Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με λαμπρότητα η Πρέβεζα γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο (Photo).

Με λαμπρότητα και τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα,  ολοκληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους με την Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του Μητροπολίτη Πρέβεζας Χρυσόστομου.

Άγιος Χαράλαμπος 2022

Στους εορτασμούς εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, που συνοδευόταν από τον Βουλευτή ΝΔ Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης. Το παρόν έδωσαν και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Βουλευτής Σύριζα κ Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παύλος Φραγκούλης,  ο κ. Μιχάλης Σπυρέλης εκ μέρους της Περιφέρειας, αλλά και μεταξύ άλλων πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος

Αμέσως μετά τη λειτουργία, παρουσία πιστών, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Χαραλάμπους, κατευθύνθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο και στη συνέχεια διέσχισε την παραλία της Πρέβεζας.

Την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους συνόδευε άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, γυναίκες με παραδοσιακές στολές από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πρέβεζας Ορφέας.

Αμέσως μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας προσέφερε καφέ στους επίσημους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα.  Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Μητροπολίτης Πρέβεζας Χρυσόστομος.

« από 2 »

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.