Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Ο Δημήτρης Παππάς στο Gosports.gr για τις 3 διοργανώσεις τένις που θα φιλοξενήσει η Πρέβεζα.

Με αφορμή το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τένις στην Πρέβεζα που θα διεξαχθεί στα Γήπεδα Τένις του Κολυμβητηρίου ,από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου, αλλά και για τις 2 ακόμη διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν, ο Διευθυντής των αγώνων κ.  Δημήτρης (Τάκης ) Παππάς μίλησε στο Gosports.gr και στον Βασίλη Κούρκουλα.

Δείτε παρακάτω τα όσα είπε:

‘’ Είναι ένα πρωτάθλημα που φέραμε στην Πρέβεζα  για αγόρια και κορίτσια 10-11 και 12 ετών σε μονά και διπλά και παρόλο τις δύσκολες συνθήκες τόσο του καιρού αλλά και του Covid-19 οι συμμετοχές άγγιξαν τις εκατό.

Επιλέξαμε αυτή την κατηγορία πρώτον γιατί σ’ αυτήν έχουμε αρκετούς αθλητές δικούς μας που θα συμμετέχουν και αυτό βοηθάει τόσο στην εμπειρία αλλά και στα έξοδα της μεταβίβασης, αλλά δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι σε αυτή την ηλικία συνεπάγεται η συνοδεία ενός γονέα ή προπονητή, που σημαίνει ότι αυτό θα επωφελήσει την πόλη μας γιατί αυτές τις 6 αυτές ημέρες θα την επισκεφτούν και θα διανυκτερεύσουν όλα αυτά τα άτομα. Θα είναι μια ανάσα για την περιοχή τόσο στις διανυκτερεύσεις όσο και στους χώρους εστίασης αλλά και στα καταστήματα, σε μια περίοδο που η πόλη μας την έχει ανάγκη.  Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να βρεθούν πολιτιστικά και αθλητικά μεταξύ τους σε ένα πανελλαδικό πρωτάθλημα από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Επίσης τον Μάιο έχουμε και Ενωσιακό Πρωτάθλημα, που είναι της Δ Ένωσης για όλες τις κατηγορίες. Η Δ Ένωση είναι από την Ναύπακτο έως την Κέρκυρα, με πολλές ομίλους και κατηγορίες και οι αγώνες θα γίνουν σε 2 τριήμερα, Παρασκευοσαββατοκύριακα, και αυτό γιατί τα γήπεδα δεν επαρκούν.

Το τρίτο πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει η πόλη μας θα είναι από τις 20  έως τις 27 Ιουνίου. Είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις, με συμμετοχές από 60 και πλέον χώρες και οι αρχικές δηλώσεις ξεπερνάνε τις 600. Βέβαια δε θα έρθουν 600 γιατί πάει με βαθμολογικά κριτήρια, αφού η βαθμολογία είναι απαραίτητη για να προχωρήσουν οι αθλητές και στην παγκόσμια κατάταξη και να μπουν στο επαγγελματικό τένις και τον δρόμο που ακολούθησαν οι Ντόμινικ Τιμ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη και η Μιχαέλα Λάκη, που έχει αναδειχθεί στα κάτω των 14 ετών, η καλύτερη της Ευρώπης.

Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τένις 11-15 Μαρτίου 2022

Όσο για τη διοργάνωση και την πανδημία που έχει χτυπήσει όλο τον πλανήτη, μπορούμε να πούμε ότι δε μας έχει επηρεάσει καθόλου και απεναντίας δεχτήκαμε και συγχαρητήρια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την περσινή διοργάνωση, αφού εφαρμόσαμε σωστά του κανονισμούς και υπήρχαν και παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που εξελέγησα και στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις που έχει έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας και που συμπτωματικά την Πέμπτη 11/03 συνεδριάζουμε ως Συμβούλιο, λόγω των αγώνων εδώ και λίγο ¨φοβητσιάρης¨ λόγω του Covid-19 αποφάσισα να μην πάω αλλά θα συμμετέχω μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με την ιδιότητα μου και σαν Πρόεδρος της Φιλαρμονικής «Ορφέας» Πρέβεζας και επειδή η Φιλαρμονική και το Τένις υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,  η υποδοχή των αθλητών το καλοκαίρι θα γίνει παρουσία της μπάντας της Φιλαρμονικής στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου. Και σίγουρα αν μας αφήσουν οι συνθήκες θα βάλω να γίνει και ένα Senior Πρωτάθλημα το οποίο θα είναι Open σε κάθε ηλικία και θα έρθουν αθλητές από όλη την Ευρώπη να παίξουν.  Πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετή συμμετοχή. Άλλωστε βλέποντας τις αεροφωτογραφίες που στέλνω των εγκαταστάσεων, που είναι πάνω στη θάλασσα σε ένα ιδανικό μέρος και δίπλα σε αεροδρόμιο, επηρεάζονται εύκολα. Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσω να καθιερώσω το πρωτάθλημα και γι’ αυτό ζητάω όλα αυτά τα χρόνια από τους Δημάρχους να επενδύσουν στον αθλητισμό και ειδικά στο τένις, γιατί δεν είναι σωστό ένα τόσο ωραίο μέρος από ψηλά, να χάνεται όλη η μαγεία όταν μπαίνεις στις εγκαταστάσεις.

Το κολυμβητήριο Πρέβεζας, επειδή διετέλεσα και Νομαρχιακός Σύμβουλος πολλά χρόνια, ήταν πολλά τα σφάλματα. Και της πολιτείας γιατί όταν δημοπρατείς ένα έργο, τα κριτήρια που βάζεις είναι τέτοια βάσει της οικονομικής προσφοράς και χωρίς να εξετάζουν αν είναι φερέγγυα η εταιρεία και γι’ αυτό χάθηκε, από τότε που χάθηκε, γι’ αυτό πληρωθήκανε τότε χρήματα και αποζημιώσεις χωρίς να γίνει ποτέ το κολυμβητήριο. Το ίδιο γίνεται και όλα αυτά τα χρόνια, αν συναθροίσεις τα χρήματα που πέφτουν κάθε χρόνο για να λειτουργήσει είκοσι ημέρες, θα είχαμε κάνει καινούργιο κολυμβητήριο χωρίς καν τη βοήθεια του κράτους. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι εγκαταστάσεις της γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Πιστεύω ότι είναι λάθος που πέρασαν στα χέρια κάποιων Δήμων και λέω κάποιων γιατί υπάρχουν Δήμοι που τα έχουν αξιοποιήσει. Δε μπορείς να έχεις ένα αθλητικό κέντρο και να μην λειτουργεί Σαβ/κα, δε μπορείς να έχεις ένα κολυμβητήριο και να λειτουργεί 15-20 μέρες το χρόνο γιατί ξεκινάει να λειτουργεί και με προβλήματα διαρροών σταματάει, δε μπορείς να λες ότι οι κερκίδες είναι ακατάλληλες, ενώ ο Δήμαρχος είναι μηχανικός. Ας πάρει μια απόφαση και να κάνει μια στατική μελέτη και να πει αν αντέχουν ή όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις άλλες εγκαταστάσεις, πλήρης εγκατάλειψη! Τουλάχιστον αυτές που υπάρχουν ας φροντίζουν να τις συντηρούν και να τις χρησιμοποιεί ο κόσμος και όχι να ζητάμε καινούργιες, γιατί έχουν απαξιωθεί. Στο ΔΑΚ Πρέβεζας απλά κοιτάζουν ότι βρήκανε έτοιμο. Πρέπει να αναρωτηθούμε. Τι είναι δημοτικό εδώ στην Πρέβεζα και φέρνει κόσμο; Και αυτό ισχύει για όλους τους Δημάρχους που έχουν διατελέσει. Το τένις ; Το Preveza Jazz Festival; την Αρμονία; το Αμπαλί; Ότι υπάρχει, είναι πρωτοβουλίες κάποιων που αγαπούν αυτό που κάνουν και ασχολούνται μ’ αυτό. Με αυτές τις δραστηριότητες όμως φέρνουν εκατοντάδες κόσμο στην πόλη. Πείτε μου αν μια εκδήλωση που έγινε από όλους τους Δήμαρχους – άρχοντες που πέρασαν από την πόλη μας, έφερε κόσμο στην Πρέβεζα.

Αυτά είχα να πω και αν κάποιους τους στεναχωρώ προχθές ήταν η μέρα της συγγνώμης, της μετάνοιας και κάνω χρήση και ζητώ συγγνώμη σε όσους στεναχώρησα.’’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ