Ο προπονητής του Πανλευκάδιου κ. Γιώργος Κατηφόρης μιλάει στην Αλεξάνδρα Ζιώγα και στο Gosports.gr μεταξύ άλλων για τις μέρες που βιώνουμε μακριά από το ποδόσφαιρο και τους αγωνιστικούς χώρους, το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α ΕΠΣ Π-Λ και το τι πιστεύει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

  • Πώς βιώνετε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με την έλευση του κορωνοιού;

Είναι όντως μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι αυτή τη περίοδο. Χρειάζεται να δείξουμε όλοι υπομονή ,ατομική ευθύνη αλλά και να τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Ίσως όμως πρέπει να προβληματιστούμε σαν άτομα αλλά και σαν κοινωνία γενικότερα για τον τρόπο οργάνωσης ,λειτουργίας και προτεραιοτήτων στη καθημερινότητα μας.

  • Πώς είναι η ζωή μακριά από το ποδόσφαιρο και τους αγωνιστικούς χώρους;

Σίγουρα για εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό -ποδόσφαιρο, η καθημερινότητα έχει αλλάξει. Σίγουρα λείπουν όλα αυτά τα αισθήματα που απορρέουν από την προπόνηση, τον αγώνα, τη νίκη και την ήττα. Αυτό δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αλλάξουμε. Μπορούμε όμως όλοι μας κι αυτό προσπαθώ να κάνω να βρούμε τρόπους να βελτιωθούμε είτε διαβάζοντας κάποια άρθρα από τη βιβλιογραφία, είτε παιδεύοντας το χαρτί και το μολύβι σχεδιάζοντας και σβήνοντας. Επίσης υπάρχει περισσότερος χρόνος για την ατομική μου άσκηση και την ενασχόληση με την οικογένεια μου, που υπό φυσιολογικές συνθήκες μου λείπει.

  • Είστε σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές όλο αυτό το διάστημα και τι τους συμβουλεύετε;

Με τους ποδοσφαιριστές μου είμαι σε επαφή, όχι για να τους υποδείξω κάποιο ασκησιολόγιο αλλά κυρίως να τους εμψυχώσω και να τους στηρίξω σε όλο αυτό που συμβαίνει.

  • Πώς έχετε δει μέχρι τώρα το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας και των ομάδων;

Τη φετινή περίοδο το ποδοσφαιρικό επίπεδο δεν είναι υψηλό. Υπάρχουν καλές ομάδες αλλά γενικά η ποδοσφαιρική ποιότητα δεν είναι υψηλή. Έγιναν καλά παιχνίδια αλλά προς το τέλος χάθηκε το ενδιαφέρον, με τη Θύελλα να έχει σχεδόν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα.

Τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει και οι συζητήσεις διαδέχονται η μία την άλλη για το τι τελικά θα γίνει. Ποια είναι η γνώμη σας;

Νομίζω δεν πρέπει να βιαζόμαστε , να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας και θα πάρουμε όλοι τις σωστές αποφάσεις για το ποδόσφαιρο που αγαπάμε χωρίς ιδιοτέλειες. Σας ευχαριστώ και εύχομαι με τη βοήθεια του θεού να πάνε όλα καλά, να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία κι όλος ο κόσμος να επιστρέψει καλύτερος στη καθημερινότητα του