Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τέλος στα σενάρια περί lockdown από τον πρωθυπουργό – ”Δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα”

Τέλος στα σενάρια περί lockdown βάζει ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Aυτό το κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό λόγω του εμβολίου, το οποίο αφήνει ανοιχτή την κοινωνία και την οικονομία», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα. Τόνισε δε, πως δεν θα υποστούν περιορισμούς οι εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα προστατεύονται με περιορισμούς και αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους. Παράλληλα επεσήμανε πως η κυβέρνηση ενισχύει διαρκώς το ΕΣΥ, κυρίως στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και θα συνεχίσει την προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών.

«Για αυτό και επιμένουμε σε τέσσερις βασικές θέσεις:

– Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα

– Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.

– Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.

– Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.