοι Νομοί, άλλοι προορισμοί και έχουν πετύχει πάρα πολλά.’’

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.