Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής και το Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, ενημερώνονται οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες για τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τη διάθεση κρεάτων, οπωρολαχανικών, αυγών κ.α..
Αναλυτικά:
Α. Όσον αφορά το κρέας και τα προϊόντα του:
- Τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία , υπόκεινται υποχρεωτικά σε κτηνιατρικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής
- Η σφαγή των ζώων επιτρέπεται να διενεργείται µόνο σε εγκεκριμένα σφαγεία. Απαγορεύεται η σφαγή ζώων εκτός σφαγείου.
- Τα αμνοερίφια φέρουν σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα) και στα δύο ημιμόριά τους και την ανάλογη επισήμανση (π.χ. καρτελάκι) σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας ενωσιακής νομοθεσίας ΕΚ1169/2011 & ΕΚ 1337/2013 ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα στο IPreveza.gr