Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κοινό μέτωπο αντίδρασης ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων με Υπουργεία, Βουλευτές, ΚΕΔΕ, Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη.

Αποτροπή του έργου και τρίμηνη παράταση.

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στην προοπτική εγκατάστασης πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου ισχύος 103 μεγαβάτ, συγκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, προσκαλώντας να παραστούν στην συνεδρίαση, οι Βουλευτές, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμαρχοι του Νομού.

Παράλληλα, στην χθεσινή συνεδρίαση τηςΚΕΔΕ, ο κ. Τσιρογιάννης με την ιδιότητα του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της, ενημέρωσε το Σώμα για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου, τις ενστάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, της Τοπικής Κοινωνίας και των Φορέων της Άρτας και ζήτησε την στήριξη της ΚΕΔΕ ώστε με συντονισμένες ενέργειες και επιχειρήματα να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκατάστασης πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου μεγέθους 1.144 στρεμμάτων.

Παράλληλα ο κ. Τσιρογιάννης, μέσω επιστολών του προς τονΥπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειαςκ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας κ. Γεώργιο Στύλιο, τους Βουλευτές Άρτας κα.Όλγα Γεροβασίλη και κ. Χρήστο Γκόκα, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ.Βασίλη Ψαθά και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειο Μιχελάκη,ζητά την στήριξή τους για την αποτροπή του έργου, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές επιπτώσειςπου θα έχει η περιοχή από μια τόσο μεγάλη επένδυση στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, στο ιδιαίτερο οικοσύστημάτης λίμνης, στους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί  σε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και πριν καν ολοκληρωθεί το Εθνικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ.

Τέλος, αιτείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας,τρίμηνη παράταση επί της διαβούλευσης της μελέτης εγκατάστασης πλωτούφωτοβολταϊκούστην λίμνηΠουρναρίου έπειτα και από αίτημα των Φορέων της περιοχής,ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίαςπροκειμένου να αντικρουστεί η μελέτη του μεγάλου και σοβαρού αυτού έργου με στοιχεία και επιχειρήματα και να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο, ένα μέτωπο Φορέων και πολιτών.

«Άποψη μας είναι ότι θα πρέπει τα έργα ΑΠΕ να αδειοδοτηθούν και να εγκατασταθούν αφού πρώτα η Πολιτεία ολοκληρώσει το Εθνικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ. Τότε η Ελλάδα θα μπορέσει με τη μορφή μικρών και διάσπαρτων έργων ΑΠΕ, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον, να καλύψει αθροιστικά τον Εθνικό Στόχο για τις ΑΠΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.