Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
spot_img

Η εισήγηση του Περιφ. Συμβ. Παύλου Φραγκούλη για τη παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ στο θέμα ημερήσιας διάταξης προσφυγικό-μεταναστευτικό

Δείτε παρακάτω την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου Παύλου Φραγκούλη για τη παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ στο θέμα ημερήσιας διάταξης προσφυγικό-μεταναστευτικό στο περιφερειακό συμβούλιο (28/11/19).

” Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα μείζον εθνικό ζήτημα που δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης και για εμάς είναι θέμα αρχής. Σαφώς και τα προβλήματα στη Μόρια είναι πολλά,με αποκορύφωμα τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν,όπως και στη Μυτιλήνη τα πράγματα δεν είναι “όλα καλά” όπως θέλαμε να μας πείσουν!

Το θέμα δεν πρόκειται να βρει λύση όσο μένει στα στενά όρια και τείχη της χώρας μας. Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο σε 4 βασικές κατευθύνσεις

•Να αναλάβει η Frontex υπεύθυνα με βάση την ευρωπαϊκή συνδρομή να φυλάξει τα σύνορα

• Αλλαγή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά διατηρώντας τη δυνατότητα επαναπροώθησης

• Αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου ώστε η αξιολόγηση του ασύλου να μην γίνεται μόνο στη πρώτη χώρα υποδοχής

• Αποτελεσματική μετεγκατάσταση σ’ όλη την Ευρώπη με αναλογική κατανομή. Η αναλογική κατανομή πρέπει να ισχύει και για τη χώρα μας,στις εκάστοτε περιοχές όπου θα φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι λαμβάνοντας υπόψιν τις τοπικές αρχές και κοινωνίες.

Άλλωστε εμείς στην Ήπειρο έχουμε δείξει με το παραπάνω τη φιλοξενία μας και τον σεβασμό μας στα ανθρώπινα δικαιώματα! Δεν γίνεται πλέον με χάδια, πρέπει να βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι σκληρά απέναντι στην Ευρώπη και να ασκήσουμε πιέσεις. Ακόμα κ να μπλοκάρουμε αποφάσεις αν χρειαστεί!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!

Σας ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ