Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρέβεζα: Ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση για εκτεταμένες επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία

Τη  σύμβαση  κατασκευής του  έργου  επισκευής και συντήρησης σχολείων Δήμου Πρέβεζας υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος  κ. Νίκος Γεωργάκος   και ο  ανάδοχος  κ. Νίκος Κασσαβός. Το έργο προϋπολογισμού  201.744,10  ευρώ  περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων (όλων των βαθμίδων) του Δήμου Πρέβεζας που παρουσιάζουν προβλήματα και φθορές,  οι  οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή.

Η ολοκλήρωση αυτή της σύμβασης αποτελεί ένα πρώτο κομμάτι από την υλοποίηση της προτεραιότητας που έχει θέσει η νέα Δημοτική Αρχή με την εκλογή της για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε  παρεμβάσεις στεγανοποίησης- υγρομόνωσης κτιρίων , ελέγχου  και επιδιορθώσεων  κεραμοσκεπών, αποκατάστασης  αρμών διαστολής,  επιδιορθώσεις  επιχρισμάτων, ελέγχου και αποκατάστασης ρωγμών  αιθουσών διδασκαλίας, χρωματισμών, αντικαταστάσεων ειδών υγιεινής, συντήρησης κιγκλιδωμάτων, δικτύων ύδρευσης -αποχέτευσης  κλπ.Ανάμεσα στις εργασίες  περιλαμβάνονται και  παρεμβάσεις στο χαρακτηρισμένο  ως μνημείο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία κτίριο  του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας .Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν  εργασίες αντικατάστασης  σε  58  ξύλινα κουφώματα (μαζί με κάσσες, υαλοπίνακες κλπ) , θα συντηρηθεί η στέγη, θα τοποθετηθούν υδροροοές , θα γίνει   μόνωση στεγανοποίησης  γυμναστηρίου, συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κλπ.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος  Γεωργάκος δήλωσε: “Η θέληση και ο σχεδιασμός έγινε πράξη και ξεκινούμε το έργο που αναβαθμίζει σημαντικά όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις που καλύπτουν ανάγκες  και κενά που έχουν καταγραφεί επιμελώς από τις τεχνικές μας υπηρεσίες, αναγάγωντας τα σχολεία μας ακόμα πιο λειτουργικά και πιο ασφαλή. Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή της νέας Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα στην διάρκεια της θανατηφόρου πανδημία, έχει την παιδεία ως μία από τις βασικές προτεραιότητες και  με σχεδιασμό και έργα αναπτύσσει  για κάθε μαθητή  σε όλα τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Πρέβεζας, Λούρου και  Ζαλόγγου το πλαίσιο όπως επιβάλλεται για λειτουργικές, αξιοπρεπείς και ασφαλείς σχολικές εγκαταστάσεις. Αυτό που επιβάλλεται είναι ο σεβασμός προς αυτές και η προστασία τους από κάθε είδους ανεγκέφαλους βανδαλισμούς κατά των χώρων που προορίζονται αποκλειστικά για μάθηση και εκπαίδευση της νέας γενιάς μας ”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.