Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δήμος Λευκάδας: Σύσταση Επιτροπής για τον Κορωνοϊό – Δείτε όλα τα δελτία τύπου του Δήμου.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΑΤΟΜΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Ο Δήμος Λευκάδας στα πλαίσια συμμόρφωσης πλήρως με τις οδηγίες των αρχών λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, με μοναδικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.
Απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να αποφεύγουν την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του δήμου όταν δύνανται να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή μέσω Fax.
Ειδικότερα :
1.Δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ
2.Αποφάσεις συλλογικών οργάνων από την ιστοσελίδα του Δήμου και την Διαύγεια
3.Αιτήσεις δημοτών για επείγοντα θέματα
4.Εξώφληση λογαριασμών ύδρευσης , πληρωμή κλήσεων-προστίμων Δήμου ,Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικής Αστυνομίας μέσω κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής.

Θέμα: “Σύσταση Επιτροπής»

 • ΑΠΟΦΑΣΗ
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  Έχοντας υπόψη:
  1. Τις δ/ξεις του άρθρου 58 του ν. 3852/10 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7.6.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
  2. Τις γενικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
  3. Τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας
  4. Την υπ. αριθμ. 3/2020 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής περί «Συζήτησης και απόφασης για την χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού στο Δήμο Λευκάδας»

  Αποφασίζουμε

  Τη συγκρότηση Επιτροπής για την προετοιμασία του Δήμου και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού, ως ακολούθως:

  1. Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος
  2. Νικόλαος Σολδάτος, Γενικός Γραμματέας
  3. Νίκη Κατωπόδη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού
  4. Γεώργιος Τσιρογιάννης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας & Δημοτικής Αστυνομίας
  5. Στυλιανός Ρόκκος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
  6. Ηλίας Βλάχος, Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας
  7. Νίκη Ξ. Στραγαλινού, Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών
  8. Ιατρός Εργασίας

  Η επιτροπή θα συνεδριάζει έκτακτα και θα έχει την ευθύνη για την προετοιμασία του Δήμου και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων, Γενικών Γραμματέων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου.

  Παράλληλα, ορίζονται οι Δ/ντές του Δήμου και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του ως πρόσωπα αναφοράς και υλοποίησης των αποφάσεων της Επιτροπής. Οι Δ/ντές θα αναθέτουν σχετικά καθήκοντα στους Προισταμένους και αντίστοιχα οι τελευταίοι στους υπαλλήλους.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ. ΚΑΛΟΣ

Ανακοίνωση ΔΕΠΟΚΑΛ Αναστολής λειτουργίας προγραμμάτων”Αθληση για όλους”

ΔΕΠΟΚΑΛ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας, στα πλαίσια προληπτικών μέτρων, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο την προστασία του πληθυσμού, αναστέλλει την λειτουργία των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» από σήμερα 12/03/2020 έως και 24/03/2020.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΠΟΚΑΛ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της διάδοσης της νόσου COVID-19 (Κορονοϊός) που έχουν εξαγγελθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία , αναστέλλονται οι ώρες κοινού του Δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού με τους δημότες που γίνονταν κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Δημάρχου και διαδικτυακώς μέσω email. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναφορά της ώρας του κοινού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την εξάπλωση του Κορωνοϊού, και δεδομένου ότι είναι σίγουρο ότι και στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί εντός των επόμενων ημερών, παρακαλούμε να ελαχιστοποιήσετε τις επισκέψεις σας στον Δήμο Λευκάδας και να πραγματοποιείτε μόνο αυτές που απαιτούν την φυσική σας παρουσία.
Σχετικά με τις οικονομικές σας συναλλαγές με τον Δήμο μας, και επειδή τα χαρτονομίσματα είναι τα αντικείμενα που θέτουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, σας γνωστοποιούμε ότι δεν απαιτείται η παρουσία σας στα ταμεία του Δήμου για την εξόφληση λογαριασμών νερού και κλήσεωνπροστίμων κ.ο.κ. Σας δίδουμε τις παρακάτω οδηγίες και παρακαλούμε για το κοινό καλό να τις ακολουθήσετε:
1. Σε ότι αφορά την εξόφληση των τελών ύδρευσης σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να κάνετε εξόφληση με e-banking -μέσω διαδικτύου δηλαδή- χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής για ΤΡΑΠΕΖΑ που βρίσκεται στο κάτω αριστερά τμήμα του λογαριασμού. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός πιστώνεται αυτόματα και λαμβάνετε και απόδειξη πληρωμής.
2. Σε ότι αφορά την κλήσεις – πρόστιμα Δημοτικής Αστυνομίας Τροχαίας – Λιμενικού Ταμείου, υπάρχει πάλι αυτή η δυνατότητα. Οι οδηγίες και οι τραπεζικοί λογαριασμού του Δήμου βρίσκονται στο πίσω μέρος της κλήσης.
Επειδή οι ηλικιωμένοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, παρακαλούμε θερμά τους οικείους τους να τους βοηθήσουν, και να τους καθησυχάσουν ότι είναι ασφαλής η συναλλαγή.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.