Μετά την αναδιάρθρωση των οργάνων και των επιτροπών της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας επισκεφτήκαμε τον κ. Κώστα Τζίμα στο Καναλάκι. Ο κ. Τζίμας από Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Στατιστικής και Γηπέδων και Γενικός Γραμματέας πλέον μετά την αναδιάρθρωση παραμένει απλά μέλος και μάλιστα όπως μας τόνισε ο ίδιος πολλές φορές, δεν ενημερώθηκε γι’ αυτή την αλλαγή την οποία πληροφορήθηκε από τα site και την επίσημη σελίδα της Ένωσης. Ο ίδιος όπως θα δείτε στην τοποθέτησή του παρακάτω θεωρεί ότι η αφορμή αυτής της ‘’καρατόμησής’’ του ήταν η από 21/7/2020 αίτησή του προς την ΕΠΣ Π-Λ με την οποία ζητούσε στο επόμενο συμβούλιο να συμπεριληφθούν στα θέματα προς συζήτηση και τα οικονομικά της ένωσης.

‘’ Σε ευχαριστώ που ήρθες και με βρήκες στην πατρίδα μου το Καναλάκι και στο χώρο που εργάζομαι. Είναι τιμή μου που μου αφαιρέθηκαν όλα τα αξιώματα στον διαρκή αγώνα που δίνω για τα συμφέροντα των σωματείων. Ειλικρινά, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κανένας δε με έχει ειδοποιήσει επίσημα ότι η ανακατανομή των αξιωμάτων, των οργάνων και η αναδιάρθρωση των επιτροπών έχει υλοποιηθεί. Ειλικρινά τα μαθαίνω από τα site. Μπορεί αυτό θεσμικά να στέκει αλλά ηθικά για τους αγώνες μου και τις υπηρεσίες μου τα 8 χρόνια τα οποία είμαι στην ΕΠΣ δε μου αξίζει. Μπορεί αυτό να είναι ένας προάγγελος το πώς και με τι κουλτούρα πρόκειται να διοικήσουν. Μπορεί να είναι ένα δείγμα γραφής της μελλοντικής διοίκησης. Και μιλάω για μελλοντική διοίκηση, όχι ότι άλλαξε η διοίκηση αλλά όπως καλά ξέρετε τα δυο πρόσωπα τα οποία έβλεπες συνέχεια στην ΕΠΣ ήταν ο πρόεδρος και ο Τζίμας, χωρίς να θέλω να μειώσω τα άλλα πρόσωπα. Μπορεί να είχαν τις δουλειές τους, να ήταν μακριά, είχαν τους λόγους τους. Εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν και για τίποτα. Έδωσα την ψυχή μου στην ΕΠΣ.  Ψηλά μου τον πληροφορώ ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία, κριτής μου είναι μόνο τα σωματεία και κανείς άλλος. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό  για ποιο λόγο έγινε έτσι η αναδιάρθρωση, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά το μόνο όμως που δε μπορώ να σας αποκρύψουνε γιατί ο ίδιος εγώ το έχω καταθέσει στην ΕΠΣ είναι μια αίτησή μου από τις 21/7 που την καταθέτω ακόμη όσο είχα τα αξιώματά μου, η οποία γράφει τα εξής:’’ Κύριε πρόεδρε όπως στο αμέσως επόμενο συμβούλιο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας συμπεριελάβεται στα θέματα προς συζήτηση και τα οικονομικά της ένωσης μας.’’ Η απάντηση ήταν άμεση μέσα στις γιορτές του 15Αυγουστου αυτή την οποία είδατε, καρατόμηση του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, καρατόμηση του Προέδρου του Πρωταθλήματος, του Προέδρου του Κυπέλλου και του Προέδρου της Επιτροπής Στατιστικής και Γηπέδων. Παραμένω όμως μέλος, το οποίο δε μπορεί κανείς να μου το αφαιρέσει.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία ανήκουν στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για την άψογη συνεργασία μας, μπορεί να υπήρχαν διαφωνίες, αλλά συνεργαστήκαμε άψογα. Ευχαριστώ ακόμα τις ομάδες οι οποίες επί τόσα χρόνια στέλνουν τις ποδοσφαιριστές στις μικτές και τις οικογένειες τους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου να μου εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτή την ηλικία. Ευχαριστώ όλους όσους εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο είτε τους στεναχώρησα είτε με στεναχώρησαν. Αφήνω τελευταία εσάς τα Μ.Μ.Ε που πράγματι κάνετε ένα τεράστιο αγώνα γιατί αυτές οι αθλητικές διοργανώσεις χωρίς εσάς θα διαρκούσαν μερικές στιγμές αλλά με τη βοήθεια τη δική σας περνούν στην αιωνιότητα. Επίσης ευχαριστώ όλο το Δ.Σ για την απεριόριστη εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει αυτά τα 8 χρόνια, η οποία δε σβήνει σε μια στιγμή. Τους προπονητές των Μικτών ομάδων που έτυχε να συνεργαστούμε και την ειδική γραμματέα Κλειώ Γιώτη για τα τόσα χρόνια συνεργασίας.

Σε ερώτησή μας πόσο τον πίκρανε αυτή η κίνηση και βέβαια αν του έδωσε το έναυσμα να διεκδικήσει ακόμη και την εκλογή του στην ΕΠΣ ως Πρόεδρος, εφόσον είναι και οι εκλογές μπροστά, ο κ. Τζίμας απάντησε:

Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Όπως ξέρετε το ψηφοδέλτιο της Ένωσης είναι ενιαίο. Αφού είναι ενιαίο κανένας δε μπορεί να εμποδίσει κανέναν να βάλει υποψηφιότητα. Κανένας! Μόνο αν υπάρχουν κωλύματα. Όλα κρίνονται. Οι κριτές είναι τα σωματεία. Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να δεσμευτώ σε κανέναν ότι εγώ θα είμαι ή δε θα είμαι υποψήφιος, αλλά να ξέρετε ότι η καρατόμηση η δική μου έγινε στο μαραθώνιο που δίνω για τα συμφέροντα των σωματείων. Πίκρα δε νιώθω, περήφανος είμαι.